Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Kanādas kērlingisti sāk ar smagu uzvaru pār Norvēģiju

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kanādas kērlingisti sāk ar smagu uzvaru pār Norvēģiju
Kanādas kērlingisti
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Vankūveras Olimpiskajās spēlēs aizvadītas pirmās vīriešu kērlinga turnīra spēles. Centrālajā mačā galvenie favorīti kanādieši tikai papildus endā uzvarēja Norvēģiju - 7:6.

Vankūverā kā pirmie uz ledus devās vīriešu turnīra pārstāvji. Vislielāko uzmanību piesaistīja Kanādas un Norvēģijas savstarpējā spēle. Pašreizējie pasaules vicečempioni pret trešo spēcīgāko pasaules komandu. Spēli krietni labāk uzsāka kanādieši, kuri pēc četriem endiem bija vadībā ar 5:1, taču norvēģi ātri vien izmantoja pēdējā akmeņa priekšrocību, trīs punktus atgūstot. Nākamajos trīs endos pēdējā akmeņa priekšrocību saglabāja kanādieši, kuri devītajā endā pieplusoja sev vēl vienu punktu, taču arī šoreiz tas vēl nebija viss. Savu iespēju atspēlēties izmantoja norvēģi, panākot papildsēriju. Tajā gan pārāki bija Kanādas spēlētāji - 7:6.

Ar lielu interesi tika gaidīta Šveices un Dānijas spēle. Komandu spēku samēri bija apmēram līdzīgi, taču augstāk vērtējās Šveices izredzes, kas pēc septītā enda atradās vadībā ar 6:1, taču pamanījās gandrīz zaudēt iegūto pārsvaru. Beigās uzvara tikai ar 6:5.

Citās spēlēs Vācija ar 7:5 pieveica ASV, bet Lielbritānija ar 4:6 piekāpās Zviedrijai.

Tieši pusnaktī pirmās spēles tiks aizvadītas arī dāmu turnīrā.

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com