Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Rīkotāji ļaus apmeklēt olimpisko spēļu sacensības līdz 10 tūkstošiem skatītāju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rīkotāji ļaus apmeklēt olimpisko spēļu sacensības līdz 10 tūkstošiem skatītāju
Foto: SIPA/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu rīkotāji šodien sapulcē plāno lemt par līdz 10 tūkstošu skatītāju laišanu katrās sacensībās, nepārsniedzot 50% no stadionu ietilpības. Šo lēmumu gan būs iespējams koriģēt, ņemot vērā Covid-19 saslimšanas rādītājus Japānā. Veselības eksperti iebilst šai idejai, aicinot olimpiskās spēles aizvadīt aiz slēgtām durvīm.

Tokijas olimpiskās spēles sāksies pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 23. jūlijā un to noslēgums plānots 8. augustā. Covid-19 pandēmijas dēļ olimpiskās spēles tāpat kā citi lielākie sporta forumi tika pārceltas par gadu.

Lai arī Japānas sabiedrībā ir bažas par spēļu norises vajadzību, jo tā dēļ var palielināties Covid-19 saslimušo skaits valstī, četrgades lielākais sporta forums notiks kā plānots. Šī gada 20. martā tika lemts, ka spēles nevarēs apmeklēt ārvalstu līdzjutēji.

Šodien notiks organizatoru sēde, kurā tiks lemts ļaut katras sacensības apmeklēt līdz 10 tūkstošiem skatītāju, nepārsniedzot 50% no tribīņu ietilpības. Covid-19 situācijas pasliktināšanās dēļ līdz 23. jūlijam šo lēmumu vēl būs iespēja koriģēt. Tokijā šogad vairākkārtīgi bijuši lieli Covid-19 saslimšanas viļņi, kas licis pastiprināt valstī esošos ierobežojumus. Japānas medicīnas eksperti iebilst idejai par skatītājiem tribīnēs, iesakot olimpiskās spēles aizvadīt aiz slēgtām durvīm.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs izteicās, ka organizatori ņems vērā Japānas valdības ieteikumus un pasludinātos noteikumus, lai olimpiskās spēles tiktu noorganizētas droši. Tiek teikts, ka aptuveni 80% no olimpiskā ciematā dzīvojušajiem tiks vakcinēti pret Covid-19.

Olimpisko spēļu sacensības tiks organizētas 40 dažādās vietās Tokijā un citās Japānas vietās.

Izmantotie resursi:
https://english.kyodonews.net/tokyo...