Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Regbijā-7 sievietēm triumfē Jaunzēlande, Fidži otrā medaļa Tokijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Regbijā-7 sievietēm triumfē Jaunzēlande, Fidži otrā medaļa Tokijā
Jaunzēlandes regbilja-7 izlases spēlētāja Steisija Flūlere ar bumbu. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu regbija-7 turnīrā sievietēm salīdzinoši pārliecinoši triumfēja Jaunzēlandes valstsvienība, kas finālā ar 26:12 sakāva Franciju. Savukārt bronzas godalgas ieguva Fidži, mačā par trešo vietu ar 21:12 pieveicot Lielbritāniju.

Grūtāko pārbaudījumu Tokijas olimpiskajās spēlēs Jaunzēlande pārvarēja pusfinālā, kur tikai papildlaikā ar 22:17 izdevās salauzt sīkstās Fidži komandas pretestību. Fidži regbistes neizšķirtu 17:17 panāca otrā puslaika pieliktajā laikā, kad piecus punktus ar piezemējumu guva Reapi Ulunisau. Fidži gan neizdevās izraut uzvaru ar realizācijas sitienu, jaunzēlandietēm pretinieces sodot par neizmantoto iespēju un papildlaika otrajā minūtē Fidži ieskaites laukumu sasniedzot Geilai Brotonei.

Otrajā pusfinālā Francija pirmā puslaika gaitā ieguva divu rezultatīvu uzbrukumu pārsvaru (21:7), atlikušajā laikā ne bez problēmām noturoties priekšgalā un izcīnot panākumu ar 26:19. Pa diviem piezemējumiem izdarīja francūziete Anna-Sesila Siofani un britu sportiste Džasmīna Džoisa.

Mačā par bronzu Fidži līdz 11. minūtei spēja sakrāt izšķirošu 21:5 vadību. Cīņas beigās Lielbritānijas regbistes rezultāta starpību samazināja, tomēr ar to bija par maz, lai cerētu uz veiksmīgu iznākumu. Fidži labā divus piezemējumus veica Alovesi Nakoci, bet Lielbritānijai šādu pašu sasniegumu paveica Megana Džounsa. Savukārt trīs precīzus realizācijas sitienus izdarīja Fidži regbiste Viviāna Revai.

Lielajā finālā intriga pazuda visnotaļ ātri, Jaunzēlandei pirmajā puslaikā atraujoties divu rezultatīvu uzbrukumu attālumā - 19:5. Arī otrajās septiņās minūtēs notikumus kontrolēja Jaunzēlande, pirms pieciem gadiem Riodežaneiru iegūtajam olimpisko vicečempioņu titulam pievienojot zeltu Tokijā. 11 no 26 jaunzēlandiešu punktiem guva Taila Neitana-Vonga, kura veica vienu piezemējumu, kā arī bija precīza trijos realizācijas sitienos.

Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs zeltu izcīnījusī Austrālija šoreiz samierinājās ar piekto vietu, turpretim bronzas medaļniece Kanāda palika pirmā aiz izslēgšanas spēļu zonas.

Tokijas olimpisko spēļu regbijs-7 sievietēm

KārtaSpēleRezultāts
PusfinālsJaunzēlande - Fidži22:17 P
Lielbritānija - Francija19:26
Par bronzuFidži - Lielbritānija21:12
Par zeltuJaunzēlande - Francija26:12

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!