Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Vārds žurnālistiem: kuri sportisti ir mūsu cerības Tokijā?

Vārds žurnālistiem: kuri sportisti ir mūsu cerības Tokijā?
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMAPRESS.com

Tokijas olimpiskās spēles svinīgi atklās jau piektdien, tāpēc portāls Sportacentrs.com uzrunāja Latvijas sporta žurnālistus, lai viņi izsaka savas prognozes, kuri latviešu atlēti parūpēsies par augstvērtīgākajiem sasniegumiem. Pirms pieciem gadiem no Riodežaneiro mūsu delegācija pārradās bez medaļām. Kā būs šoreiz?

ŽurnālistsTop1Top2Top3
Reinis Ošenieks (LTV)3x3 basketbolisti zeltsGraudiņa/Kravčenoka bronzaGatis Čakšs ceturtā vieta
Edgars Barbaks (Radio SWH)3x3 basketbolisti zeltsAnastasija Grigorjeva bronzaKalvis Kalniņš bronza
Mārtiņš Kļavenieks (Latvijas Radio)3x3 basketbolisti zeltsGatis Čakšs bronzaGraudiņa/Kravčenoka ceturtā vieta
Ilmārs Stūriška (Latvijas Avīze)3x3 basketbolisti finālsAļona Ostapenko ceturtdaļfinālsRitvars Suharevs sestā vieta
Armands Sametis (Diena)3x3 basketbolisti zeltsGraudiņa/Kravčenoka bronzaAnastasija Grigorjeva bronza
Uldis Strautmanis (Delfi)3x3 basketbolisti finālsteniss ceturtdaļfinālsLīna Mūze sestā vieta
Raimonds Ozoliņš (TVNET)3x3 basketbolisti sudrabsAnastasija Grigorjeva bronza-
Harijs Ortveins (LETA)3x3 basketbolisti sudrabsGraudiņa/Kravčenoka ceturtā vietaToms Skujiņš 5./6. vieta g.b.

Reinis Ošenieks, LTV

3x3 basketbola izlase - zelts. Kopš trenera Raimonda Feldmaņa pievienošanās šie spēlētāji kļuvuši par īstiem profesionāļiem. Top komanda, kas var reāli cīnīties par zeltu.

Pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka - bronza. Pēdējais turnīrs pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm parādīja, ka ar fokusētu kopdarbu spēlē daudz labāk. Lai arī pirms kāda laika gribēja šķirties, tagad ieguldītais laiks jāpārvērš medaļā.

Šķēpmetējs Gatis Čakšs - ceturtā vieta. Murjāņu dinastija ar domām palīdzēs lidot šķēpam, kas jau tā lidos tālu.

Edgars Barbaks, Radio SWH

3x3 basketbola izlase - zelts. Domāju, viņi paši jau ir sapratuši, ka ceļā no "Ghetto Games" līdz olimpiskajām spēlēm ir kļuvuši par Latvijas galveno cerību. Turklāt, skatoties rezultātus, var apgalvot - ar pamatotu cerību. Basketbolisti paši ir nobrieduši cīnīties par zeltu, viņi 3x3 skatuves starmešu gaismā ir jau gana ilgi, lai neapmulstu no uzliktās atbildības, un, cerams, atklāšanā karogs nebūs pārāk smags un gaidīšana - pārāk ilga, lai nākamajā dienā netraucētu nogurums.

Brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva - bronza. Anastasijai nav jāizdara pat nekas ārkārtējs, neuzvaramu pretinieču viņai Tokijā nebūs, vienīgais “sīkums” ir visas cīņas aizvadīt savā līmenī. Līdz šim olimpiskās spēles nav bijušas tik veiksmīgas, kā vēlētos, tāpēc gribu ticēt, ka pieredze šoreiz nāks par labu.

