Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Vīru 3x3 basketbola izlases cīņu par vietām izslēgšanas spēlēs atstāj uz pēdējo kārtu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Vīru 3x3 basketbola izlases cīņu par vietām izslēgšanas spēlēs atstāj uz pēdējo kārtu
Nīderlandes izlase pēc trim spēļu dienām pacēlusies uz otro vietu. Foto: FIBA

Tokijas olimpisko spēļu 3x3 basketbola vīru turnīrā trešā sacensību diena nesusi virkni pavērsienu. Serbija garantēja pirmo pozīciju un vietu pusfinālā, bet izslēgšanas spēles ies secen Japānai. Tikmēr pārējām izlasēm pēdējā spēļu kārtā būs jāsadala pārējās vietas turnīra tabulā.

Tokijas olimpisko spēļu 3x3 basketbola vīriešu turnīra trešajā dienā pie pirmās uzvaras izdevās tikt Ķīnas basketbolistiem, kuri spraigā cīņā pieveica Beļģiju, bet Japāna pārliecinoši piekāpās Serbijai. Tādējādi situācija cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā vēl vairāk saasinājās. Mājiniekiem ļoti svarīga spēle bija pret Krievijas Olimpiskās komitejas komandu, kas arī līdz šim turnīrā bija tikusi tikai pie viena panākuma.

Pirmajās minūtēs krievi guva panākumus uz Ira Brauna sliktās spēles aizsardzībā rēķina. Brauns arī nerealizēja pilnīgi brīvus metienus groza apakšā, pretiniekiem saglabājot minimālu vadību. Krils Pisklovs trāpīja tālmetienu, dodot Krievijas komandai trīs punktu pārsvaru (4:1). Sākoties trešajai minūtei, Brauns pats aizgāja līdz grozam un trieca bumbu grozā no augšas, reabilitējoties par nesekmīgko spēli iepriekš. Rijuto Jasuoka realizēja tālmetienu, bet Brauns groza apakšā izlīdzināja rezultātu (5:5).

Japāņi mēģināja paaugstināt spēles tempu, kas masīvajiem pretiniekiem radīja problēmas. Aleksandrs Zujevs realizēja divus tālmetienus, kas spēles vidū ļāva atrasties vadībā ar 11:8. Pus minūti vēlāk savu otro tālmetienu realizēja arī Pisklovs, bet mājinieki spēja atbildēt vien ar Brauna darbībām groza apakšā. Brauns realizēja arī tālmetienu, saglabājot Japānas izlasei izredzes uz uzvaru (12:14). Divas minūtes līdz spēles laika beigām Keisei Tominaga beidzot tika pie precīza tālmetiena, bet brīdi vēlāk japāņi izniekoja iespēju panākt izlīdzinājumu. Iļja Karpenkovs groza apakšā guva pāris punktus ar spēku, krievi labi nospēlēja aizsardzībā, kas ļāva tikt pie otrā panākuma turnīrā un spert soli pretī ceturtdaļfinālam - 19:16. Uzvarētāju labā septiņus punktus guva Kirils Pisklovs, bet Japānas izlasē tikpat sameta Ira Brauns.

Pēc Latvijas izlases zaudējuma Serbijai iespēja pacelties uz otro vietu radās Nīderlandes izlasei, kas kaimiņu duelī mērojās spēkiem ar Beļģiju. Komandas spēli sāka ļoti rezultatīvi, pirmajās divās minūtēs trāpot arī vairākus tālmetienus. Pēc Bogarta precīzā tālmetiena Beļģijas izlase iekrāja trīs punktu pārsvaru (7:4). Nīderlandes izlase palika trīs vīru sastāvā, kad rokas savainojumu guva Ross Bekerings. Beļģi spēja palielināt savu pārsvaru līdz pieciem punktiem, bet tas arī līdz spēles vidum bija viss (9:4).

Savu trešo tālmetienu realizēja Džesijs Vorns, sadeldējot deficītu līdz trim punktiem, bet beļģi regulāri nespēja noslēgt savas labās izspēles. Traku tālmetienu tā vietā realizēja Tibo Vervo, atjaunojot komfortablāku pārsvaru beļģiem. Divas minūtes līdz spēles laika beigām Slagters realizēja tālmetienu, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (12:14). Varēja redzēt, ka nīderlandiešu spēki strauji izsīkst, bet viņi varonīgi cīnījās līdz galam. Vorns ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu, bet pēdējā minūtē apmainījās ar sekmīgiem metieniem ar Niku Selisu. Beļģiem bija piecas sekundes, lai izrautu uzvaru, bet tas nenotika, kas nozīmēja pagarinājumu (16:16).

