Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Lange: "Novēlu vēl kādam sasniegt manu panākumu virsotnes"

Lange: "Novēlu vēl kādam sasniegt manu panākumu virsotnes"
Andrē Lange (no labās) kopā ar Kevinu Kuški
Foto: AFP

Agrā pirmdienas rītā pēc Latvijas laika bobsleja vēstures grāmata tika papildināta ar jaunu rekordu - vācietis Andrē Lange kļuvis par pirmo pilotu, kurš olimpiskajās spēles izcīnījs četras zelta medaļas. Kopā ar stūmēju Kevinu Kuški divnieku sacensībās Vācijas pirmā ekipāža svinēja uzvaru pār savu tautieti Tomasu Floršucu un Krievijas duetu ar Aleksandu Zubkovu priekšgalā. "Tagad esam pelnījuši izbaudī mirkli un iedzert aukstu alu," priecājās Lange, kurš kā viens no galvenajiem favorītiem startēs arī četriniekos.

Jau ziņojām, ka pēc olimpiskajām spēlēm 36 gadus vecais Lange beigs savu karjeru. "Man ir bijusi tik aizraujoša karjera, pilna ar cīņassparu un cerībām, sacensībām un medaļām, taču tā strauji tuvojas noslēgumam. Šīs bija manas pēdējās divnieku sacensības, nu atlicis tikai veikt tīrus braucienus četriniekos, un tas arī viss," aiziešanas faktu vēlreiz apstiprina Lange.

"Ja pirms 17 gadiem, kad pārgāju uz bobsleju, kāds teiktu, ka izcīnīšu četras olimpiskās medaļas, es viņu uzskatītu par traku. Ceru, ka nākotnē vēl kāds pilots spēs sasniegt tos panākumus, kurus es esmu sasniedzis,” atzīst sportists.

Viens no Langes konkurentiem amerikānis Džons Napjērs atklāj, ka agrāk sportā viņam bija divi varoņi, paša tēvs un leģendārais vācu bobslejists Volfgangs Hope. Par trešo paraugu kļuvis Lange, no kura Napjērs cenšas mācīties. „Viņš ir izcils kā sportists, taču tajā pašā laikā vienkāršs kā cilvēks. Nodrošināts ar labu tehniku un lielisku stūmēju, Andrē ir īsts čempions.”

Četrinieku pirmie divi braucieni sāksies piektdienas vakarā plkst.23:00 pēc Latvijas laika, bet noslēdzošie divi - sestdien plkst.23:00. Vairāk par Langes karjeru un sasniegumiem var lasīt šeit!

Izmantotie resursi:
washingtonpost.com
w ww.vancouversun.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-22 19:04, pirms 14 gadiem
Nešaubos par to, ka ja Miņinam iedotu viņa bobu, un Miņinam nebūtu tikko veikta operācija, tad Miņins nobrauktu tāpat, ja ne ātrāk.

P.S. Tas jau nemazina Langes meistarību.

  +4 [+] [-]

, 2010-02-22 19:18, pirms 14 gadiem
Lange ir viens no labākajiem pilotiem. Izcils sportists.

P.S. Labā tehnika un stūmēji nemazina Langes meistarību.

  -2 [+] [-]

, 2010-02-22 19:28, pirms 14 gadiem
Zinātu galdu dzīvotu Sočos. Mēs esam tur kur esam.

     [+] [-]

, 2010-02-22 19:40, pirms 14 gadiem
Walk man rakstīja: Cik iedomīgi !
Pasaki kas tur iedomigs?

  -2 [+] [-]

, 2010-02-22 20:37, pirms 14 gadiem
Uzskatu, ka vācieši ir jādiskvalificē no bobsleja uz 10 gadiem par šmaukšanos. Respekts pret vācu bobsleju man sen ir zudis.

  -4 [+] [-]

, 2010-02-22 21:07, pirms 14 gadiem
nekad nav patikushi vacieshi un nepatiks;
sakiet ko gribiet, bet nu nav vinji tiiri!

     [+] [-]

, 2010-02-22 21:13, pirms 14 gadiem
Ja skatās nākotnē tad bobslejā varētu sākties jauna ēra kur cīnīsies- M Mačata(Vācija) B Šmidts ( Vācija) M Arndts(Vācija) N Zarharovs(Krievija), Dž Napiers(ASV) un tad visi pārējie

     [+] [-]

, 2010-02-22 21:16, pirms 14 gadiem
Es gan teiktu Vācieši ir jābrīno, tas ko viņi ir paveikuši ledus trasēs, kā viņi gatavo tehniku daudziem ir no kā pamācīties. Vāciešiem sports ir kā nesabojājams mehānisms. un A Lange viens no visu laiku izcilākajiem bobslejistiem. Tagad Lange aiziet, redzēs ko spēs Floršucs, M Hefners un vācu jaunie bobsleja talanti