Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Medveds: ''Rezultāts ir tālu no personīgā rekorda''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Medveds: ''Rezultāts ir tālu no personīgā rekorda''
Artūrs Niklāvs Medveds. Foto: Guntis Bērziņš

LETA. Latvijas skrējēja Artūra Niklāva Medveda sasniegtais Eiropas čempionātā vieglatlētikā 10 000 metru distancē ir tālu no viņa personīgā rekorda, pēc sacensībām secināja Medveds.

Jau ziņots, ka trešdien Romā Medveds Eiropas čempionātā vieglatlētikā 10 000 metrus veica 29 minūtēs un 9,03 sekundēs, ierindojoties 34.pozīcijā.

"Rezultāts, protams, ir tālu no personīgā rekorda, bet šīs ir lielas sacensības, un šeit ir jācīnās un jādara viss, ko var. 29 minūtēs noskriet desmit kilometrus nav pasaules klases līmenis, bet tas ir normāls rezultāts. Darīju, ko varēju. Protams, temperatūra Romā ir augstāka, kas ietekmē rezultātus, arī manis paša. Iesildījos, un man jau bija pasmagas kājas, bet teicu sev, ka jācīnās, cik varu, un būs labi," sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību (LVS) teica Medveds.

Sportists atklāja, ka, ierodoties Romā, bija arī nedaudz apslimis, tiekot pie paaugstinātas temperatūras un kakla sāpēm, kas lika izlaist divus treniņus un pārējos skriet lēnākā tempā.

"Ir vēlme katrās sacensībās parādīt sevi no labākās puses un sasniegt personīgo rekordu, bet katras sacensības un katra diena ir savādākas. Pirms čempionāta man treniņi bija labi, trenējos tempam 67-68 sekundes aplī, lai sasniegtu personīgo rekordu, bet slimošana un arī ceļošana ietekmēja," atzina skrējējs.

Viņš skaidroja, ka skrējiena laikā mērķis nebija pēc iespējas ātrāk izvirzīties līderpozīcijā, un sportists arī apzinājies, ka skrējiena temps būs augsts.

"Sākumā mēģināju savus spēkus taupīt, cik vien varu, un skriet grupas beigās, bet, ja priekšā sāktu parādīties atstarpes, tās bija jālikvidē. Neteikšu, ka temps bija ļoti ātrs, kaut gan tas būtu novedis pie jauna personiskā rekorda," skrējiena taktiku raksturoja Medveds.

"Šie man bija pirmie lielie mači pieaugušo sacensībās, taču nebija liela stresa vai baiļu pirms sacensībām, jo esmu jau pieredzējis sportists. Domāju, ka ietekme bija manām pārdomām. Pirms nedēļas es gulēju gultā ar temperatūru un domāju, ko darīt, pieļaujot, ka varbūt pat nebraukšu. Izlaidu savu pēdējo NCAA čempionāta sezonu, jo tas ir gods un prieks pārstāvēt Latviju," norādīja sportists.

Tāpat Medveds atklāja, ka jau šonedēļ atgriezīsies ASV un jūlijā Losandželosā startēs "Sound Running" sacensībās, kurās sacentīsies 5000 metru distancē, mēģinot labot personīgo rekordu, kas ļautu pietuvoties Latvijas rekordam.

"Piecos kilometros tas būs izdarāms grūtāk nekā divreiz garākā distancē, jo ir nepieciešams temps, bet esmu trenējies viens pats. Treniņos, ir grūti noturēt vajadzīgo tempu, jo "piecītim" vajag apli veikt 64-65 sekundēs," izcēla Medveds.

"Aizbraukšu uz Ameriku, nedaudz atpūtīšos un uzsākšu treniņus startam piecos kilometros. Meklēšu arī darbu un citu komandu, kurā varu trenēties nākotnē piecu, desmit kilometru un 1500 metru distancēs, lai varētu labot savus rekordus un sagatavoties 2028.gada olimpiskajām spēlēm Losandželosā," piebilda sportists.

Pirms mēneša Medveds Losandželosā laboja 51 gadu veco Latvijas rekordu 10 000 metru distancē, finišējot 28 minūtēs un 19,49 sekundēs. No Eiropas skrējējiem par viņu šosezon ātrāki bijuši 38 sportisti.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāvēja 12 sportisti desmit disciplīnās.

Izmantotie resursi:
LETA