Karatists Kalvis Kalniņš - bronza. Latvijai vēsturiski veicies sporta veidos, kas olimpiskajās spēlēs piedzīvo debiju, karatē šoreiz tāds ir. Kalniņa svara kategorijā būs desmit sportisti, un olimpiskais desmitnieks būs garantēts jau pēc negatīviem Covid-19 testiem, bet tas nenozīmē, ka šeit medaļu ir vieglāk izcīnīt, kā, piemēram, grupas braucienā riteņbraukšanā.

Lai arī 2016. gadā no Riodežaneiro atbraucām bez medaļām, šoreiz šķiet, ka jābūt. Turklāt vairākām. Es pat varētu vēl vienu sarakstu ar citiem sportistiem uztaisīt un tikpat labi pamatot.

Mārtiņš Kļavenieks, Latvijas Radio

3x3 basketbola izlase - zelts. Neapšaubāmi drošākā likme augstvērtīga rezultāta sasniegšanai Tokijā. Komanda ir saspēlējusies, pārliecināta par sevi un labā fiziskajā formā. Priekšrocība - sāncenši ir labi iepazīti starptautiskajos turnīros.

Šķēpmetējs Gatis Čakšs - bronza. Šobrīd pārliecinoši labākais un psiholoģiski spēcīgākais pašmāju šķēpraidis. Ja metīs personīgā rekorda robežās, medaļa neizpaliks. Prot parādīt rezultātu sacensībās, kurās tas visvairāk vajadzīgs.

Pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka – ceturtā vieta. Ir sajūta, ka šī ir meiteņu iespēja pārsteigt pasauli. Tas jau tika paveikts 2019. gada Eiropas čempionātā, tagad pienācis laiks lielākajai skatuvei pasaulē. Pēc nelielās savstarpējo attiecību krīzes pirms pāris gadiem šobrīd meitenes lieliski saprotas abpus smilšu laukumam.

Ilmārs Stūriška, "Latvijas Avīze"

3x3 basketbola izlase - spēlēs finālā. Kopš 2017. gada ik sezonu izcīnījusi medaļas lielākajos mačos, vieni no favorītiem arī olimpiskajās spēlēs un ir visas iespējas šo statusu attaisnot. Vairākas komandas (Krievija, Ķīna, Japāna) Tokijā spēlēs drīzāk specifiskās kvalifikācijas sistēmas, ne meistarības dēļ, tiesa, nez vai kādu varēs uzvarēt ar pusspēku. Latvijas komanda ir teicami saspēlējusies, Nauris Miezis un Kārlis Lasmanis var iemest trakus izšķirošos metienus. Pateicīgs sacensību formāts, lai medaļas izcīnītu objektīvi spēcīgākās komandas.

Tenisiste Aļona Ostapenko - iekļūs ceturtdaļfinālā. Īpaši riskanta prognoze, jo vēl nav bijusi izloze. Ostapenko mēnesi pirms Tokijas izcīnīja savu ceturto WTA titulu. Pēdējā gada laikā pret TOP30 tenisistēm viņas bilance ir desmit uzvaras un septiņi zaudējumi. Tokijā līdzās Agnim Čavaram būs Latvijas karognesēja. Cerams, pozitīvās emocijas palīdzēs laukumā. Bažas par to, ka austrumi līdz šim viņai nav bijuši veiksmīgi, pēdējās nedēļās treniņu procesu patraucēja vēdera muskuļa savainojums.

Svarcēlājs Ritvars Suharevs - sestā vieta. Pēdējo divu Eiropas čempionātu bronzas medaļnieks, un par aprīlī Maskavā izcīnīto pauda vilšanos, apņemoties vēl vairāk ziedoties sportam. 348 kilogrami šī gada pasaules rangā viņu ierindo septītajā vietā, provizoriski sešnieks ir sešu kilogramu attālumā. Pirms trīs gadiem Ritvars spēja 360 kilogramus. Tiesa, tad bija svara kategorijā līdz 85 kilogramiem, šoreiz jāstartē līdz 81. Šīs būs pirmās olimpiskās spēles pēc svara kategoriju maiņas.

