Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Džudo federācija brīdina treneri par sportistes iepļaukāšanu pirms cīņas

Rolands Eliņš

Džudo federācija brīdina treneri par sportistes iepļaukāšanu pirms cīņas
Martina Trajdosa. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Starptautiskā Džudo federācija (IJF) izteikusi "nopietnu oficiālu brīdinājumu" vācietes Martīnas Trajdosas trenerim, kurš nofilmēts pirms cīņas Tokijas olimpiskajās spēlēs purinām un iepļaukājam sportisti. Trajdosa gan paskaidrojusi, ka pati pieprasa šādu trenera rīcību pirms cīņām.

Sociālos medijus otrdien pāršalca video, kurā redzams, kā 54 gadus vecais Klaudiju Pusa sapurina un pa abiem vaigiem iepļaukā pasaules čempionāta medaļnieci pirms sešpadsmitdaļfināla cīņas pret Sofi Ēzbasu no Ungārijas.

"Džudo ir izglītojošs sporta veids un tādēļ nevar iecietīgi izturēties pret uzvedību, kas ir pretrunā džudo morālajam kodeksam," trešdien paziņoja IJF.

32 gadus vecā Trajdosa zaudēja Ēzbasai cīņā svara kategorijā līdz 63 kilogramiem.

"Izskatās, ka tas nebija pietiekami spēcīgi," par trenera pļaukām vāciete rakstīja vietnē "Instagram" pirms IJF paziņojuma. "Vēlos, kaut virsrakstos šodien būtu nonākusi cita iemesla dēļ," viņa atzina.

"Kā jau teicu, tas ir rituāls, kādu vēlos pirms sacensībām. Mans treneris tikai dara to, ko es vēlos, lai tiktu uzkurināta," paskaidroja džudo cīkstone.

Trajdosa ir 2019.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas laureāte un 2015.gada Eiropas spēļu čempione. Viņas kontā ir arī divas Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļas.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs: Labi ka taa

  +8 [+] [-]

, 2021-07-28 14:11, pirms 3 gadiem
Būtu labi šo dabūt par treneri mūsu hokeja izlasei...

  +4 [+] [-]

, 2021-07-28 17:15, pirms 3 gadiem
Kur tad vienlīdzība? Čaļus regulāri tā iepķaukā, īpaši svarcelšanā... Kas tad te par problēmu, īpaši, ka pate dāma to no trenera prasa...

  +2 [+] [-]

, 2021-07-28 17:48, pirms 3 gadiem
Nu pilnīgs ''Mī tū".

  +1 [+] [-]

, 2021-07-29 09:50, pirms 3 gadiem
Ko vajag, to vajag. Neredzu problēmu - katram savi rituāli.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-29 09:57, pirms 3 gadiem
kāds lieto ožamo spirtu, kāds pats sevi iepļaukā, kāds paprasa trenerim..un tas ir pilnīgi normāli tādos sporta veidos.

     [+] [-]

, 2021-07-30 11:55, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Kur tad vienlīdzība? Čaļus regulāri tā iepķaukā, īpaši svarcelšanā... Kas tad te par problēmu, īpaši, ka pate dāma to no trenera prasa...
Viss pareizi, ir jāpaspēj nomesties uz ceļiem pirms feminististi ar straponu ir klāt (bet viņi būs), varbūt mazāk sāpēs.

     [+] [-]

, 2021-07-30 23:46, pirms 3 gadiem
Drīz transseksuāļi šitos bābiešus smērēs pa tatami ... lai sievietes sacenšas mākslas vingrošanā un visos sporta veidos kur būs bīčvoleja bikini.