Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Japāņu soļotājs Suzuki labo pasaules rekordu 20 kilometru distancē

Japāņu soļotājs Suzuki labo pasaules rekordu 20 kilometru distancē
Jusuke Suzuki
Foto: AP/Scanpix

Japānas soļotājs Jusuke Sukuzi šodien Nagano laboja pasaules rekordu 20 kilometru distancē. Japānis sasniedza finišu pēc vienas stundas, 16 minūtēm un 36 sekundēm.

27 gadus vecais Jusuke Suzuki pirms mēneša Japānas čempionātā palika otrais (1:18.13), atpaliekot no Eiki Takahaši (1:18.13). Takahaši tajā reizē laboja Japānas rekordu, bet šodien sacensībās Nagano Suzuki atkal kļuva par Japānas labākā rezultāta īpašnieku, turklāt kļuva arī par jauno pasaules rekordistu.

Suzuki veica distanci vienā stundā, 16 minūtēs un 36 sekundēs. Iepriekšējais pasaules rekords piederēja Francijas soļotājam Joanam Dinī un tika sasniegts pirms nedēļas Francijas dienvidu pilsētā Arlē (1:17.02). Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) vēl pat nepaguva ratificēt Dinī sasniegto rezultātu, kad tas jau tika pārspēts.

Suzuki uzrādītais rezultāts ir labāks arī par krieva Sergeja Morozova sasniegumu. 2008. gadā Krievijas čempionātā Saranskā Morozovs finišēja pēc vienas stundas, 16 minūtēm un 43 sekundēm, taču rezultāts netika ratificēts, jo sacensībās nenotika dopinga pārbaudes. Zīmīgi, ka vēlāk tajā pašā gadā Morozovs saņēma divu gadu diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu.

Starp citu, bijušais pasaules rekordists Dinī šodien pats nebija ļoti tālu no tā, lai labotu savu rezultātu. Sacensībās Lugano (Šveice) Francijas sportists finišēja vienā stundā, 17 minūtēs un 24 sekundēs.

Izmantotie resursi:
IAAF - International Association of Athletics...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-15 18:04, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Par latvieshu skjeepmeteej startiem jau neko nevar uzdrukat,ne
Ir ko drukaat?Muuze 6 cik zinu,kaa ar Sirmo?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-03-15 19:35, pirms 10 gadiem
Tie pasaules rekordi garajās distancēs soļošanā vai maratonā ir nosacīti! Domāju ka ir neadvekāti tos ņemt pa nopietnam!! trases var būt dažādas,ar dažādiem līdzenumiem,kāpumiem un kritumiem, neskaitot gaisu! Pareizāk sakot visās trasēs nav un nav iespējams būt vienāda slodze!