Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Holkombs - olimpiskais čempions, Maskalānam – 11. vieta

Andris Vētra
Andris Vētra

Holkombs - olimpiskais čempions, Maskalānam – 11. vieta
Edgars Maskalāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Vankūveras olimpiskajās spēlēs noslēgušās sacensības bobslejā četriniekiem. Par olimpiskajiem čempioniem kļuvis Stīvena Holkomba (ASV) pilotētais četrinieks. Edgara Maskalāna pilotētajam četriniekam 11. vieta.

Trešais brauciens
Ļoti stabili braucienu veica gan Stīvena Holkomba (ASV), gan Lindona Raša (Kanāda), gan Andrē Langes (Vācija) četrinieki. Holkomba pārsvars pār tuvāko sekotāju - Raša četrinieku - sasniedza 45 sekundes simtdaļas.

Taču interesanta solījās būt cīņa par sudrabu, jo Lange no Raša atpalika tikai nieka deviņas sekundes simtdaļas. Ne tik sekmīgs brauciens izdevās Ivo Ruegam (Šveice) – triju braucienu vērtējumā nācās atkāpties divas pozīcijas zemāk – sestais rezultāts. Uz ceturto vietu pakāpās Tomasa Floršuca (Vācija) pilotētais četrinieks, uz piekto – Pjēra Lidēra pilotētais četrinieks (Kanāda).

Startā Edgars Maskalāns, Mihails Arhipovs, Raivis Broks un Pāvels Tulubjevs sasniedza tikai par vienu sekundes simtdaļu sliktāku rezultātu (4.88) kā abos vakardienas braucienos. Trases augšdaļu un vidusdaļu Maskalāns veica tīri, pretendējot uz vietu labāko desmitniekā, taču lejasdaļā pieļāva kļūdu, kā rezultātā bobs vienā no taisnēm sagāja šķērsām – tādejādi zaudējot ātrumu. Trases bīstamāko virāžu šoreiz Maskalāns veica bez problēmām.

Pēc trešā brauciena mazākas kļuva izredzes iekļūt labāko desmitniekā – Simone Bertaco (Itālija) pilotētais četrinieks jau ir trīs sekundes desmitdaļu attālumā, taču tuvāk nekā pirms trešā brauciena bija divpadsmitajā vietā esošais Ivo Daņiļevičs (Čehija) – 15 sekundes simtdaļas.

Ceturtais brauciens
Braucienā zaudējot gan Langes, gan Raša pilotētajiem četriniekiem, par olimpiskajiem čempioniem kļuva Holkomba pilotētais četrinieks, jo iepriekšējos trīs braucienos bija izdevies iekrāt ļoti solīdu pārsvaru (45 sekundes simtdaļas).

Izšķirošajā braucienā labāko rezultātu sasniedza Langes četrinieks, pelnīti izcīnot sudraba medaļas, četru braucienu kopvērtējumā apsteidzot Raša četrinieku par vienu sekundes simtdaļu.

Pirms izšķirošā brauciena Lidēru un Floršucu šķīra 11 sekundes simtdaļas. Lai arī ļoti labs brauciens izdevās Lidēram, trase veikta bez kļūdām, taču augstāk neizdevās pakāpties. Floršucs trasē pieļāva vairākas kļūdas, tomēr tās neliedza saglabāt ceturto vietu kopvērtējumā.

Ruegam šis brauciens izdevās labāk, taču arī tuvākie konkurenti labi veica trasi, kā rezultātā augstāk pakāpties neizdevās – sestais rezultāts.

Ceturtajā braucienā Maskalāna četrinieks sasniedza labāku rezultātu startā (4.82 – labāk nekā pirmajos trīs braucienos), bez nozīmīgām kļūdām veica trases augšdaļu un vidusdaļu, lejasdaļa arī tika veikta tīri, tomēr beigu ātrums nebija tas labākais, tādēļ neizdevās pakāpties kādu pozīciju augstāk (arī tuvākie konkurenti būtiskas kļūdas nepieļāva). Braucienā Maskalāna četriniekam 10. rezultāts, līdz pirmspēdējam starpfinišam - 7.-8. rezultāts. Četru braucienu vērtējumā Maskalāna pilotētajam četriniekam 11. vieta.

