Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Miezis: "Tas bija laika jautājums, kad tālmetieni sāks krist grozā"

Agris Suveizda

Miezis: "Tas bija laika jautājums, kad tālmetieni sāks krist grozā"
Nauris Miezis. Foto: olimpiadef64.lv

LETA. Tokijas olimpisko spēļu pēdējā grupu turnīra spēlē Latvijas 3x3 basketbola izlasei gribējās parādīt savu spēli, jo kopš turnīra sākuma tas nebija izdevies, sarunā ar žurnālistiem pēc panākuma pret Nīderlandi pauda Nauris Miezis.

Latvija uzvarēja ar rezultātu 22:18, nodrošinot trešo vietu grupā un tikšanos Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā ar Japānu. Latvijai deviņus punktus guva Miezis, sešus Čavars, piecus Lasmanis un divus Krūmiņš. Nīderlandei astoņus punktus sarūpēja Dimeo van der Horsts.

Pirmdien divus zaudējumus piedzīvojusī Latvijas izlase pirms pēdējās grupu turnīra spēles bija izteikti labā garastāvoklī. Par to dienu iepriekš parūpējās komandas fizioterapeits Oskars Urbanovičs. "Gribējām parādīt savu spēli, jo kopš pirmā mača nebijām savā ādā," pēc svarīgas uzvaras pret Nīderlandi sarunā ar žurnālistiem teica Miezis. "Esam uz pareizā viļņa. "Džeki" dabūs elpu, un tā būs īstā Latvijas izlase, kuru visi grib redzēt. Mūsu fizioterapeits uztaisīja mazu sapulcīti, kas bija ļoti "feina". Tā noteikti nāca par labu."

Lielākā atšķirība starp pirmdienas spēlēm, pēc basketbolistu domām, bija metienu procents. Lauvas tiesu jeb 14 punktus Latvijas komanda nodrošināja ar tālmetieniem, realizējot tos ar 50% precizitāti (7/14). Pretiniekiem vairāk izpildīto tālmetienu (16), taču krietni zemāka precizitāti (3 jeb 19%). "Spēlējām ar lielāku degsmi un arī cits citu vairāk atbalstījām. Devām viens otram enerģiju, lai varam uzvilkties un neizslēgties ne uz brīdi," piebilda Krūmiņš.

"Visi, kas mums seko līdzi vairākus gadus, zina, ka mēs bieži izpildām tālmetienus. Tas bija laika jautājums, kad tālmetieni sāks krist grozā. Šodien bija krietni labāk," gandarīts par komandas sniegumu ir Miezis. Spēles ievadā pārtraukumā komanda savā starpā uz brīdi nespēja vienoties par taktiku, kas jāpiekopj, lai izcīnītu uzvaru. Agnis Čavars aicināja nemainīties ar sedzamajiem spēlētājiem, bet pārējie basketbolisti bija vienisprātis, ka jāturpina mainīties. Turpinājumā 3x3 izlase turpināja piekopt taktiku - mainīties ar sedzamajiem. "Kad pulss ir virs 500, tad grūti saprast, ko spēlēt. Gala vārds vienmēr ir kapteinim [Čavaram], bet beigās vienojāmies," norādīja gan Miezis, gan Krūmiņš. "Tā bijis vienmēr. Pirmajās sekundēs dalāmies pārdomās, bet beigās esam vienisprātis," uzsvēra Miezis.

Ceturtdaļfināls pret mājiniekiem japāņiem sāksies plkst.16.20 pēc Latvijas laika, uzvarētājai trešdien pusfinālā tiekoties ar Beļģiju. Grupu turnīrā Latvija olimpisko spēļu saimniekus uzvarēja ar rezultātu 21:18. Serbija pusfinālā tiksies ar Krievijas Olimpiskās komitejas un Nīderlandes pāra uzvarētāju. "Viņus nedrīkst nenovērtēt, jo viņi spēlē mājās. Japāņiem noteikti būs liela degsme, jo mājas sienās gribas pierādīt sevi," pārliecināts ir Krūmiņš. "Jāiet ar tādu pašu atdevi kā pret Nīderlandi un jācīnās." Japānas izlase savu pēdējo spēli grupu turnīrā aizvadīja plkst.9.05 pēc Latvijas laika. Miezis ir pārliecināts, ka dažu stundu lielāka atpūta mājiniekiem nedos izteiktas priekšrocības.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
LETA

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-27 14:56, pirms 3 gadiem
Bla, bla, bla! Tīrā veiksmes uzvara! Vienkārši paļauties ka mums tālie iekritīs bet pretiniekiem nē? Nenopietni tas viss!

     [+] [-]

, 2021-07-27 16:15, pirms 3 gadiem
Feina sapulcīte, tad jau beidzot sapurināja aiz olām!

     [+] [-]

, 2021-07-27 17:36, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka A.Čavars lasa komentārus! Pēc ltv intervijas-teksts par Krūmiņu