Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijā par pirmajiem medaļniekiem taekvondo kļūst Taizemes un Itālijas sportisti

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Tokijā par pirmajiem medaļniekiem taekvondo kļūst Taizemes un Itālijas sportisti
Vito Dellakvila. Foto: Reuters/Scanpix

Kā pēdējie šodien divus medaļu komplektus sadalīja dāmu un kungu taekvondo. Dāmu konkurencē līdz 48 kilogramiem par čempioni kļuva Taizemes sportiste Panipaka Vongpatanakita, bet vīriešu konkurencē līdz 59 kilogramiem triumfēja 20 gadus vecais itālis Vito Dellakvila.

Tokijas olimpiskajās spēlēs pēdējos divus pirmās dienas medaļu komplektus sadalīja taekvondo.

Sieviešu konkurencē līdz 49 kilogramiem pirmo reizi karjerā par olimpisko čempioni kļuva Taizemes sportiste Panipaka Vongpatanakita, kura finālā pēc punktiem (11:10) pārspēja 17 gadus veco Spānijas pārstāvi Adrianu Cerezo. Vēl desmit sekundes līdz trešā raunda beigām vadībā ar 10:9 bija spāniete, taču septiņas sekundes līdz raunda beigām divus punktus guva Taizemes pārstāve, tādējādi uzvarot. 23 gadus vecā sportiste 2016. gada olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu. Tāpat taizemietei divas medaļas pasaules čempionātos - 2015. gadā viņa kļuva par čempioni, bet 2017. gadā izcīnīja sudrabu. Cerezo savai Eiropas čempiones zelta medaļai tagad pievienojusi sudrabu olimpiskajās spēlēs.

Par bronzas medaļas ieguvēju kļuva serbiete Tijana Bogdanoviča, kura pārliecinoši pēc punktiem ar 20:6 uzvarēja mājinieci Miju Jamadu. Bogdanoviča uzvaru izcīnīja ar dominējošu sniegumu trešajā raundā, kuru tā uzvarēja atsevišķi ar 12:1, daudz punktus iegūstot par sitieniem Jamadas sejā. Šī ir Bogdanovičas otrā olimpiskā medaļa - 2016. gada spēlēs serbiete izcīnīja sudrabu. Sportiste tāpat ir Eiropas čempione un bronzas medaļas laureāte.

Tikmēr vīriešu konkurencē līdz 58 kilogramiem pirmo reizi par olimpisko čempionu kļuva 20 gadus vecais itālis Vito Dellakvila, kurš finālā pēc punktiem ar 16:12 pārspēja 19 gadus veco tunisieti Muhamedu Džendubi. Vēl pirms izšķirošā treša raunda 9:8 vadībā bija tunisietis, taču izšķirošajā raundā itālis uzvarēja atsevišķi ar 8:3, tādējādi pirmo reizi karjerā triumfējot olimpiskajās spēlēs. Līdzšinējā karjerā Dellakvilas lielākais sasniegums bija izcīnītā bronza 2017. gada pasaules čempionātā, kamēr tunisietim šī ir pirmā medaļa lielajā sportā.

Bronzas medaļas izcīnīja Dienvidkorejas sportists Jangs Juns, kurš pārliecinoši ar 46:16 pieveica ungāru Salimu Omāru. Jangs dominēja no pirmās no pēdējās minūtes, nedodot ungāram nekādas cerības uz bronzas godalgu. Korejietim šī ir pirmā olimpiskā medaļa - līdzšinējā karjerā sportists uzvarējis divus pasaules ''Grand Prix'' posmus, bet 2018. gadā kļuvis par Āzijas čempionāta čempionu.

Taekvondo Tokijas olimpiskajās spēlēs

DatumsDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
24. jūlijsSievietes līdz 49kgVongpatanakitaCerezoBogdanoviča
Vīrieši līdz 58kgDellakvilaDžendubiJuns
25. jūlijsSievietes līdz 57kg
Vīrieši līdz 69kg
26. jūlijsSievietes līdz 67kg
Vīrieši līdz 80kg
27. jūlijsSievietes virs 67kg
Vīrieši virs 80kg

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums