Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Sieviešu kērlinga finālā Zviedrija un Kanāda

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Sieviešu kērlinga finālā Zviedrija un Kanāda
Kanādas kērlinga izlases līdere Šerila Bernāra
šodien nospēlēja izcili
Foto: AP/Scanpix

Olimpiskajā sieviešu kērlinga turnīra finālā iekļuvušas Zviedrijas un Kanādas izlases. Zviedrietes pufinālā pārliecinoši ar 9:4 sagrāva Ķīnu, bet Kanāda ar 6:5 apspēlēja Šveici.

Zviedrijas un Ķīnas duelī pirms spēles par nelielām favorītēm tika uzskatītas ķīnietes, taču nestabilais sniegums visa turnīra gaitā uztrauca. Kā izrādījas uztraukumam bija pamats. Zviedrietes lēnā garā ieguva pārsvaru, bet piektajā endā guva trīs punktus, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 6:1. Ķīna ātri vienu punktu atguva un tad ieguva punktu, pat neskatoties uz pretinieču pēdējā akmeņa priekšrocību. Arī astotajā endā viņas ļoti veiksmīgi salika akmeņus un bija tuvu tam, lai iegūtu vēl vismaz divus punktus, taču tad lieliski nospēlēja Norberga, kura ne tikai izsita pretinieču akmeņus, bet arī lielu priekšrocību radīja savai komandai. Galu galā vēl trīs punkti - 9:3. Devītajā endā zviedrietes izteikti nospēlēja uz rezultāta noturēšanu, kas arī izdevās - uzvara ar 9:4 un vieta finālā.

Otrajā pusfinālā starp Kanādu un Šveici spēle izvērtās krietni vien sīkstāka. Sestajā endā kanādietes ieguva divu punktu pārsvaru. Šveicietes ne uz brīdi neļāva pretiniecēm atslābt, taču visus viņu mēģinājumus mājiniecēm izdevās apturēt. Visintriģējošākie notikumi risinājās pēdējā endā, kuru ar divu punktu pārsvaru uzsāka kanādietes. Mirjama Ota ar priekšpēdējo mēģinājumu nostādīja akmeņus ļoti veiksmīgi (divi punkti, kas ļautu panākt neizšķirtu), taču Šerila Bernāra (Kanādas kapteine) ar izcilu metienu vienu no akmeņiem izsita. Otas atkārtotais mēģinājums bija nesekmīgs un Kanāda svinēja uzvaru ar 6:5.

Finālspēle norisināsies jau pēc nedaudz vairāk kā 24 stundām plkst. 1:00. Spēle par bronzu rīt plkst. 19:00.

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com