Prognozēju, ka sešniekā iekļūs arī šķēpmetējs Gatis Čakšs, smaiļotājs Roberts Akmens, bet pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka spēlēs ceturtdaļfinālā. Lai visi mūsējie Tokijā paveic labāko, ko spēj, un kāds paceļ savu latiņu vēl augstāk. Tad būs vairāk kā viena medaļa.

Armands Sametis, "Diena"

3x3 basketbola izlase - zelts. Prognoze ar nelielu optimisma devu, taču nav šaubu, ka ar 3x3 basketbolistiem Tokijā saistās lielākās cerības. Tā ir komanda, kas pēdējos gados regulāri cīnās par augstākajām vietām nozīmīgākajās sacensībās savā sporta veidā – ar to lepoties īsti nevar neviens cits mūsu šīs vasaras olimpietis. Uzvara Pasaules tūres kopvērtējumā (2020) un pasaules čempionāta sudrabs (2019) ļauj čaļiem iet laukumā ar lielu pārliecību par to, ka viņi var uzvarēt ikvienu pretinieku. Jāņem vērā arī tas, ka Tokijā nebūs potenciāli spēcīgo ASV un Lietuvas komandu. Uz zelta godalgām noteikti pretendēs arī Serbija, Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, varbūt arī Nīderlande un Polija. Skaidrs, ka cīņa par pirmo vietu būs nikna, bet, tajā pašā laikā, Latvijas kvartetam palikšana bez godalgas Tokijā, manuprāt, būs uzskatāma par gana lielu neveiksmi.

Pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka - bronza. Līdzīgi kā iepriekšējā, arī šī ir optimistiskā prognoze. Atšķirībā no basketbolistiem, Nastja un Tīna nav starp pludmales volejbola sacensību galvenajām favorītēm Tokijā, taču pēdējos Pasaules tūres turnīros viņas ir apliecinājušas, ka ir ļoti labā gatavībā. Dāmu sacensībās ierasti ir vairāk pārsteigumu un negaidītu iznākumu, nav tik izteiktu favorītu, kā vīriešu pludmales volejbolā. Tēmējot uz pusfinālu, liela nozīme būs tam, kāds izveidosies izslēgšanas turnīra zars. Protams, vispirms līdz tam ir jātiek, turklāt tas nebūs vienkārši grupā, kurā ir Brazīlijas un ASV komandas.

Brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva - bronza. Anastasija ir viena no diezgan daudziem sportistiem Latvijas delegācijā, kuri, lai arī nav galvenie favorīti savā sporta veidā, laba snieguma un labvēlīgas apstākļu sakritības rezultātā noteikti var cīnīties arī par godalgu. Nastja pati neslēpj, ka uz Tokiju brauc pēc zelta. Viņai šīs ir jau trešās olimpiskās spēles, iepriekš bijuši labi panākumi augsta līmeņa sacensībās, tātad pieredze uzkrāta liela. Brīvajā cīņā gan izlozei var būt ļoti liela, pat izšķiroša, nozīme. Jāņem vērā, ka cīņā tiek piešķirtas divas bronzas medaļas, tādēļ iespēja pie tās tikt ir lielāka.

Uldis Strautmanis, "Delfi"

3x3 basketbola izlase – fināls. Puiši izgājuši cauri daudziem pārbaudījumiem un var teikt: “Tā rūdījās tērauds”. Tāpēc domāju, ka nebūs tā olimpiskā uztraukuma, jo izdzīvojuši ne to vien. Mīnuss – Latvijas sporta saimes pagaidām vienīgās cerības saistībā ar medaļām un vai ar to spēs sadzīvot. Martins Dukurs diemžēl šajā jautājumā ir piemērs - joprojām bez olimpiskā zelta.

