Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Arī Kanādas kērlingistes sāk ar smagu uzvaru

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Arī Kanādas kērlingistes sāk ar smagu uzvaru
Kanādas kērlingiste
Foto: AP/Scanpix

Turpinās olimpiskais kērlinga turnīrs, kurā dalību uzsākušas arī dāmas. Galvenās favorītes kanādietes turnīru uzsākušas ar smagu uzvaru pār Šveici - 5:4.

Par vīru turnīra pirmās kārtas iznākumiem jau ziņojām, bet naktī pēc Latvijas laika tika aizvadītas arī trīs otrās kārtas spēles. Pie pārliecinošas un prognozētas uzvaras tika Kanādas izlase, kas ar 9:4 apspēlēja Vāciju, pārliecinoši aizvadot spēles otrās puses endus. Pēdējā endā uzvaru nodrošināja Francija, kas ar 6:5 pārspēja Ķīnu, bet Norvēģija ar tādu pašu rezultātu prata izraut uzvaru pret ASV

Dāmu turnīrs iesācies bez sensācijām, ja nu vienīgi par tādu varētu uzskatīt ASV neveiksmi pret Japānu (7:9). Praktiski visu laiku vadībā turējās amerikānietes, kurām bija pat trīs punktu pārsvars. Centrālajā spēlē Kanāda ļoti taktiskā spēlē ar 5:4 spēja pieveikt Šveici. Jāsaka, ka šveicietēm bija izredzes arī uzvarēt, taču kanādietes nospēlēja ļoti gudri, atliekot uzvarētāja noteikšanu uz pēdējo endu, kur viņām piederēja pēdējā akmeņa priekšrocība.

Pie pārliecinošākās uzvaras tika Vācija, kas ar 9:5 apspēlēja Krieviju, bet Skandināvijas duelī Zviedrija ar 6:5 apspēlēja Dāniju.

Šodien tiks aizvadītas septiņas sieviešu, kā arī četras vīru turnīra spēles. No sieviešu turnīra spēlēm jāizceļ Šveices - Zviedrijas un Šveices - Ķīnas spēles. Visas šīs komandas ir reālas kandidātes uz medaļām. Šveices izlasei smags kalendārs, jo pirmajās divās dienās jāaizvada trīs spēles, pie tam ar visām turnīra favorītkomandām. Vīriešu sacensībās šodien galvenā uzmanība jāpievērš Vācijas un Zviedrijas spēlei.

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com

     [+] [-]

, 2010-02-17 13:42, pirms 15 gadiem
Negribu aizvainot nevienu,bet šis sporta veida liekas smieklīgs