Vankūveras olimpiskās spēles

Bobslejs, četrninieki

Kopvērtējums (pēc četriem braucieniem)

VietaPilotsValstsLaiks
1.HOLCOMB StevenUSA3:24.46
2.LANGE AndreGER+0.38
3.RUSH LyndonCAN+0.39
4.FLORSCHUETZ ThomasGER+1.12
5.LUEDERS PierreCAN+1.14
6.RUEEGG IvoSUI+1.25
11.MASKALĀNS EdgarsLAT+2.19

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com

 +10 [+] [-]

, 2010-02-28 01:42, pirms 14 gadiem
Kopumā ņemot vērā visus apstākļus - nav slikti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kangarz

  +3 [+] [-]

, 2010-02-28 01:44, pirms 14 gadiem
visu cieņu maskalānam, bet par cik miņins nebrauca, tad šīs sacīkstes mani īsti nesaistīja...

  +5 [+] [-]

, 2010-02-28 01:48, pirms 14 gadiem
ja godīgi neko vairāk negaidiju, malacis, godam aizstāvēja Latvijas godu!

 +11 [+] [-]

, 2010-02-28 01:52, pirms 14 gadiem
Neko pāri saviem spēkiem neparādīja. Tā ka viss ir normāli. Tik rūgtums par Miņinu vēl tagad grauž sirdi.

 +17 [+] [-]

, 2010-02-28 01:57, pirms 14 gadiem
1.) ceturtais brauciens bija vienkārši saldais ēdiens > kā Ludēram pietrūka 2 sekundes simtdaļas līdz Floršucam .. vēl vairāk > kā Lange savā pēdējā startā profesionālajā sporta veica pēdējo braucienu, vienkārši klase un par 1 sekundes simtdaļu izcēla sudrabu (priecājās gandrīz vēl vairāk nekā par zeltu 2-niekos )
2.) Maskalāns un viņa stūmēji > visu cieņu , 8. vieta 2-niekos un 11.vieta 4-niekos, tas ir daudz labāk nekā visa sezona un vispār pēdējās sezonas kopuma par to ir jāpriecājas, ka labākie starti ir tieši lielākajos mačos ! un nav svarīgi > cik krita, cik izstājās, cik neizgaja uz starta, utt.
3.) interesanti un dīvaini ir tas, ka pēdējās divās Olimpiskajās spēlēs Latvijai labāka vieta ir 2-niekos (Turīnā 6.vietā Miņins un tagad 8.vieta Maskalāns) nekā 4-niekos (Turīnā 10. vieta Miņinam un tagad 11.vieta Maskalānam) ! zinot to, ka visu pēdējo sezonu laikā 2-niekos sezonas laikā 90% gadījumu mums ir sliktāki starti nekā 4-niekos .. interesanti

4.) ļoti, ļoti ceru, ka bobslejs Latvijā turpinās dzīvot un mums vēl būs daudzi prieka un sajūsmas mirkļi ! uz priekšu, Latvija !

  +1 [+] [-]

, 2010-02-28 08:26, pirms 14 gadiem
labi bija godam nobrauca OS!!

  -3 [+] [-]

, 2010-02-28 09:37, pirms 14 gadiem
Tiem, kas fano par Maskalāna astoto vietu divniekos! Parēķiniet, cik no labākajiem nestartēja un cik veči vēl novēlās! Hefti, Šmids, Rašs, Miņins... Kāda astotā vieta, ko var muldēt! Tas ir tāpat kā teorētiskā gadījumā - kādi desmit noveļās, deviņiem piemetusies dizentērija, finišē tikai Maskalāns un rumānis, prese taurē - sīvā cīņā Maskalāns pārspēj galveno konkurentu un izcīna zeltu, pirmoreiz šajā sezonā kāpjot uz goda pjedestāla. Būtu visi braukuši, Edžum (lai viņš man piedod, jo nav ne pie kā vainīgs) desmitnieks rādītos tikai baltās pelītes sapņos...

