Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Nigērijas treneri neizsniegtu akreditāciju dēļ netiek uz spēli pret ASV

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nigērijas treneri neizsniegtu akreditāciju dēļ netiek uz spēli pret ASV
Rutija Boltone 2021. gada 27. jūlijā Tokijas viesnīcā. Foto: Rutija Boltone/AP/Scanpix

Nigērijas sieviešu basketbola valstsvienība olimpiskā turnīra pirmo spēli pret ASV aizvadīja bez trīs treneriem un komandas ārsta. Četrotne joprojām nav saņēmusi akreditācijas, tādēļ galvenais treneris Otis Juglijs jaunākais spēli vadīja viens pats.

Komanda trenējās Lasvegasā un Japānā ieradās laicīgi, taču trīs treneri joprojām nedrīkst pamest viesnīcu. Viņu PCR testi bija negatīvi, savukārt papīri nav sakārtoti joprojām, tādēļ spēli pret ASV nācās skatīties viesnīcā.

"Tas ir kā sākt karjeru boksā un saņemt ziņu, ka cīnīsies pret Muhamedu Ali (ASV) viņa spēku briedumā," teica Juglijs. "Tad notiek neparedzētais – gribu boksēties, taču ne tik ļoti, lai nokļūtu tādā situācijā."

Nigērija cenšas kļūt par pirmo Āfrikas valsti, kura tikusi pie uzvaras olimpiskajā turnīrā, sākot no 2004. gada, kad komanda Grieķijā finišēja ar bilanci 1-5. Turpinājumā – tikai zaudējumi. Šī iemesla dēļ Juglijs treneru rindās iekļāva Rutiju Boltoni – spēlētāju, kura ASV izlases rindās izcīnīja zelta medaļu 1996. gadā Atlantā un 2000. gadā Sidnejā.

Juglijs bija galvenā trenera asistents “Auburn” universitātē, kad noskatījās dokumentālo filmu “Mighty Ruthie” (Varenā Rutija) par Boltones dzīvi. Viņa ir 16. atvase 20 bērnu ģimenē no Makleinas pilsētas Misisipi pavalstī, turklāt pirmajā laulībā piedzīvoja vardarbību ģimenē.

Brīdi pēc tam, kad Nigērija otro reizi vēsturē nopelnīja ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm, Juglijs piezvanīja “Auburn” bijušajai saspēles vadītājai un uzaicināja strādāt komandā. Boltone pieņēma piedāvājumu – šobrīd viņa nostrādājusi jau sešus mēnešus.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/article/2020-tok...

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!