Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā čempione Fidži turpina perfekti, Lielbritānija fantastiski atgūstas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Olimpiskā čempione Fidži turpina perfekti, Lielbritānija fantastiski atgūstas
Fidži regbija-7 izlases spēlētājs Džiuta Vainikolo ar bumbu. Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Scanpix

Tokijas olimpiskajās spēlēs šodien tika aizvadītas pēdējās apakšgrupu cīņas, kā arī ceturtdaļfināla mači regbijā-7, pirms pieciem gadiem zeltu izcīnījušajiem Fidži regbistiem ceturtdaļfināla duelī ar 19:0 sagraujot Austrāliju. Labāko četriniekā vietu nodrošināja arī Jaunzēlandes, Lielbritānijas un Argentīnas valstsvienības.

Fidži komandas labā divus no trim piezemējumiem ceturtdaļfinālā izdarīja Džerijs Tuvai, savukārt punktu austrāliešu cerībām izglābties priekšpēdējā minūtē pielika Aminiasi Tuimaba. Pusfinālā Fidži regbisti cīnīsies pret pārsteiguma autori Argentīnu, kas savā ceturtdaļfināla duelī atspēlējās no 0:7 deficīta un ar 19:14 pārspēja Dienvidāfrikas Republiku.

Argentīniešu rindās divus no trim piezemējusiem veica Markoss Moneta. Zīmīgi, ka mača trešajā minūtē sarkano kartīti izpelnījās argentīnietis Gastons Revols. Pēdējo trīs gadu laikā Fidži un Argentīnas regbija-7 izlases savā starpā dažādos turnīros ir spēkojušās 11 reizes, deviņās no tām uzvarot Fidži.

Otrajā rīt agri no rīta paredzētajā Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā šķēpus krustos Jaunzēlande un Lielbritānija. Jaunzēlandieši pēc ļoti pārliecinoša pirmā puslaika (21:0) otrajās septiņās minūtēs nedaudz atslābinājās, kanādiešiem veicot divus piezemējumus, taču netrāpot abus realizācijas sitienus. Beigās Jaunzēlandei drošs panākums ar 21:10, divus piezemējumus savā kontā ieskaitot Skotam Karijam, kurš realizēja arī vienu realizācijas raidījumu.

Savukārt Lielbritānija šodien paveica iespaidīgu atspēlēšanos no 0:21 deficīta, ar četriem piezemējumiem pēc kārtas nodrošinot spilgtu uzvaru ar 26:21 pār ASV regbistiem. Pagājušo olimpisko spēļu finālistu britu sastāvā pa reizei bumbu piezemēja Bens Hariss, Dens Nortons, Alekss Deiviss un Olijs Lindsijs-Hogs, kamēr trijos no četriem realizācijas sitieniem precīzs bija Dens Bibijs. Tāpat ievērības cienīgs fakts ir tas, ka britu komanda jau pirmajās minūtēs savainojuma dēļ zaudēja kapteini Tomu Mičelu.

Tokijas olimpisko spēļu regbija-7 turnīra ceturtdaļfināls

SpēleRezultāts
Jaunzēlande - Kanāda21:10
Lielbritānija - ASV26:21
Dienvidāfrikas Republika - Argentīna14:19
Fidži - Austrālija19:0

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

  -2 [+] [-]

, 2021-07-27 14:03, pirms 3 gadiem
Prieks par Argentīnu.

     [+] [-]

, 2021-07-27 15:16, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Prieks par Argentīnu.
Pēc tādām uzvarām ir divējādas sajūtas - protams, ARG malači un tā, taču pusfināls DĀR pret Fidži būtu interesantāks.