Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Čavars: "Skaidrs, ka arī finālā dabūsim "ēst zemi""

Rolands Eliņš

Čavars: "Skaidrs, ka arī finālā dabūsim "ēst zemi""
Foto: F64

LETA. Tokijas olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīra finālā pret Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) komandu visu izšķirs gribasspēks vai viens - divi metieni, pārliecināts pēc uzvaras pusfinālā sarunā ar žurnālistiem bija Agnis Čavars.

"Redzot, kādas mums bija grupu turnīra spēles - šurpu turpu - paldies Dievam, ka, kopš pēdējā grupas mača pret Nīderlandi sākām rādīt stabilu sniegumu. Cerams, ka tas stabilais sniegums nepazudīs, un arī finālu varēsim beigt uz tikpat pozitīvas nots," pēc vēsturiska panākuma teica Krūmiņš.

"Viss ir baigi "forši", bet jāizdara vēl viens solis," uzsvēra blakus stāvošais Lasmanis.

"Vakar neko nemainījām, Oskars Urbanovičs atkal uztaisīja sapulcīti, un šodien viss turpinās," piebilst Krūmiņš.

Plkst.16.25 pēc Latvijas laika uzvarētāji Tokijas OS finālā tiksies ar ROC komandu, kas pusfinālā ar 21:10 negaidīti sagrāva par turnīra favorīti uzskatīto Serbiju.

"Cīņa vēl ir priekšā, bet galvenais ir "medālis"," gandarījumu neslēpj Čavars. "Uzskatu, ka mēs mazā valstiņā visi esam vienoti, tāpēc manā skatījumā tas ir liels panākums."

"Skaidrs, ka arī finālā dabūsim "ēst zemi". Šajā sporta veidā, ja nevari nomainīties trīs minūtes, "plaušu var izklepot". Izdarījām teju visu, ko treneris bija uzzīmējis uz tāfeles. Jādodas atpūsties. Esmu pārliecināts, ka treneris arī pret Krieviju uzzīmēs kaut ko labu," sarunā ar žurnālistiem saka Čavars. "Redzēsim, kā būs, nevēlos neko solīt. Galvenais, lai pietiek spēka un veiksme stāv mūsu pusē."

Pārtraukumos gan Miezis, gan Lasmanis vairākkārt nogūlās uz laukuma, lai atpūstos, kamēr Krūmiņš virs galvas vēdināja dvieli. Basketbola saimē par Betmenu un Robinu dēvētais duo bija vienīgie spēlētāji Latvijas izlasē, kuru spēles laiks bija virs septiņām minūtēm.

"Karstums ir nenormāls, tāpēc katra dvieļa plivināšana kaut ko dod. Katra mazākā nianse dod atelpas mirkli. Mums ir ledus maisi un daudz kas cits. Pārtraukumos mēģinām atgūties," redzēto laukumā skaidro Čavars. "Nevienam nav viegli. Brīnos, kur Kārlis ar Nauri rod to enerģiju."

No ROC komandas Čavars un arī pārējie izlases spēlētāji sagaida "trakus" metienus. Arī grupu turnīra spēlē ROC komandai uzvaru izdevās gūt ar vairākiem sarežģītiem metieniem (19:15).

"Turnīrā jau piektā diena. Dari, ko gribi, kājas tāpat neklausīs. Domāju, ka fināla spēles likteni izšķirs gribasspēks vai viens- divi metieni," par gaidāmo spēli stāsta Čavars.

"Mēs laikam esam tā retā komanda, kas labāk sāk spēlēt, kad ir satraukums un ūdens jau smeļas mutē. Šādos brīžos ieslēdzam nezināmo robu un sākam spēlēt, kas jau pierādījies arī citos mačos. Jau pēc spēles pret Beļģiju teicu, ka reizēm nepieciešams zaudēt, lai saņemtos un saņemtu grūdienu pa muguru."

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

  -1 [+] [-]

, 2021-07-28 14:13, pirms 3 gadiem
Kas ir OKR? Kāds tad ir pilnais nosaukums? Latviski ir KOK (Krievijas Olimpiskā komiteja). Angliski ir ROC (Russian Olympic Committee).

No kurienes ir radies OKR?

  +1 [+] [-]

, 2021-07-28 14:14, pirms 3 gadiem
Bet par puišiem – malači! Ļoti lepojos jau tagad! Ja būs zelts, vispār super! Ja nebūs zelts, tad tāpat lielisks turnīrs un milzīgs panākums!

Par pirmajiem Olimpiskajiem čempioniem 3x3 basketbolā!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-28 14:18, pirms 3 gadiem
Pumalv rakstīja: Kas ir OKR? Kāds tad ir pilnais nosaukums? Latviski ir KOK (Krievijas Olimpiskā komiteja). Angliski ir ROC (Russian Olympic Committee).

No kurienes ir radies OKR?
Olimpiskaja komanda Rosiji varbūt?

  -1 [+] [-]

, 2021-07-28 14:19, pirms 3 gadiem
san4ito rakstīja: Olimpiskaja komanda Rosiji varbūt?
vot vot

  +1 [+] [-]

, 2021-07-28 14:26, pirms 3 gadiem
Pumalv rakstīja: Kas ir OKR? Kāds tad ir pilnais nosaukums? Latviski ir KOK (Krievijas Olimpiskā komiteja). Angliski ir ROC (Russian Olympic Committee).

No kurienes ir radies OKR?
Okurki!!!
Vai Okoraki!!!😁

     [+] [-]

, 2021-07-28 14:28, pirms 3 gadiem
Autors laikam dzīvo Rus. Kā savādāk izskaidrot, ka visur LV skandina KOK, angliski ROC, bet autors lieto krievu OKR.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-28 14:38, pirms 3 gadiem
Pirmo reizi olimpiādē BMX - Latvijai zelts. Pirmo reizi 3x3 - Latvijai zelts. Es ticu, par Lielu Latviju. Lai, kas būtu, mūsējie labākie!!!

     [+] [-]

, 2021-07-28 15:18, pirms 3 gadiem
Mums jāuzvar, jo nav citu variantu, nevar krieviem ļaut apsmiet mūs

     [+] [-]

, 2021-07-28 15:19, pirms 3 gadiem
Nauris atgādina Artūru Irbi kad uzvarēja Krieviju. Tās emocijas.