Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Rubenis: "Vakar bija dziļa tukšuma sajūta"

Rubenis: "Vakar bija dziļa tukšuma sajūta"
Mārtiņš Rubenis
Foto: Romāns Kokšarovs, Spora Avīze, f64
03:00
Vankūvera 2010, OS-Kamaniņas (Vīrieši),
Armin Zoggeler
1.95
Albert Demchenko
2.80
David Moller
5.00
Mārtiņš Rubenis
250.00

"Plāns ir tikai viens - nobraukt tik labi, cik iespējams," savus mērķus Vankūveras spēlēs konkretizēt vēl nav gatavs Mārtiņš Rubenis. Pēc pirmā brauciena Turīnas spēļu bronzas medaļniekam 13. pozīcija, bet šobrīd sācies otrais brauciens.

"Ļoti ātri bija jātiek skaidrībā, kā jābrauc no zemā starta, taču šķiet, ka pirmais brauciens sanāca pietiekami labs. Gribējās mazliet ātrāk, taču ir tā, kā ir," kopumā apmierināts bija Mārtiņš, gan norādot - lēmums startēt no sieviešu starta ieviesis nopietnas korekcijas. "Ļoti stipri mainās ātrums, ar kādu jāizbrauc virāžas. Arī tas, ka šī starta rampa ir parocīgāka spēcīgiem atlētiem, kas daudz atved startā. Lejā pa trasi to faktiski nav iespējams atgūt. Man tas galīgi nenāk par labu, taču - kā ir, tā ir. Es pieņemu, ka tas ir labākais, kas var būt."

Rubenis pilnībā atbalsta izdarītās izmaiņas. "Domāju, ka viss ir izdarīts pareizi. Šaubos, vai šobrīd varēja pieņemt kādu prātīgāku lēmumu. Ja domā par to, ka ir arī atlēti, kas tā jau knapi brauc līdz lejai - arī mačos piedzīvot ko tādu, kas notika vakar, kamaniņu sportam nebūtu tas labākais," uzskata sportists neslēpjot, ka traģiskais negadījums ar gruzīnu braucēju atstājis dziļas pēdas. "Vakar, ja godīgi, bija ļoti dziļa tukšuma sajūta. Man īsti nebija vārdu, nebija domu. Iekšā bija tikai tukšums. Bija jāpaiet laikam, lai tas kaut kur nogulsnētos. Šorīt astoņos, braucot uz trasi, vēl nebija skaidrs - kā brauksim, no kādiem startiem. Taču atkārtošu - uzskatu, ka tas bija pareizākais lēmums. Domāju, ka aiz tā visa nav tikai Starptautiskā kamaniņu federācija - domāju, bija zvans no augstākām instancēm."

Skaidrs, ka Vankūverā Mārtiņam nav izredžu atkārtot Turīnas rezultātu, taču viņš par to daudz nepārdzīvo un pieņems tādu rezultātu, kādu pats būs nopelnījis. "Man nav tāda maksimālā plāna un nav arī minimālā. Plāns ir tikai viens - nobraukt tik labi, cik iespējams. Tas arī viss. Sākums ir pietiekami apmierinošs, bija pietiekami labs brauciens. Ceru, ka pēc ceturtā varēšu pateikt to pašu."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-02-14 06:16, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: rīmenis jau 2. stundu nefiltrē, kurš cipars ir braucienā un kurš summā
tas toch var iereekt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-02-14 13:07, pirms 14 gadiem
Mārtiņš reāls malacis, rezultāti pa posmiem parāda, ka augšā zaudēto beigu daļā atgūst. Ja izcinis 7.vietu bus baigais molodčiks!!!