Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Dzimtenē tiek nogādātas bojā gājušā gruzīna mirstīgās atliekas

Dzimtenē tiek nogādātas bojā gājušā gruzīna mirstīgās atliekas
Foto: AFP/Scanpix

Šodien no Vankūveras tika atgādātas 21 gadu vecā Gruzijas sportista Nodara Kumaritašvili mirstīgās atliekas, lai jau sestdien viņu guldītu zemes klēpī.

Atgādināsim, ka kamaniņu treniņbraucienu laikā kamanas nesavaldīja Gruzijas sportists Kumaritašvili, kurš izlidoja no trases un ietriecās trases konstrukcijas stabā. Bezsamaņā esošajam sportistam nekavējoties tika sniegta medicīniskā palīdzība, taču glābt viņa dzīvību mediķiem neizdevās.

Šodien Gruzijas sportista Nodara Kumaritašvili mirstīgās atliekas tika nogādātas viņa dzimtajā pilsētā Bakuriani. Atgādināsim, ka Starptautiskā Kamaniņu sporta federācijas (FIL) eksperti pēc negadījuma atzina, ka Kumaritašvili nāvē vainojams viņš pats, jo pieļāvis kļūdu vienā no virāžām. Pēc šīs traģēdijas sacensību organizatori negadījuma vietā uzcēla norobežojošu drošības sienu, kā arī veica izmaiņas ledus profilā.

"Jebkurš sportists var kļūdīties, taču šī kļūda nekādā gadījumā nevar pārvērsties par nāvi," saka Kumaritašvili ģimenes draugs Givi Panakidze. "Šis ir sports nevis gladiatoru cīņas. Lai arī kādu kļūdu viņš pieļāva, viņš nedrīkstēja nokļūt ārpus trases. Viņam bija jāpaliek trasē."

Gruzijas prezidents Miheils Saakašvili atzina, ka Gruzija Bakuriani kūrortā (vieta, kur dzīvoja sportists) uztaisīs kamaniņu trasi, kura tiks nosaukta sportista vārdā. "Viena lieta, ko es tiešām zinu – neviena sporta kļūda nedrīkst novest līdz nāvei."

"Viņš šajā trasē trenējās jau iepriekš," saka sportista tēvs. "Viņš man teica, ka trase ir grūta. Viņš nebaidījās un man teica: "Tēti, tā vieta ir ļoti grūta". Viņš nebaidījās. Viņš bija stiprs..."

Zemes klēpī sportistu guldīs sestdien.

Izmantotie resursi:
eurosport.yahoo.com