Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Elkoņa, pirkstu, ribu un pēdu lūzumi neattur no olimpiādes

Elkoņa, pirkstu, ribu un pēdu lūzumi neattur no olimpiādes
Rubenam Gonzalesam šīs būs ceturtās olimpiskās spēles
Foto: www.eurosport.yahoo.com

47 gadus vecajam Argentīnā dzimušajam Rubenam Gonzalesam šīs būs ceturtās olimpiskās spēles. Bijušais foto pārdevējs ir guvis neskaitāmus lūzumus, taču tas viņu neattur no sportošanas.

"Tas nav sports, tā ir olimpiāde," saka sportists, kurš sešus gadu vecumā no Argentīnas pārcēlās uz dzīvi Ņujorkā, bet šobrīd kopā ar sievu un bērniem dzīvo Hjūstonā. "Pirmos 20 gadus man nepatika kamaniņas, taču tā bija man iespēja tikt uz olimpiskajām spēlēm."

Viņa dzīve izmainījās 1984.gadā, kad Rubenss sēdēja mājās un skatījās olimpiskās spēles Sarajevā. Daiļslidošanā uzvarēja Skots Hamiltons un Gonzales teica. ''Viņš bija sīks. Es pateicu, ja viņš var startēt olimpiādē, tad arī es varu to darīt." Domāts darīts. 21 gadu vecumā sportistam nebija nekādas fiziskās sagatavotības un Gonzales arī nezināja, ar ko viņš varētu nodarboties.

"Gāju uz bibliotēku un lasīju grāmatas par vasaras sporta veidiem. Taču tad sapratu, ka man ir jābūt lieliskam atlētam. Problēma bija tāda, ka skolā vienmēr biju pēdējais. Izdomāju, ka varētu piedalīties kamaniņu sportā, jo tur nevajag tik lielu fizisko sagatavotību.''

Devos uz Leikplesidu, kur man teica: "Tev vajag vismaz desmit gadu pieredzi kamaniņu sportā. Neko neatbildēju, bet, kad pateicu, ka esmu no Argentīnas, viņi atbildēja, ka varētu palīdzēt, jo visi vēlās, lai olimpiādē būtu pārstāvētas pēc iespējas vairāk valstu."

Neskatoties uz to, ka sportists no pieciem braucieniem krita četras reizes, 1988.gadā viņa sapnis piepildījās. Gonzales 1988.gadā debitēja Kalgarī olimpiskajās spēlēs, kur sportists izcīnīja 33.vietu.

"20 gadu laikā man katrs brauciens sagādāja bailes un man nepatika sports," turpina sportists, kurš savas karjeras laikā ir lauzis gan pirkstus, gan pēdu, gan ribas, gan arī elkoni. Taču šie lūzumi sportistam bija tikai īslaicīgi traucējumi.

"Šī Vankūverā būs ātrākā trase pasaulē, kur pat vadošie sportisti piedzīvo kritienus. Taču man tur ir jābūt un jāiet atklāšanas ceremonijā. Lūk, kāpēc esmu šeit," pirms atklāšanas teica sportists.

"Pirms diviem gadiem piedalījos rodeo, un mani tur nesadūra. Nākamgad kāpšu Kilimandžāro kalnā. Iespējams, ka 2014.gadā nebūšu Sočos, taču tas vēl nav akmenī iecirsts," nobeidz sportists. Nu ko, lai izdodas!

Izmantotie resursi:
eurosport.yahoo.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-02-13 11:39, pirms 14 gadiem
i7.tiesraides.lv

 +11 [+] [-]

, 2010-02-13 11:42, pirms 14 gadiem
Witch king of Angmar rakstīja: es vinjam ieteiktu labak nebraukt, ja vinjam darga dziviba un ģimene, šī naw tā trase kur vnk pabrauksi, te kriit gandriiz visi
nu ko var činkstēt... uz Rīgas Liepājas šosejas ies bojā auto braucējs viss... nevienam neiesakam tur vairs braukt... jo Durbē tas līkums ir vienkārši briesmīgs...

  -2 [+] [-]

, 2010-02-13 11:45, pirms 14 gadiem
malacis, tā turēt!

     [+] [-]

, 2010-02-13 12:09, pirms 14 gadiem
Witch king of Angmar rakstīja: es vinjam ieteiktu labak nebraukt, ja vinjam darga dziviba un ģimene, šī naw tā trase kur vnk pabrauksi, te kriit gandriiz visi
Viņš vismaz sasniedz savu sapni un nes valsts vārdu pasaulē, kaut būtu vairāk tādu ka viņš :p

     [+] [-]

, 2010-02-13 12:09, pirms 14 gadiem
es jau domaju, ka Kobe kamanās iekāpis... eh, skāde...

  -3 [+] [-]

, 2010-02-13 12:12, pirms 14 gadiem
tikums rakstīja: nu ko var činkstēt... uz Rīgas Liepājas šosejas ies bojā auto braucējs viss... nevienam neiesakam tur vairs braukt... jo Durbē tas līkums ir vienkārši briesmīgs...
tas Durbes līkums nav izraucams TIKAI luņiem...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-13 12:20, pirms 14 gadiem
Optimists!!!

     [+] [-]

, 2010-02-13 12:23, pirms 14 gadiem
Rubenis ir arī vārds!

Veiksmi viņam tajā drausmīgajā trasē!

     [+] [-]

, 2010-02-13 15:08, pirms 14 gadiem
Tapec ari cians apr zemam vietam,ak doma,ka fiziskais speks nav vajadzigs.Katra zina novelu vinam veiksmi-un visiem renes sporta aprstavjiem novelu veiksmi-kritieni bus to jau teicu pagajuso gadu kad bobsleja notika pasaules kausa posms.
Katra zina malacis atrada savu nisu,jo ja nebutu argentinietis nebutu ne mazako variantu braukt olimpiskajas speles