Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Dāmu tenisa olimpisko zeltu sadalīs Benčiča un Vondrušova

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dāmu tenisa olimpisko zeltu sadalīs Benčiča un Vondrušova
Belinda Benčiča nupat iekļuvusi olimpisko spēļu finālā. Foto: AFP/Scanpix

Sestdien Tokijas olimpisko spēļu sieviešu tenisa turnīra finālā sacentīsies Čehijas tenisiste Marketa Vondrušova un Šveices spēlētāja Belinda Benčiča. Abas pusfinālos pieveica maču favorītes. WTA ranga 42. vietā esošā Vondrušova 65 minūtēs ar 6:3, 6:1 sagrāva sesto raketi Eļinu Svitoļinu, bet 12. vietā esošā Benčiča ar 7:6(2), 4:6, 6:3 apspēlēja 20. numuru Jeļenu Ribakinu.

Eļina Svitoļina četrus gadus jaunāko Marketu Vondrušovu pieveica pirmajās trīs tikšanās reizēs, bet kopš tā laika čehu kreilei bezcerīgi zaudējusi divreiz pēc kārtas – arī pērn Romā ar 3:6, 0:6. Arī šodienas sakāvē Svitoļinu iegāza jaudīga uzbrukuma trūkums pret teicami aizsardzībā un pretuzbrukumus spēlējušo čehu kreili. Svitoļina spēja dabūt tikai vienu breikbumbu (otrajā geimā atspēlēts breiks) un sakrāja 29 nepiespiestās kļūdas.

Vondrušova pirmoreiz viena turnīra ietvaros uzvarējusi divas Top 10 spēlētājas. Viņa 3. kārtā jeb astotdaļfinālā ar 6:1, 6:4 apspēlēja galveno favorīti Naomi Osaku (#2).

Belinda Benčiča visos setos bija iedzinējos ar breiku, taču spēja apturēt vairāk un jaudīgāk uzbrukušo Jeļenu Ribakinu, kura 1. setā bija vadībā ar 5:2 un arī nespēja izmantot piecas setbumbas. Visas bija uzņemšanā – divas pie 5:4 un vēl trīs pie 6:5, turklāt palaistas garām vairākas iespējas Benčičas otrās serves izspēlēs.

Ribakina 2. setā pati atspēlēja breiku (0:2), bet 3. setā divreiz nenoturēja pārsvaru un kapitulēja pēc būšanas vadībā ar 3:2 un 40:15 (sava serve). Bumbiņu raidot autā ar "forehand" uzbrukumu, Ribakina neizmantoja lielisku iespēju tikt priekšā ar 4:2 un no šīs neveiksmes nespēja atgūties.

Benčičai tiekot finālā, Šveice garantēja medaļu jau ceturtajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Belindai vēlāk finālu izdevās sasniegt arī dubultspēļu turnīrā, kur viņa piedalās kopā ar Viktoriju Golubiču. Viņu pretinieces būs ar pirmo numuru izsētās čehietes Barbora Krejčīkova/Kateržina Sinjakova.

Šveices medaļas pēdējās četrās OS

Olimpiskās spēlesDisciplīnaTenisistiVieta
2008 PekinaVīriešu dubultspēlesRodžers Federers un Stens Vavrinka1. vieta
2012 LondonaVīriešu vienspēlesRodžers Federers2. vieta
2016 RioSieviešu dubultspēlesMartina Hingisa un Timeja Bačinskī2. vieta
2020 TokijaSieviešu vienspēlesBelinda Benčiča?
Sieviešu dubultspēlesBelinda Benčiča un Viktorija Golubiča?

Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīrs uz cietā seguma, sieviešu vienspēles

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Marketa Vondrousova (CZE) – (4) Elina Svitolina (UKR)6:3 6:1
(9) Belinda Bencic (SUI) – (15) Elena Rybakina (KAZ)7:6(2) 4:6 6:3

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!