Teniss - ceturtdaļfināls. Negribu likt uz vienu vai otru tenisisti, jo abas pēc Vimbldonas vieš cerību. Anastasijai Sevastovai patīk cietie segumi, Aļona Ostapenko pēdējos mēnešos pierādījusi, ka tiek galā ar savām emocijām, un tas uzreiz dod rezultātu. Ja veselība (abām ir dažās likstas) un izloze nepievils, varam cerēt pat uz divām spēlētājām ceturtdaļfinālā. Nenorakstītu dubultspēles, jo pasaulē starp vadošajiem duetiem daudzi ir “jauktie” jeb ne no vienas valsts (Vimbldonā arī uzvarēja jauktais duets). Tas varētu viest korekcijas. Te arī svarīga izloze, jo, ja tiek uzreiz čehietes, krievietes vai Taivānas dueti, tad var klāties grūti.

Šķēpmetēja Līna Mūze - sestā vieta. Jātiek finālā, un tad jau redzēs. Pie apstākļu sakritības var arī pacīnīties par medaļām. Diemžēl iepriekšējās olimpiskās spēles liecina, ka šķēpmešana, uz kuru ceram, liek vilties. Tagad nav tādas spriedzes, varbūt tas līdzēs.

Raimonds Ozoliņš, TVNET

3x3 basketbola izlase - sudrabs. Viņi regulāri cīņās par godalgotām vietām Pasaules un Eiropas līmeņa turnīros. Tokijas olimpisko spēļu sacensību formāts, manuprāt, ir pateicīgs. Piedalās tikai astoņas komandas, izslēgšanas spēlēs iekļūs sešas no tām. Paredzu, ka mūsējie sasniegs pusfinālu. Tālāk jau jācer, ka veiksme būs līdzās.

Brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva - bronza. Tituliem bagāta cīkstone, kurai olimpiskajās spēlēs iepriekš kaut kas nedaudz pietrūcis. Ceru, ka dēliņa piedzimšana būs vairojusi viņas spēku sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu.

Pludmales volejbols un teniss. Šajos abos sporta veidos mūsējie nebūs galvenie medaļu pretendenti, taču ticu, ka ir iespējams sagaidīt kādu negaidītu pārsteigumu. Ja nav liela spiediena, kāds tas varētu būt 3x3 basketbolistiem, tad ar atbrīvotu prātu un ķermeni varbūt izdosies sasniegt necerēti labu rezultātu.

Harijs Ortveins, LETA

3x3 basketbola izlase - sudrabs. Komandas sastāvs jau vairāk nekā divus gadus bijis teju nemainīgs. Pasaules tūrē un citos starptautiskos turnīros 3x3 basketbolisti regulāri demonstrējuši stabilu sniegumu, kas arī vairākus gadus pēc kārtas ļāvis būt starp trim vadošajām vienībām šajā sportā. Prognozēju, ka puišiem grupā būs viena grūtāka spēle un "play-off" varbūt būs arī neliels izbīlis. Finālā nedaudz pietrūks.

Pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka - ceturtā vieta. Pirms Tokijas pārim pēdējos turnīros izdevies demonstrēt labu sniegumu, tomēr ir sajūta, ka sezonas nozīmīgākajās sacensībās izšķirīgajā brīdī nedaudz pietrūks. Sportistes Tokijā atbalstīs pašu slavētais brazīliešu treneris Gustavo da Silva Roša, kura vadībā abas pludmales volejbolistes sākušas piekopt acīmredzami agresīvāku spēles stilu.

Šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš - 5./6.vieta grupas braucienā. Sportists šogad jau ceturto reizi pēc kārtas piedalījās prestižajā "Tour de France". Katrās sacensībās viņš spējis aizvadīt vairākus labus posmus, bet pēdējos gados jau darbojies kā viens no "Trek-Segafredo" komandas vilcējspēkiem. Tokijā grupas braucienā trase ir parocīga Latvijas riteņbraucējam, kurš tikko kā noslēdzis dalību tūrē. Ja taktika sakritīs ar konkurentu plāniem, Krista Neilanda palīdzība Skujiņam finišā varētu dot spēka rezerves.

