Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Šodien Tokijā: Durents un ASV izlase pēc revanša pret Franciju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šodien Tokijā: Durents un ASV izlase pēc revanša pret Franciju
Kevins Durents. Foto: AP/Scanpix

Rītdien Tokijas olimpiskajās spēlēs paredzēta otrā sacensību diena, kurā tiks sadalīti 17 medaļu komplekti. Viens no gaidītākajiem notikumiem būs klasiskā basketbola pirmā spēļu diena, kurā centrālā cīņa paredzēta plkst. 15:00 pēc Latvijas laika, kad A grupā savā starpā cīnīsies ASV un Francijas izlases.

# Pēc pirmās olimpisko spēļu dienas medaļu kopvērtējuma līderos izvirzījusies Ķīna ar četrām medaļām (trīs zelta, viena bronza). Ķīniešiem ar divām seko Itālija (viena zelta, viena sudraba), Japāna ar divām (viena zelta, viena sudraba) un Koreja ar trijām (viena zelta un divām bronzas). Kopumā pirmajā dienā medaļas izcīnīja 28 valstu pārstāvji, tostarp igauņu paukotāja Katrīna Lehisa, kura ieguva bronzas medaļas.

# Otrajā spēļu dienā tiks sadalīti 17 medaļu komplekti, no kuriem četri peldēšanā. Peldēšanā medaļas sadalīs 400 metru individuālajā distancē vīriešiem un sievietēm, 400 metru brīvajā stilā vīriešiem, kā arī 4 x 100 metru stafetē sievietēm brīvajā stilā. Tāpat par medaļām cīnīsies tādos sporta veidos kā skeitbordā, šosejas riteņbraukšanā, daiļlēkšanā, šaušanā, svarcelšanā, loka šaušanā, paukošanā, džudo un taekvondo.

# Otrajā sacensību dienā paredzēti notikumi 29 sporta veidos. Ar visu otrās dienas programmu var iepazīties ŠEIT. Uz starta dosies arī trīs Latvijas sportisti individuālos sporta veidos, kā arī viena komandu sporta veidos. Agate Rašmane debitēs šaušanā, bet Anastasija Sevastova tenisā. Aļona Ostapenko uzsāks otrās olimpiskās spēles, kamēr 3x3 basketbola izlase turpinās sestdien uzsākto turnīru ar divām spēlēm. Ar Latvijas sportistu sacensību laikiem un rezultātiem var iepazīties ŠEIT.

# Gaidītākais no notikumiem būs vīriešu klasiskā basketbola turnīra pirmā spēļu diena. To atklās cīņas A un B grupā. Kā pirmie laukumā dosies Irānas un Čehijas basketbolisti. Čehus var uzskatīt par pārsteiguma autoriem kvalifikācijas turnīrā, izslēdzot Kanādu. Tās viens no līderiem Tomašs Satoranskis bija Čehijas karognesējs olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

# Kulminācija pirmajā klasiskā basketbola dienā pienāks plkst. 15:00 pēc Latvijas laika, kad ASV izlase ar Kevinu Durentu priekšgalā spēkosies pret Franciju. Tieši pret Franciju amerikāņi piedzīvoja pirmo zaudējumu 13 gadu laikā, tai piekāpjoties 2019. gada Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā. Vēlāk ASV finišēja tikai septītajā vietā. ASV izlases galvenais treneris Gregs Popovičs paspēja atklāt, ka šī spēle būs ar zināmu revanša devu: ''Mēs Francijai gatavojamies divus gadus.''

# ASV uz Tokiju atvedusi visnotaļ zvaigžņotu sastāvu. Uz olimpiskajām spēlēm devušies Kevins Durents, Deimiens Lilards, Kriss Midltons, Džeisons Teitums, Drū Holidejs, Džavals Makgī, Dreimonds Grīns un Devins Bukers. Korekcijas ienesa Covid-19, kā dēļ olimpiskās spēlēs nāksies izlaist Dāvja Bertāna komandas biedram Vašingtonas ''Wizards'' Bredlijam Bīlam. Ne mazāk zvaigžņots ir Francijas sastāvs. Ierindā ir visas tās NBA zvaigznes ar Rudiju Gobēru, Evanu Furņē, Nikolā Batumu priekšgalā. Vairāk par basketbola turnīru Tokijā lasi ŠEIT.

LaiksGrupaSpēle
4:00AIrāna - Čehija
7:40BVācija - Itālija
11:20BAustrālija - Nigērija
15:00AFrancija - ASV

# Bez 3x3 basketbola otrā diena būs arī tādiem sporta veidiem kā pludmales volejbolam, handbolam, klasiskajam volejbolam un ūdenspolo. Handbola turnīrā pirmajā dienā uzvaras guva Norvēģija, Francija, Vācija, Zviedrija, Portugāle, Dānija, kamēr klasiskajā volejbolā ASV, Japāna, Itālija, Irāna, Brazīlija, ROC.

# Tāpat sacensības turpināsies jau pirms atklāšanas ceremonijas sāktajos sporta veidos kā beisbolā un futbolā vīriešiem. Vīriešu futbolā pēc pirmās spēļu kārtas A grupas līderos izvirzījušās Meksika un Japāna, B grupā Jaunzēlande un Rumānija, C grupā Austrālija un Spānija, bet D grupā Brazīlija un Kotdivuāra.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2021-07-24 22:06, pirms 3 gadiem
Āfrikas specklases sacentīsies sava starpa.

     [+] [-]

, 2021-07-24 22:46, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Āfrikas specklases sacentīsies sava starpa.
Varēsi izbaudīt pasākumu, mēģinot novilkt ādiņu no savas baltās sardeles ar savām taukainajām, baltajām roķelēm