Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Kanādas kērlingistes izglābjas, ķīnietes zaudē

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kanādas kērlingistes izglābjas, ķīnietes zaudē
Japānietes bija tuvu sensācijai
Foto: AP/Scanpix

Šodien Vankūverā aizvadītas vairākas ļoti aizraujošas spēles sieviešu kērlinga turnīrā. Negaidītu zaudējumu piedzīvoja Ķīnas kērlingistes, kuras papildendā piekāpās Lielbritānijai.

Kanādas kērlingistes, kuras tiek uzskatītas par galvenajām favorītēm, arī šodien neiztika bez nervu spriedzes. Ja pirmajā dienā ar 5:4 izdevās pieveikt Šveici, tad šodien tikai pēdēja endā izdevās izglābties no zaudējuma pret pastarīti Japānu - 7:6. Kanādietes praktiski visu spēli atradās iedzinēju lomā, taču desmitajā endā japānietes tika apspēlētas kā pēc notīm un otrā uzvara kabatā.

Tik labi neklājās ķīnietēm, kurām pretī stājās Lielbritānija. Lai arī sākumā izdevās izvirzīties vadībā, turpinājumā labāk spēlēja Britu salu pārstāves. Pirms izšķirošā enda Ķīna atradās iedzinēju lomā ar 2:4, taču spēja rezultātu izlīdzināt. Papildsērijā ķīnietes ieguva pārsvaru, taču izšķirošajā brīdī anglietes nospēlēja perfekti, izcīnot mazliet negaidītu uzvaru - 5:4.

Papildendā uzvarētājs tika noskaidrots arī Šveices un Zviedrijas spēlē. Šoreiz pārākas bija skandināvietes, kurām šī jau ir otrā uzvara, bet šveicietēm otrā sakāve. Vispārliecinošāk šodien nospēlēja vācietes, kuras spēlē ar ASV droši kontrolēja notikumus laukumā, beigās uzvarot ar 6:5.

Turnīra tabulā pa divām uzvarām divās spēlēs ir Kanādai, Vācijai un Zviedrijai.

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com

     [+] [-]

, 2010-02-17 22:46, pirms 14 gadiem
aij karramba, tik tuvu, bet nekā!!