Pagarinājumā ātri punktu guva Dimeo van der Horsts, bet ar otro piegājienu tālmetienu realizēja Vervo, otro reizi realizējot uzvaru nesošo metienu šajā turnīrā - 18:17. Vervo bija rezultatīvākais savā komandā ar septiņiem punktiem, bet Nīderlandes izlases labā 10 guva Vorns. Nīderlandieši savu tomēr panāca dienas noslēguma spēlē pret Poliju. Laukumā atgriezās un savas komandas labā sešus punktus guva rokas savainojumu guvušais Bekerings, palīdzot Nīderlandes izlasei pagarinājumā pieveikt Poliju ar 22:20.

Nīderlandiešu uzvara un Latvijas izlases zaudējums Krievijas komandai pamatīgi sajaucis kārtis pirms pēdējās spēļu kārtas. Ja ierasts, ka savstarpējā spēlē uzrādītajam rezultātam, izšķirot labāko pie vienādu uzvaru skaita, 3x3 basketbolā nav nozīmes, bet gan kopā visās spēlēs gūtajiem punktiem, tad šajā turnīrā, kurā visas komandas spēlē katra ar katru, savstarpējās spēles rezultāts ir pirmais kritērijs. Tādējādi Latvijas izlase sev priekšā palaidusi ne vien Nīderlandi, bet arī Beļģijas un Krievijas komandas, ierindojoties piektajā vietā. Tikmēr Serbija ar sešām uzvarām garantējusi pirmo vietu grupā un vietu pusfinālā.

Katrai spēlei pēdējā spēļu kārtā būs nozīme, lai sadalītu vietas turnīra tabulā. Tā kā starp sešām komandām pēc sešām spēlēm ir maksimums vienas uzvaras tiesa, tad kalkulēt kādus variantus, kas kurai komandai nepieciešams ir teju vai neiespējami. Latvijas un Nīderlandes izlašu duelis būs pēdējais, plkst. 12:25 pēc Latvijas laika, kas ļaus saprast, ko latviešiem jāpaveic, lai maksimāli pakāptos turnīra tabulā.

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols vīriešiem, 26. jūlijs

SpēleRezultāts
Beļģija-Ķīna20:21
Serbija-Japāna21:11
Japāna-ROC16:19
Latvija-Serbija16:22
Nīderlande-Beļģija17:18
Polija-Ķīna19:21
ROC-Latvija19:15
Nīderlande-Polija22:20

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols vīriešiem, 27. jūlijs

SpēleRezultāts
Beļģija-Polija
Serbija-ROC
Ķīna-Japāna
Latvija-Nīderlande

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols vīriešiem

VietaValstsSUZGP
1.Serbija660117
2.Nīderlande642110
3.Beļģija633110
4.ROC633106
5.Latvija633111
6.Ķīna624103
7.Polija624106
8.Japāna615102

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2021-07-26 18:23, pirms 3 gadiem
Rīt LV fināls pirms fināla, gandrīz pēc sajūtām, izbaudām spēli

  +2 [+] [-]

, 2021-07-26 18:27, pirms 3 gadiem
Ja ROC, Bēļgija, Ķīna zaudē, LV ir šance būt 2-3 vietā, protams uzvarot Nīderlandi, ja nē , būs baigās auzas...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-26 19:08, pirms 3 gadiem
Kamēr tas tā saucamais snaiperis nesāks mest, tikmēr arī nekas nebūs, tie viņa punkti jau arī it tas, kas pietrūkst, kas sit ārā no ierastā ritma...

     [+] [-]

, 2021-07-26 20:53, pirms 3 gadiem
Bij rakstiits, ka savstarpeejaas neskataas, bet gan guutos punktus. Varbuut kko palaidu garaam, kaa tur iisti ir? Paldies.

     [+] [-]

, 2021-07-26 20:57, pirms 3 gadiem
Viss skaidrs, izlasiiju jaunaako rakstu.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-26 22:15, pirms 3 gadiem
Rīt būs auzas un Olimpiāde galā LV! Te nu bija medaļas, visas izlases ir augušas bet mēs esam palikuši savā līmenī.

     [+] [-]

, 2021-07-27 00:37, pirms 3 gadiem
Davaj džeki rīt jānokāpa no visas sirds! Par uzvaru!