Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Vajadzēja turpināt spēlēt, nevis sākt runāt"

Agris Suveizda

Sevastova: "Vajadzēja turpināt spēlēt, nevis sākt runāt"
Anastasija Sevastova. Foto: olimpiadef64.lv

LETA. Pēc neveiksmīga snieguma vienā no geimiem jāspēj saglabāt koncentrēšanās, nevis jāsāk runāt ar sevi, sarunā ar Latvijas medijiem pēc neveiksmes Tokijas olimpisko spēļu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā teica Anastasija Sevastova (WTA 53.). Viņa ar 6:2, 4:6 un 2:6 zaudēja francūzietei Fionai Ferro (WTA 64.).

"Otrajā setā pie 3-0 pārsvara sāku darīt stulbas lietas. Zaudēju vienu breiku, viņai panākot 1-3. Tobrīd vajadzēja turpināt spēlēt, nevis zaudēt koncentrāciju un sākt kaut ko runāt," pārdomās par otrā seta vidu dalījās liepājniece. "Tā man ir vājā puse - varu pazaudēt spēli. Šogad gan tādus mačus neatminos."

"Uzskatu, ka spēli iesāku labi, lai arī nerādīju savu labāko varējumu. Sniegums bija gana solīds, lai rezultāts būtu 6-2, 3-0, bet, kad zaudē vienu geimu laukuma pusē, kur ir grūti servēt, vajag vienkārši tālāk spēlēt. Pazaudēju savu servi, sitienu no kreisās puses, sāku sliktāk kustēties un vēl daudz ko citu," sevi kritizēt nevairījās Sevastova.

Latvijas tenisistei šķita, ka Ferro otrā seta vidū pamanīja brāķus pretinieces spēlē un prasmīgi to vēlāk arī izmantoja. "Viņa sāka servēt arvien labāk. Tāpat pazuda tās kļūdas, kas Ferro bija pirmajā setā," francūzieti slavēja Sevastova. "Domāju, ka pauze pirms trešā seta palīdzēs, jo varēšu nomierināties, bet šajā karstumā tas kaut kā nepalīdzēja. Ferro turpināja demonstrēt savu spēli, bet mans līmenis bija sliktāks."

Abas tenisistes svētdienas rītā pēc Tokijas laika spēli aizvadīja uz sestā korta, kas nav pasargāts no saules stariem. Gaisa temperatūra spēles laikā sasniedza vairāk nekā +30 grādus pēc Celsija. Otrajā setā karstuma dēļ spēli uz brīdi pat nācās apturēt, jo viena no bumbiņu padevējām teju vai saļima. "Jutos labi. Šķiet, ka nebija izteiktu problēmu. Karstums gan nebija patīkams," par apstākļiem kortā stāstīja Sevastova. "Jo ilgāk ritēja spēle, jo bija grūtāk."

Sevastova uzsvēra, ka šo spēli nezaudēja fiziskās sagatavotības dēļ, vienkārši pretiniece aizvadīja labu spēli. Tāpat pievīla pirmās serves, kas, sākot ar otro setu, kļuva arvien neprecīzākas. Tāpat ar katru nākamo setu mazinājās uzvarēto punktu skaits pirmās serves izspēlēs. Trešā seta sākumā Sevastovai neizdevās nobreikot Ferro, kas to iespēja nākamajā izspēlē. Latvijas tenisiste trešajā geimā atspēlēja zaudēto, bet "savu spēli atgūt neizdevās".

"Otrajā setā zaudēju pārsvaru un zuda arī koncentrācija, tāpēc neizdevās iegūt pārliecību izpildīt sitienus no kreisās puses," skaidroja Sevastova. "Uz kreiso pusi kustējos katastrofāli slikti. Tāpat arī serve bija slikta. Tā nevar servēt - vienmēr dabūsi breiku." Latvijas tenisiste, lai arī pārdzīvo par zaudējumu, galvu nenokar, jo jau nākamnedēļ paredzēta dalība citā turnīrā. "Jau ejot uz spēli, nejutos "super". Gandrīz vinnēju, bet tenisā ar to nav pietiekami," uzsver tenisiste.

Piekto reizi olimpisko spēļu vēsturē sacensības notiek uz cietā seguma kortiem.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2021-07-25 10:23, pirms 3 gadiem
Diemžēl tiešraidē LTV spēli nerādīja,lai gan speciāli uzcēlos,bet tagad video skatīties ,zinot rezultātu,nav nekādas intereses.Žēl Sevas,jo otrajā kārtā nebūtu pirmais nummurs pretī,kura arī pamanījās zaudēt.Tas pārsteidza vēl vairāk.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-25 11:29, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Diemžēl tiešraidē LTV spēli nerādīja,lai gan speciāli uzcēlos,bet tagad video skatīties ,zinot rezultātu,nav nekādas intereses.Žēl Sevas,jo otrajā kārtā nebūtu pirmais nummurs pretī,kura arī pamanījās zaudēt.Tas pārsteidza vēl vairāk.
Es arī uzcēlos, rezultātus gan vēlāk nemeklēju. Kad nu beidzot rādīja, pie 3:4 otrajā setā viss bija skaidrs, uzslēdzu šosejas velo, jo tur notikās brīnumlietas.

Pa šiem gadiem jau var spēles vidū just, ka nebūs. Ferro pietiekami bliež, lai būtu neeŗta pretiniece.

     [+] [-]

, 2021-07-25 19:20, pirms 3 gadiem
6-2 3-0 40-15 Likme toto uz Ferro?!!! Barda tribine pakasa pauri! Viss okei! Liepaja musejie Liepaja darbu pabeigusi !!! Sevastovai un Co trekna pensija nodrosinata!!!!!