Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Cicipass netiek olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, Džokovičs spēkosies ar Nišikori

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cicipass netiek olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, Džokovičs spēkosies ar Nišikori
Stefanoss Cicipass. Foto: Reuters/Scanpix

No pirmajiem četriem izsētajiem spēlētājiem Tokijas olimpisko spēļu vīriešu tenisa turnīra ceturtdaļfinālos nespēja iekļūt ar trešo numuru izliktais grieķis Stefanoss Cicipass (ATP 4.), kurš trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 6:2, 6:7(4), 2:6 zaudēja francūzim Ugo Ambēram (ATP 28.).

Stefanoss Cicipass franču kreilim piekāpās arī abu vienīgajā iepriekšējā duelī, kad viņam pagājušā gada novembrī ar 6:7(4), 7:6(6), 6:(7(3) zaudēja Parīzes "Masters" turnīrā. Šodien Tokijā bija bažas par to, ka mačs varētu pārtraukts, jo Cicipasam pēc 2. seta bija nepieciešama ārstu palīdzība, tomēr 10 minūtes vēlāk esot spējīgam turpināt cīņu.

Viņš taibreika pēdējā izspēlē izmežģīja labo potīti, dažas minūtes šokā sēžot laukumā, kas, iespējams, arī bija krampju dēļ. Cicipass vēlāk saņēma ārstu palīdzību, bet pēdējā setā nebija gatavs spēlēt laba līmeņa tenisu, daudz kļūdoties ar "forehand" sitienu.

Ugo Ambēram vajadzēja vairāk nekā 10 minūtes, lai izservētu maču, kurā viņš guva piekto Top 10 panākumu un karjeras lielāko uzvaru pēc reitinga. Francūzis pēdējā geimā ar sitieniem tīklā iztērēja trīs mačbumbas, atvairīja četras breikbumbas un ar ceturto mēģinājumu realizēja mačbumbu, ieservējot eisu.

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Saistošākajā no ceturtdaļfināliem būs pasaules pirmā numura Novaka Džokoviča tikšanās ar Japānas pēdējo cerību Kei Nišikori (ATP 69.). Serbijas tenisistam savstarpējo dueļu rēķinos graujošs pārsvars ar 16-2, uzvarot 15 cīņās pēc kārtas.

Džokovičs šodien astotdaļfinālā ar 6:3, 6:1 sagrāva spāni Alehandro Davidoviču Fokinu (ATP 34.), kurš ir rangā augstāk esošais spēlētājs bez ATP finālu pieredzes.

Savukārt Nišikori izdevās izglābties 1. setā un pēc tam sagraut reitingā trīs pozīcijas augstāk esošo baltkrievu Iļju Ivašku – 7:6(7), 6:0. Ivaškam 1. setā trīs reizes bija breika pārsvars, viņš arī divreiz neizservēja setu un taibreikā neizmantoja divas setbumbas (6:4), abas reizes kļūdoties ar "forehand" sitieniem (tīkls savas serves izspēlē un auts uzņemšanā).

Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīrs uz cietā seguma, vīriešu vienspēles

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic (SRB) – (16) Alejandro Davidovich Fokina (ESP)6:3 6:1
(2) Daniil Medvedev (ROC) – (15) Fabio Fognini (ITA)6:2 3:6 6:2
(14) Ugo Humbert (FRA) – (3) Stefanos Tsitsipas (GRE)2:6 7:6(4) 6:2
(4) Alexander Zverev (GER) – Nikoloz Basilashvili (GEO)6:4 7:6(5)
(6) Pablo Carreno Busta (ESP) – Dominik Koepfer (GER)7:6(7) 6:3
(12) Karen Khachanov (ROC) – (8) Diego Schwartzman (ARG)6:1 2:6 6:1
Jeremy Chardy (FRA) – Liam Broady (GBR)7:6(3) 4:6 6:1
Kei Nishikori (JPN) – Ilya Ivashka (BLR)7:6(7) 6:0

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic (SRB) – Kei Nishikori (JPN)
(2) Daniil Medvedev (ROC) – (6) Pablo Carreno Busta (ESP)
(4) Alexander Zverev (GER) – Jeremy Chardy (FRA)
(12) Karen Khachanov (ROC) – (14) Ugo Humbert (FRA)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums