Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Kungu sprinta favorīts Bromels pusfinālā iekļūst tikai ar rezultāta palīdzību

Agris Suveizda

Kungu sprinta favorīts Bromels pusfinālā iekļūst tikai ar rezultāta palīdzību
Treivons Bromels. Foto: Reuters/Scanpix

Par Tokijas olimpisko spēļu dāmu 100 metru sprinta čempioni ar jaunu olimpisko rekordu un otro labāko rezultātu vēsturē kļuva jamaikiete Elaina Tompsone-Hera, bet šodien sākās arī 100 metru sprinta sacensības vīriešiem.

Kungu 100 metru sprinta sacensības sākās ar trim priekšskrējieniem, kuros 27 sportisti dalīja 10 ceļazīmes uz pirmo kārtu. Ātrākais bija Omānas sprinteris Barakats Al Harti, kurš distanci veica 10,27 sekundēs, bet citā priekšskrējienā ar 10,33 sekundēm uzvarēja Bēgļu izlases dalībnieks Dorians Keletela – Kongo dzimušais un Portugālē dzīvojošais vieglatlēts laboja personīgo rekordu. Neviens no desmit tālāk tikušajiem pirmajā kārtā gan nefinišēja augstāk par septīto vietu savā skrējienā.

Pirmajā kārtā 62 sportisti tika sadalīti septiņos skrējienos, un pusfinālam kvalificējās katra skrējiena trīs ātrākie vieglatlēti, kā arī trīs labāko rezultātu īpašnieki starp pārējiem. Ja vairums favorītu pusfinālu sasniedza bez lielām problēmām, viskutelīgākā situācija bija zelta godalgas galvenajam pretendentam Treivonam Bromelam. 2015. gada pasaules čempionāta bronzas medaļas īpašnieks savā skrējienā finišēja tikai ceturtais, taču distanci veica itin žigli – 10,05 sekundēs, kas bija divpadsmitais labākais rezultāts un labākais starp tiem, kuri netika sava skrējiena trijniekā.

Bromela skrējienā ar jaunu personīgo rekordu 9,98 sekundēm ātrākais bija nigērietis Enoks Adegoke, un tāpat amerikānis zaudēja arī Femi Ogunodem no Kataras (10,02) un britam Žarnelam Hjūzam (10,04). Pirmajā kārtā ātrāk par desmit sekundēm skrēja kopumā četri sprinteri. Ātrākais ar 9,91 sekundi bija kanādietis Andrē De Grāss, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā Dohā ieguva bronzu, Itālijas rekordu laboja ASV dzimušais Marsels Džeikobss (9,94), bet 9,97 sekundēs skrēja amerikānis Freds Kērlijs.

Tokijas olimpiskajās spēlēs nepiedalās nedz karjeru beigušais sprinta karalis Juseins Bolts, nedz 2019. gada pasaules čempions Kristians Koulmens, kurš ir diskvalificēts dopinga pārbaužu neveikšanas dēļ. Tokijas olimpiskās spēles secen gājušas arī 39 gadus vecajam veterānam Džastinam Getlinam, kurš iekļuva ASV kvalifikācijas finālā, tomēr savainojuma dēļ palika bez ceļazīmes.

Izšķirošie skrējieni gaidāmi rīt. Pusfinālu sākums paredzēts plkst. 13:15 pēc Latvijas laika, bet fināls – plkst. 15:50.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...