Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā krosā Āraišos uzvaras Bogdanovam un Velverei

Emils Ozerinskis

Latvijas čempionātā krosā Āraišos uzvaras Bogdanovam un Velverei
Līga Velvere. Foto: Guntis Bērziņš

Sestdienas pusdienlaikā Āraišu dzirnavās tika dots starts Latvijas čempionātam krosa skriešanā. Vīru sacensībās astoņus kilometrus pirmais pieveica daugavpilietis Ņikita Bogdanovs, bet par diviem kilometriem īsākajā dāmu distancē uzvarēja Līga Velvere no NBS. Savukārt sekmīgāk no visām sporta skolām visās grupās kopā nostartēja SS “Arkādija” skrējēji, kuri pārliecinoši plūca visbagātīgāko uzvaras ražu, izcīnot četras zelta medaļas.

Sestdien Cēsīs tradicionāli pie Āraišu dzirnavām notika Latvijas vieglatlētikas sacensību kalendārā iekļautais pēdējais Latvijas čempionāts šajā gadā – krosa skrējiens. Par Latvijas čempionu tituliem un godalgoto vietu medaļām sacentās vairāku grupu pārstāvji – pieaugušie, juniori jeb U20, trīs jauniešu grupas pārstāvji no U18, U16 un U14, kā arī U12 vecuma grupas zēni un meitenes. Šogad papildu bija arī vairākas vecmeistaru grupas. Atkarībā no vecuma grupas dalībnieki skrēja no 1 līdz 8km garas distances.

Bērnu, jauniešu, junioru un pieaugušo vecuma grupās tika izcīnīti 12 čempionu titulu, no kuriem trešo daļu jeb četrus ieguva SS “Arkādija” pārstāvji. Zīmīgi, ka arkādieši bija vienīgie, kuriem izdevās izcīnīt vairāk par vienu uzvaru. Tādējādi kopumā pie zelta medaļām tika deviņu sporta skolu audzēkņi.

Pagājušajā gadā Āraišu dzirnavās notiekošo Latvijas čempionātu krosā kā sagatavošanos, lai atgrieztos biatlona apritē, izmantoja Andrejs Rastargujevs, pērn uzvarot ar rezultātu 28 minūtes un 20 sekundes. Šogad sacensības norisinājās bez biatlonista līdzdalības un par Latvijas čempionāta 1. vietas ieguvēju kļuva jau līdz šim četrkārtējais Latvijas čempions 800 m un 1500 m distancēs skrejceļā Ņikita Bogdanovs, kurš pagājušogad bija trešais. Bogdanovs astoņus kilometrus pēdējās dienās pielijušajā trasē pieveica 31 minūtē un 55 sekundēs.

Par sudraba ieguvēju pieaugušajiem kļuva Salvis Gruševs, atpaliekot no uzvarētāja 27 sekundes, bet trešo vietu ieņēma Lauris Lapsa.

Latvijas čempionāts krosā 8 km

V.SportistsLaiks
1.Ņikita Bogdanovs31:55
2.Salvis Gruševs+0.27
3.Lauris Lapsa+0.48

Sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva vairāku Latvijas vieglatlētikas rekordu īpašniece telpās Līga Velvere, kura bija nepārspēta arī 2020. gadā. Viņa sieviešu konkurencē sešus kilometrus pieveica 28 minūtēs un 23 sekundēs, kļūstot par Latvijas čempioni krosā un pievienojot vēl zeltu maijā izcīnītajai uzvarai jūdzē. Līgai šī Latvijas čempiones zelta medaļa bija kā jubilejas – divdesmitā viņas skrējējas karjerā. Tāpat kā pagājušajā gadā par otrās vietas ieguvēju kļuva Elīna Gumarova, kura distanci veica 29 minūtēs un 16 sekundēs. Savukārt bronzas godalgu otro gadu pēc kārtas ieguva Veronika Masjuka.

Latvijas čempionāts krosā 6 km

V.SportisteLaiks
1.Līga Velvere28:23
2.Elīna Gumarova+0.53
3.Veronika Masjuka+3.34

Junioriem U-20 vecumā par Latvijas čempionu kļuva Austra Āboliņa audzēknis no Cēsīm Roberts Glazers, sešus kilometrus noskrienot 23:38 minūtēs. Savukārt četrus kilometrus juniorēm U-20 grupā visātrāk pieveica bijusī arkādiete no Skriešanas skolas Alise Petrova - laiks 17:51. Tikmēr U-18 grupā puišiem četru kilometru krosā uzvarēja SS "Arkādija" pārstāvis un 5km uzvarētājs pieaugušajiem Kristers Kudlis (14:16), bet meitenēm trīs kilometros ātrākā ar 12:16 minūtēm bija arī arkādiete Sibilla Vanadziņa, kura pirms divām nedēļām skrēja jūdzi.pasaules čempionātā Rīgā Latvijas izlases sastāvā.

Meitenēm (U16) par čempioni kļuva Aleksandra Volkane (Arkādija) – divu kilometru distanci noskrienot 8:49. Arī otrajā vietā “Arkādijas” skrējēja Kristiāna Kudle – 8:59, bet trešajā – dobelniece Beāte Jansone – 9:12. Zēniem šajā pat distancē uzvarēja Jānis Žagars (Alūksne) – 7:21, apsteidzot Hermani Valtasu (Arkādija) – 7:44 un Larsu Andersu Luiku (Dartija) – 7:58.

U14 vecuma grupā par Latvijas čempioniem kļuva Elīza Ērenfrīde (Arkādija) - 3:45 (1 km) un Jānis Putrālis (Smiltene) -6:24 (1,5 km). Savukārt U 12 grupas skrējējiem viena km distancē ātrākie bija Marta Gustiņa (Dobele) – 3:56 un Daniels Ķepals (DKN) – 3:49.

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv/lv/event/39081...