Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Džudists atsakās no olimpiskajām spēlēm, lai izvairītos no attiecīgā pretinieka

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džudists atsakās no olimpiskajām spēlēm, lai izvairītos no attiecīgā pretinieka
Tohars Butbuls. Foto: ijf.org

2021. gada Āfrikas čempions džudo Fethi Nurins (Alžīrija), uzzinot izlozes rezultātus, nolēmis atteikties no piedalīšanās Tokijas olimpiskajās spēlēs, lai izvairītos no otrajā kārtā iespējamās spēkošanās ar Izraēlas pārstāvi.

30 gadus vecais alžīrietis gatavojās debitēt olimpiskajās spēlēs. 73 kilogramu turnīra pirmajā mačā tika ielozēts nomināli vājākais sudānietis Mohameds Abdalrasols, bet uzvarētājam otrajā kārtā pretī stātos pašreizējais Eiropas vicečempions Tohars Butbuls (Izraēla). "Mēs daudz strādājām, lai sasniegtu olimpiskās spēles, taču šī ziņa bija kā šoks un pērkons," atzīst Fethi Nurins, kurš politiski atbalsta palestīniešus un tāpēc nevar sacensties ar Izraēlas sportistu. Šis alžīrietis nevēlas "smērēt rokas", un lēmums ir "galīgs".

"Mums bija neveiksmīga izloze," norāda alžīriešu džudista treneris Amars Ben Jaklifs. "Dabūjām pretinieku no Izraēlas, tāpēc nācās atteikties no piedalīšanās. Pieņēmām pareizo lēmumu."

Izraēlas un Palestīnas konflikts ilgst gadu desmitiem, turklāt šogad spriedze ir pastiprinājusies. Arī citu valstu, tostarp Irānas un Ēģiptes, sportisti iepriekš atteikušies sacensties ar izraēliešiem.

Izmantotie resursi:
73kg bracket - olympics.com
Alžīrijas TV / reuters.com

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +3 [+] [-]

, 2021-07-24 00:22, pirms 3 gadiem
Vot zābaks

  +3 [+] [-]

, 2021-07-24 00:23, pirms 3 gadiem
"Nejauciet politiku ar sportu" - Savickis, kamēr skaita krievu gāzes naudu

  +1 [+] [-]

, 2021-07-24 00:47, pirms 3 gadiem
Čurka paliek Čurka.

  +5 [+] [-]

, 2021-07-24 00:48, pirms 3 gadiem
Kur loģika? Vai tad nolikt uz lāpstiņām viņu nebūtu sava veida protests?

     [+] [-]

, 2021-07-24 01:28, pirms 3 gadiem
Protests ta jā… bet,ja tas žīds vińu salocītu tad atpakał uz savu čurkistānu vińš nevarētu braukt - pārējie jamo ar akmeńiem nomētātu

  -1 [+] [-]

, 2021-07-24 06:09, pirms 3 gadiem
Pareizi darīja!
Izraēlas aparteīda režīms ir jādiskvalificē no Olimpiskajām Spelēm!

  -1 [+] [-]

, 2021-07-24 09:30, pirms 3 gadiem
Nu tas ir piz*ec šitā pateikt bļa. A ko tip, ja būtu cita izloze un tas čalis būtu pretī finālā arī savu čurku dirsu uzreiz piesegtu un nenāktu? Na*uj vispār ar sportu nodarboties... Es eb*l, kā vispàr kaut kas tàds eksistē. Bļin, lai Izraēla vnk nolīdzina šitos musļiku mēslus un viss gucchi, nebūs par ko uztraukties. Es eb*l. Nu vismaz varēja pateikt, ka nomīza. Nevēlos smērēt rokas... Bļ*, viņu taču salocītu kā origami. Nu eb*l.