Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Lilards: "NBA puiši spēlē citādi, kad pārstāv savas valstis"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lilards: "NBA puiši spēlē citādi, kad pārstāv savas valstis"
Deimjens Lilards. Foto: FIBA

"Dažreiz ieguldām pārāk lielu piepūli, lai izdarītu pareizi, tā vietā, lai būtu, kas mēs esam – labākie NBA spēlētāji. Metieni vienkārši neiekrita. Mums bija iespējas, kuras neizmantojām," pēc zaudējuma Francijai teica ASV vīriešu basketbola valstsvienības aizsargs Deimjens Lilards.

Amerikāņi svētdien zaudēja francūžiem ar 76:83, piedzīvojot pirmo neveiksmi olimpiskajā turnīrā kopš 2004. gada 27. augusta. Pēc sakāves pusfinālā ASV basketbolisti Atēnās izcīnīja bronzu, bet Pekinā, Londonā un Rio palika nepārspēti visās spēlēs, tiekot pie 25 uzvaru sērijas.

Lilards uzslavēja Francijas spēlētājus. “Viņiem arī ir diezgan laba komanda. Rudijs Gobērs ir (NBA) zvaigžņu spēles dalībnieks. Evans Furnjē ir ļoti labs NBA spēlētājs. Viņiem ir puiši, kuri atrodas NBA komandu rotācijā. Un viņi nospēlēja labāk par mums. Viņi iemeta metienus, kad vajadzēja. Viņi spēja mainīt cīņas gaitu.

Vienā no pēdējiem uzbrukumiem vairāki spēlētāji paslīdēja un Lilards pēc pretinieka kavēšanas saņēma nesportisko piezīmi. “Viņi spēja mainīt cīņas gaitu. Neizmetu metienu, cita bumba tika pārķerta. Dažas bumbas kontroles vēlāk biju gatavs mest, taču paslīdēju un kritu. Pagriezos, lai tiktu pie bumbas, bet nogāzos zemē. Te ir citi noteikumi, taču varējām daudzas lietas izdarīt labāk.”

Lilards piemetināja, ka satiktie NBA spēlētāji izlasēs spēlē daudz augstākā līmenī. “Daži spēlētāji, kurus regulāri redzam NBA, ir pilnīgi citādi, kad pārstāv savas valstis. Viņiem ir lielāka brīvība un viņi jūtas ļoti ērti. Metāmies sadursmē un viņi pabeidza sadarbības, kuras nesa uzvaru.”

Portlendas “Trail Blazers” saspēles vadītājs ir gatavs kritikas viļņiem ASV neveiksmes gadījumā. “Neteiktu, ka tas ir negodīgi. Vēsturiski esam dominējuši – pretinieki ne vienmēr tikuši sagrauti, taču parasti esam uzvarētāju lomā. Zaudējam reti, īpaši pirmajā spēlē. Varbūt tāpēc daži cilvēki to uztver kā pasaules galu. Joprojām varam sasniegt mērķi un tas jāpatur mūsu prātos.”

Izmantotie resursi:
https://www.usab.com/news-events/ne...
https://www.eurohoops.net/en/olympi...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +4 [+] [-]

, 2021-07-26 14:12, pirms 3 gadiem
Nevis tiem dažiem ir brīvība un viņi jūtas ērti, bet gan viņiem vienkārši komandā nav viens vai divi ball hogi, kamēr pārējie mīņājās un īsti nezina, ko darīt, kā tas ir lielākoties mūsdienu NBA.

     [+] [-]

, 2021-07-26 19:20, pirms 3 gadiem
Nu kamēr cilvēki, kas nekad neko nav izcīnījuši apstrīdēs treneru izvēles un zemākas lomas izlasē, tikmēr arī nebūs rezultāts
No čempioniem gan gaidīju citu attieksmi.
Īpaši no tiem, kas pie Kera ir spēlējuši, kas saprot vajadzību katram savu lomu pieņemt un ar azartu to pildīt.
Bet nu, lai jau jeņķi cīnās... Pasaulei patīk, kad viņiem neveicas
Gan jau Japānu uzvarēs