Par sevi liek domāt arī viena no tenisistēm, bet nešķiet, ka kāda no viņām tiks tālāk par ceturtdaļfinālu. Klusībā ceru uz Gati Čakšu, kurš ar jaunu personīgo rekordu varētu ielauzties pieciniekā. Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam kaut kas nesanāks, lai arī pagaidām izskatās cerīgi.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Slēpts komentārs: Maikl

  -2 [+] [-]

, 2021-07-21 12:27, pirms 3 gadiem
Basī varam pacīnīties, bet tur viskautkas var gadīties.
Pa lielam stabilākās ir volejbolistes, tad seko 3x3, un Ostapenko var izšaut, bet ja godīgi vairāk lieku uz Sevastovu.
Pārējie, ja pārsteigs, tas būs nereāli.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-21 13:27, pirms 3 gadiem
Neaizmirstam''vīrusiņu''.Paredzu, būs ļoti daudz pārsteigumu un pat tiesvedību.

  +4 [+] [-]

, 2021-07-21 13:28, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: hahahaha baigie eksperti,smiekli nak, nebus nevienas medalas ,ticiet man
Tev neticu. Medaļas būs. Tas ir visai droši. Kādas un cik, tas jau atkal cits jautājums. 3x3 basketbolistu palikšana bez medaļām nebūs nekas cits kā liela neveiksme. Zeltu gan vēl kaklā viņiem nekāršu, jo izredzes uzvarēt turnīru Latvijai un Serbijai ir vērtējamas kā visai līdzīgas.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-21 14:18, pirms 3 gadiem
Pēc RIO šādas "ekspertu" prognozes liekas ļoooti optimistiskas.

Tas viss tikai vairo psiholoģisko spiedienu uz strītbolistiem. Večiem nebūs viegli ar to tikt galā!

     [+] [-]

, 2021-07-21 15:53, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Tev neticu. Medaļas būs. Tas ir visai droši. Kādas un cik, tas jau atkal cits jautājums. 3x3 basketbolistu palikšana bez medaļām nebūs nekas cits kā liela neveiksme. Zeltu gan vēl kaklā viņiem nekāršu, jo izredzes uzvarēt turnīru Latvijai un Serbijai ir vērtējamas kā visai līdzīgas.
Domāju gan, 8 dalībnieku (komandu) konkurencē nedabūt medaļu vēl tikai kamaniņu braukšanas stafete sastāda konkurenci medaļu dabūšanas grūtības ziņā.

Par riteņbraucējiem!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-21 15:56, pirms 3 gadiem
tuktuk rakstīja: Domāju gan, 8 dalībnieku (komandu) konkurencē nedabūt medaļu vēl tikai kamaniņu braukšanas stafete sastāda konkurenci medaļu dabūšanas grūtības ziņā.

Par riteņbraucējiem!
tak visu ziemas veidu stafešu sacenēs ir zema konkurence,izn. biatlonu

  -1 [+] [-]

, 2021-07-21 17:23, pirms 3 gadiem
redzēt prakstiski nebūs ko. vasaras spēles man galīgi neinteresēs.
izskatās , ka mums vēl viena rene parādās. BMX vairs nav vasaras rene.

     [+] [-]

, 2021-07-21 17:28, pirms 3 gadiem
a kas tur vīriešu bīčā piadalās? Samoilovs nebūs?

     [+] [-]

, 2021-07-21 18:15, pirms 3 gadiem
Skujiņš un Neiland būs vietā no 1 līdz 60 . Lielākā laimēs spēle OS

  +1 [+] [-]

, 2021-07-21 18:57, pirms 3 gadiem
Tad es saprotu, ka tie LBL2 čaļi būs mūsu galvenās sporta zvaigznes.

     [+] [-]

, 2021-07-21 22:02, pirms 3 gadiem
Barbaks ir parodija par žurnālistu.