Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

SOK par Tokijas spēļu atcelšanas apdrošināšanu samaksāja 16 miljonus eiro

Rolands Eliņš

SOK par Tokijas spēļu atcelšanas apdrošināšanu samaksāja 16 miljonus eiro
Tomass Bahs. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) bijusi spiesta saskarties ar krietnu pieaugumu apdrošināšanas izmaksās, liecina organizācijas finansiālais pārskats par 2021. gadu.

Kā informē portāls "Insidethegames", SOK jau pirms pandēmijas saskārusies ar apdrošināšanas izmaksu pieaugumu, kas četru gadu ciklā izpaudās kā 35% lielākas izmaksas, salīdzinot ar iepriekšējo ciklu. Īpaši liels bija apdrošināšanas summas pieaugums (69%) 2018. gada ziemas olimpisko spēļu sakarā, kas tiek saistīts ar saspīlēto politisko situāciju Korejas pussalā.

Phjončhanas ziemas OS atcelšanas apdrošināšanas izmaksas bija 11.9 miljonu eiro apmērā, kamēr iepriekš Soču 2014. spēļu apdrošināšana bija "tikai" septiņu miljoni eiro. Savukārt Tokijas vasaras spēļu apdrošināšana izmaksāja SOK 15.8 miljonus eiro, kas bija tikai nedaudz vairāk nekā iepriekš par Rio spēlēm 2016. gadā, kad atcelšanas apdrošināšana bija 13.4 miljoni eiro.

Tokijas spēles nācās pārcelt pandēmijas dēļ, taču 2021. gadā tās tomēr tika aizvadītas, un tiek norādīts, ka SOK publicētajā finansiālajā pārskatā par 2021. gadu nav acīmredzamas norādes par apdrošināšanas prēmiju, kas saņemta par to, ka SOK nevarēja aizvadīt spēles paredzētajā laikā.

"Insidethegames" arī norāda, ka šī droši ir vien pēdējā reize, kad SOK šādi atskaitās par apdrošināšanas izdevumiem, jo tās sponsoru grupai pievienojusies Vācijas apdrošināšanas uzņēmums "Allianz".
Jāpiezīmē, ka nevienas olimpiskās spēles nav tikušas atceltas kopš Otrā pasaules kara.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...