Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Francijas 3x3 izlasei dramatiska uzvara, pusfinālā arī Ķīna

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Francijas 3x3 izlasei dramatiska uzvara, pusfinālā arī Ķīna
Letīcija Guapo. Foto: FIBA

Paralēli vīru ceturtdaļfināliem Tokijas olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrā divas atlikušās pusfinālistes noskaidroja arī sieviešu izlases. Vispirms Ķīnai izdevās tikt galā ar Itālijas izlasi, bet francūzietes dramatiskā galotnē noturēja uzvaru pār Japānu.

Tokijas olimpisko spēļu 3x3 basketbola sieviešu turnīrā šodien vajadzēja noskaidrot vēl divas pusfinālistes, kas turpinās cīņu par pirmajām olimpisko spēļu medaļām 3x3 basketbolā. Pēc pamatturnīra vietu pusfinālā izcīnīja ASV un Krievijas Olimpiskās komitejas komanda.

Pirmajā ceturtdaļfinālā tikās Ķīnas un Itālijas izlase. Favorītes bija ķīnietes, kuras savstarpējā spēlē izmantoja auguma pārsvaru un uzvarēja ar 22:13. Jau pirmajā uzbrukumā Ķīnas izlase groza apakšā atrada savu līderi Žitiņu Žaņu, kura guva pirmo punktu. Otrās minūtes sākumā ar precīzu tālmetienu atzīmējās Lili Vaņa, bet tad pie pirmā punkta tika arī itālietes. Čiara Konsolini realizēja vēl vienu sarežģītu metienu, bet Relina D'Alī samazināja deficītu līdz minimumam (3:4). Turpinājumā ķīnietes iekrāja četru punktu pārsvaru, ko sekmīgi noturēja līdz spēles otrajai pusei (10:6).

Rezultatīvu sniegumu turpināja rādīt Vaņa, palīdzot Ķīnas komandai sasniegt sešu punktu pārsvaru (13:7). Itālijas basketbolistēm pēdējās trīs minūtēs bija jāpaveic lielas lietas, lai izvairītos no zaudējuma. Talkā varēja nākt tālmetieni, bet izdevās trāpīt tikai vienu. Ķīnas izlase pārliecinoši nosargāja savu pārsvaru, pelnīti iekļūstot pusfinālā - 19:13. Lili Vaņa guva 11 punktus, bet Itālijas izlasē pa pieciem punktiem Relinai D'Alī un Čiarai Konsolini.

Otrā ceturtdaļfinālā pirms turnīra par vienām no favorītēm uzskatītās Francijas basketbolistes mēģināja revanšēties Japānas izlasei, kas pirmajā savstarpējā spēlē izcīnīja uzvaru ar 19:15. Ceturtdaļfināls sākās ar augstā tempā, kas bija parocīgs Japānas izlasei. Tai arī izdevās izvirzīties vadībā ar 3:1, bet tad tālmetienu realizēja Ana Marī Filipa un Letīcija Guapo (6:3). Japānas izlasei rezultātu deva tikai ātri un asi caurgājieni, kamēr perimetru francūzietes aiztaisīja ciet ļoti labi.

Lai arī Francijas izlase bija vadībā ar 9:5, tomēr sakrātā piezīmju norma varēja būt kā priekšrocība pretiniecēm spēles otrajā pusē. Nākamo divu minūšu laikā francūzietes spēlēja disciplinēti aizsardzībā, iegūstot arī sešu punktu pārsvaru (12:6). Mio Šinozaki ar caurgājieniem sadeldēja mājinieču deficītu uz pusi, bet tad Mamiņana Turē parādīja savas līderes īpašības, atjaunojot piecu punktu pārsvaru Francijai (15:10). Stefānija Mavuli aukstasinīgi realizēja divus soda metienus, bet tad bija precīza groza apakšā. Pēdējā minūtē mājiniecēm vairs bija tikai minimāls deficīts, bet pēdējās sekundēs Mavuli netrāpīja metienu groza apakšā pēc māņkustības. Tas bija izšķiroši, Francijas izlasei iekļūstot pusfinālā - 16:14. Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar pieciem punktiem bija Marija Pažē, bet Japānas komandas labā septiņus punktus guva Mio Šinozaki.

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm, ceturtdaļfināls, 27. jūlijs

SpēleRezultāts
Ķīna-Itālija19:13
Japāna-Francija14:16

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm, pusfināls, 28. jūlijs

LaiksSpēle
11:00ASV-Francija
12:10ROC-Ķīna

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-07-27 17:42, pirms 3 gadiem
Latvijas sievietes māk spēlēt basketbolu, kā 3x3 nav komandas?

     [+] [-]

, 2021-07-27 18:47, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: Latvijas sievietes māk spēlēt basketbolu, kā 3x3 nav komandas?
protams ka māk, vēl 2019 .gadā bija EK bronzas medaļas..http://www.fiba.basketball/3x3europecup/2019#|tab=final_standings_women

     [+] [-]

, 2021-07-27 18:52, pirms 3 gadiem
Bija kaut kāda kvalifikācija vai nemaz nepiedalījās?

     [+] [-]

, 2021-07-27 21:02, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: Bija kaut kāda kvalifikācija vai nemaz nepiedalījās?
Rangā nebija gana augstu, lai tiktu iekļautas kvalifikācijā. Piemēram, pēc 2019. Gada bronzas šogad nespēja pat kvalificēties nākamajam eiropas kausa finālturnīram. Tiesa arī vīriešu izlase nekvalificējās, jo nespēlēja džeki, kas rīt cīnīsies par medaļām.