Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Stojanovskis/Krasilņikovs trīs setu cīņā pieveic čehus un finišē pirmie grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Stojanovskis/Krasilņikovs trīs setu cīņā pieveic čehus un finišē pirmie grupā
Vjačeslavs Krasilņikovs. Foto: AFP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem noslēgušās spēles arī B un F grupā. Latviešu līdzjutējiem saistošākās cīņas bija tieši B grupā, kurā pirmo vietu spēja izcīnīt krievi Oļegs Stojanovskis un Vjačeslavs Krasilņikovs.

Tokijas olimpisko spēļu vīru pludmales volejbola grupu turnīra noslēgumā šodien vajadzēja aizvadīt vēl trīs spēles - vienu F un divas B grupā. Cīņā par izkļūšanu no F grupas vācieši Julius Tole un Klemens Viklers mērojās spēkiem ar japāņiem Išidžimu Jusuki un Kacuhiro Širatori. Vācieši spēles sākumā nedaudz taustījās, bet tāpat ātri tika pie divu punktu pārsvara. Japāņi seta otrajā pusē vēl spēja turēt līdzi, bet tā izskaņā pieļāva pāris kļūdas, Tolem un Vikleram esot pārākiem ar 21:16. Otrajā setā vācieši pilnībā apstiprināja savu favorītu statusu, izvirzoties vadībā ar 9:2. Seta turpinājumā lēnām rezultāta starpība vēl pieauga, Tolem un Vikleram pārliecinoši iekļūstot izslēgšanas spēlēs ar divām uzvarām - 2-0 (21:16, 21:11). Tikmēr no F grupas "Lucky losers" kārtā vajadzēja spēlēt poļiem Pjotram Kantoram un Bartošajm Lošjakam.

Pēc Mārtiņa Pļaviņa un Edgara Toča zaudējuma Meksikas pārim reāla iespēja izcīnīt pirmo vietu B grupā radās krieviem Oļegam Stojanovskim un Vjačeslavam Krasilņikovam, kuriem bija jāpieveic čehi Ondžejs Perušičs un Dāvids Švainers. Spēle sākās ar līdzīgu cīņu, bet pamazām krievi tomēr ieguva iniciatīvu, pēc Krasilņikova sekmīgām darbībām aizsardzībā izvirzoties vadībā ar 7:4. Perušičs ar eisu uzlaboja čehu situāciju, bet pēc Krasilņikova kļūdas rezultāts kļuva neizšķirts (9:9).

Pēc tehniskā pārtraukuma Perušičs neizmantoja iespēju iegūt čehiem divu punktu pārsvaru, raidot bumbu nedaudz autā. Neilgi pēc tam Perušičs vēlreiz atspēlēja bumbu aizsardzībā, šoreiz nospēlējot precīzi (16:14). Tiesa uzreiz viņš pieļāva arī kļūdu, rezultātam pirms seta galotnes kļūstot neizšķirtam (16:16). Pēc paņemtā pārtraukuma divu punktu vadību čehiem atjaunoja Švainers, kā rezultātā Čehijas duets tika pie divām setbumbām. Jau pirmās setbumbas izspēlē kļūdījās Stojanovskis, raidot bumbu autā, bet nedaudz tīklu skāra Švainers, uz ko norādīja video izaicinājums. Ar otro piegājienu Čehijas pāris gan tika pie panākuma pirmajā setā - 21:19.

Otrajā setā pirmo nopietno izrāvienu veica krievi, Stojanovskim atzīmējoties ar bloku, bet Krasilņikovam ar eisu (6:2). Pēc Krasilņikova kļūdas uzbrukumā rezultāta starpība sadila uz pusi, bet Stojanovskis ātri vien atjaunoja četru punktu pārsvaru (10:6). Perušičs ar labu spēli aizsardzībā pirms tehniskā pārtraukuma sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet pēc pārtraukuma krievi guva četrus punktus pēc kārtas, izšķirot seta likteni. Čehi vairs klāt netika, zaudējot setu ar 13:21.

Trešajā setā Krasilņikovs turpināja uzlasīt bumbas aizsardzībā, izvirzot Krievijas Olimpiskās komitejas duetu vadībā ar 4:0. Krievi turpināja savu izrāvienu, pilnībā dominējot trešajā setā. Čehiem netika dotas iespējas atspēlēties, Stojanovskim un Krasilņikovam izcīnot uzvaru spēlē ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:13, 15:8).

Krievijas Olimpiskās komitejas duetam pārliecinoši uzvarētie otrais un trešais sets ļāva uzlabot mazo punktu attiecību visās spēlēs, ar ko pietika pirmajai vietai B grupā, kamēr otrie tādējādi palika Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Tehniskais zaudējums latviešiem pamatīgi iegrieza Čehijas pārim, kuri pēc meksikāņu uzvaras pār latviešiem sliktās kopējās mazo punktu attiecības dēļ palika pēdējie grupā un noslēdza dalību olimpiskajās spēlēs.

Jāatgādina - lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, grupā jāizcīna vismaz otrā vieta vai jābūt starp diviem labākajiem trešo vietu ieguvējiem. Pārējie četri trešo vietu īpašnieki šodien aizvadīs "Lucky losers" izslēgšanas maču, lai noskaidrotu vēl divas komandas, kas iekļūs 1. un 2. augustā paredzētajā astotdaļfinālā.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 31. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
FGotcu/Širatori (Japāna) - Tole/Viklers (Vācija)0-2 (16:21; 11:21)
BPļaviņš/Točs - Gaksiola/Rubio (Meksika)0-2 (18:21; 16:21)
BKrasilņikovs/Stojanovskis (ROC) - Perušičs/Švainers (Čehija)2-1 (19:21; 21:13; 15:8)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-31 19:44, pirms 3 gadiem
kāpēc bīčā uzreiz skaita mazos punktus, nevis, savstarpējo spēli un tad setus, kas, manuprāt, būtu loģiskāk?

     [+] [-]

, 2021-07-31 23:08, pirms 3 gadiem
fantomas rakstīja: kāpēc bīčā uzreiz skaita mazos punktus, nevis, savstarpējo spēli un tad setus, kas, manuprāt, būtu loģiskāk?
jo to ir izdomājis kāds petuhs un utu cūkas nepelnīti atkal izlīž saulītē