  +4 [+] [-]

, 2010-02-28 09:55, pirms 14 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Tiem, kas fano par Maskalāna astoto vietu divniekos! Parēķiniet, cik no labākajiem nestartēja un cik veči vēl novēlās! Hefti, Šmids, Rašs, Miņins... Kāda astotā vieta, ko var muldēt! Tas ir tāpat kā teorētiskā gadījumā - kādi desmit noveļās, deviņiem piemetusies dizentērija, finišē tikai Maskalāns un rumānis, prese taurē - sīvā cīņā Maskalāns pārspēj galveno konkurentu un izcīna zeltu, pirmoreiz šajā sezonā kāpjot uz goda pjedestāla. Būtu visi braukuši, Edžum (lai viņš man piedod, jo nav ne pie kā vainīgs) desmitnieks rādītos tikai baltās pelītes sapņos...
tpc jau tas ir sports, ka nevar paredzēt kā viss notiks. tikpat labi, ja Miņins būtu startējis, varbūt notiktu cīņa par medaļu un viņa galvenais konkurents kristu, tad miņins nebūtu pelnījis medaļu? (tgd runāju pavisam teorētiski)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-02-28 11:31, pirms 14 gadiem
Witch king of Angmar rakstīja: tūrists
pats tu tūrists!

     [+] [-]

, 2010-02-28 11:39, pirms 14 gadiem
Noskatoties sacensības man ir tikai viens secinājums- būtu bijusi iespēja veikt vairāk treniņbraucienus un meklēt iespējami labākas trajektorijas, tie daudzie kritieni varēja izpalikt. Ceturtais brauciens jau izskatījās pavisam labi. Maskalāns jebkurā gadījumā pelnījis uzslavas par spēju saņemties svarīgā brīdī uz visa tā fona , kas norisinājās bobsleja komandā. Ceru, ka viss beigsies labi un nākamajā sezonā varēsim atkal priecāties par puišu veiksmīgajiem startiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-02-28 12:59, pirms 14 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Tiem, kas fano par Maskalāna astoto vietu divniekos! Parēķiniet, cik no labākajiem nestartēja un cik veči vēl novēlās! Hefti, Šmids, Rašs, Miņins... Kāda astotā vieta, ko var muldēt! Tas ir tāpat kā teorētiskā gadījumā - kādi desmit noveļās, deviņiem piemetusies dizentērija, finišē tikai Maskalāns un rumānis, prese taurē - sīvā cīņā Maskalāns pārspēj galveno konkurentu un izcīna zeltu, pirmoreiz šajā sezonā kāpjot uz goda pjedestāla. Būtu visi braukuši, Edžum (lai viņš man piedod, jo nav ne pie kā vainīgs) desmitnieks rādītos tikai baltās pelītes sapņos...
atbildesu ar to pasu, ko cita portala uz so pasu zinu- ta nav Maskalana problema, ka spices sportisti netiek ar galvu augsa lidz finisam, bet finise ar galvu zem boba.

     [+] [-]

, 2010-02-28 14:26, pirms 14 gadiem
Apsveicu ASV ar uzvaru! Lange arī smuki izvilka

  -1 [+] [-]

, 2010-02-28 15:01, pirms 14 gadiem
nevar nepiekrist...
fearangel rakstīja: visu cieņu maskalānam, bet par cik miņins nebrauca, tad šīs sacīkstes mani īsti nesaistīja...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-28 15:07, pirms 14 gadiem
nu, bet smuki, smuki... vienalga priecājos, ka bobsleju pārstāvēja Latvijas otrā ekipāža... un uzrādīja vērā ņemamu rezultātu...
nākamreiz ir kur pakāpties...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-02-28 18:59, pirms 14 gadiem
miņinam vajadzēja būtu holkolma vietā !

     [+] [-]

, 2010-02-28 21:22, pirms 14 gadiem
Witch king of Angmar rakstīja: tūrists
kā var sportistu nosaukt par tūristu, ja viņš uzrāda labus rezultātus, un ir ticis Olimpiskajās spēlēs?

     [+] [-]

, 2010-02-28 21:52, pirms 14 gadiem
Rolands1111 rakstīja: pats tu tūrists!
Ir sanācis ietusēt ar bobslejistiem(tiesa gan ar tām tālākajām rezervēm), kad viņiem manas pilsētas olimpiskajā centrā bija vasaras treniņnometne! Es domāju, ka tam čalim viegli neklātos, ja viņš acīs kādu būtu nosaucis par tūristu! Bet tā disciplinēti čaļi, neviens no viņiem neizdzēra vairāk par diviem aliņiem, jo rītā bija kārtējā treniņdiena!!!