Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Jamaikas sprinteres dominē 100m priekšskrējienos, vairākām personīgie rekordi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jamaikas sprinteres dominē 100m priekšskrējienos, vairākām personīgie rekordi
Šellija Anna Freizere-Praisa. Foto: EPA/Scanpix

Šodien Tokijas olimpiskajās spēlēs sākās vieglatlētikas programma, un pirmajā dienā tika aizvadīti sieviešu 100 metru sprinta priekšskrējieni. Labākos rezultātus sasniedza Jamaikas sportistes.

Marija Hosē Ta-Lū priekšskrējienu veica 10,78 sekundēs, sasniedzot jaunu personīgo rekordu. Nākamā bija olimpiskā čempione Eleina Tompsone-Heraha ar 10,82 sekundēm, bet pasaules čempione Šellija Anna Freizere-Praisa distanci veica 10,84 sekundēs. Tie bija šīs sezonas piektais, sestais un septītais ātrākais laiks 100 metru sprintā.

Priekšskrējienus pārvarēja 54 labākās sprinteres, un septiņas no viņām laboja personīgos rekordus. Šveices rekords tika labots nevis vienu, bet divas reizes.

Pirms pieciem gadiem Riodežaneiro priekšskrējienos ātrāk par 11 sekundēm skrēja tikai Freizere-Praisa, kura pēcāk izcīnīja bronzas medaļu. Tieši viņa tiek uzskatīta par favorīti 100 metru distancē. Jūnijā Freizere-Praisa skrēja 10,63 sekundēs. Pasaules rekords ir 10,49, bet olimpiskais rekords ir 10,62 sekundes. Tas turējies jau 33 gadus.

Sestdien sāksies 100 metru sacensības vīriešiem. Priekšskrējieni sāksies pulksten 5:35, bet pirmā kārta startēs 14:17.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/article/2020-tok...