Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijas OS orgkomiteja neizslēdz iespēju pēdējā brīdī atcelt spēļu norisi

Rolands Eliņš

Tokijas OS orgkomiteja neizslēdz iespēju pēdējā brīdī atcelt spēļu norisi
Tokijas OS orgkomitejas vadītāji. Foto: imago images/Xinhua/Scanoux

Tokijas olimpisko spēļu orgkomitejas vadītājs Toširo Muto preses konferencē nevarēja izslēgt iespēju, ka olimpiskās spēles, kurām jāsākas šonedēļ, tomēr varētu tikt atceltas, ņemot vērā Covid-19 infekciju skaita pieaugumu.

Preses konferencē Toširo Muto saņēma jautājumu, vai iespēja, ka olimpiskās spēles tomēr tiks atceltas, ir neiespējama. Viņš šādu iespēju neizslēdza: "Mēs turpināsim sekot līdzi infekcijas izplatībai un, ja vajadzēs, veiksim pārrunas ar citiem spēļu organizētājiem. Mēs nevaram paredzēt, kas īsti notiks ar Covid-19 infekcijas statistiku. Tāpēc turpināsim diskusiju tad, ja būs palielinājums infekciju skaitā."

"Mēs esam vienojušies, ka, balstoties uz Covid-19 izplatības apjomiem, veiksim pārrunas ar iesaistītajām pusēm. Šobrīd infekciju skaits var gan augt, gan kristies, tāpēc domāsim par konkrētu rīcību brīdī, kad tas pienāks," sacīja Muto.

Tokijā kopš pirmā jūlija konstatētas 67 inficēšanās ar Covid-19 olimpisko spēļu akredidēto personu vidū, turklāt OS dalībnieki turpina ierasties Japānas galvaspilsētā, kurā šajās dienās novērojama krasa augušupeja Covid-19 infekciju skaita ziņā. Tokijā izsludināts ārkārtas stāvoklis, kura dēļ OS sacensības norisināsies bez skatītāju klātbūtnes.

Starptautiskās olimpiskā komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs norādīja ka OS atcelšana netika izskatīta, un apsolīja aizvadīt drošas spēles, taču eksperti izteikuši bažas, ka SOK ieviestie drošības pasākumi var izrādīties nepietiekami.

"Tokijas spēļu atcelšana mums būtu vieglākais risinājums," teica Bahs. "Mēs varējām iepriekš to darīt, ar apdrošināšanas prēmiju nosegt izdevumus un gaidīt Parīzes spēles. Taču patiesībā mēs šādu iespēju nemaz neizskatījām."

ESPN savā publikācijā norāda, ka Toširo Muto ir persona ar ciešām saiknēm ar Japānas valdošo politisko spēku un pazīstams ar to, ka rūpīgi izvēlas savus vārdus. Japānā olimpiskās spēles netiek uztvertas īpaši pozitīvi, un sociālās aptaujas liecina, ka lielākā daļa aptaujāto personu pret tām ir noskaņotas negatīvi. Vietējā laikraksta "Asahi" veidotajā aptaujā 68% respondentu izteica šaubas par OS organizētāju spējām kontrolēt Covid-19 izplatīšanos, bet 55% aptaujāto neatbalstīja OS turpināšanos.

"No sirds vēlos atvainoties par emociju un raižu sakrāšanos sabiedrībā olimpisko spēļu dēļ," preses konferencē teica Seiko Hašimoto, Tokijas OS orgkomitejas pārstāve.

Tokijas OS spēļu atklāšana paredzēta pēc trim dienām, un OS atcelšana patiešām vairs iespējama tikai spēļu priekšvakarā, taču pirmā lielā organizētāju problēma paredzama jau pēc pāris dienām, kad paredzēts olimpiskā futbola turnīra sākums, kad Japānas izlases aizvadīs maču pret Dienvidāfrikas Republiku, kurai Covid-19 dēļ varētu būt grūtības nokomplektēt sastāvu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  -3 [+] [-]

, 2021-07-20 18:42, pirms 3 gadiem
Jautājums. Sportisti ir vakcinējušies? Ja ir, kur problēmas? Ja vietējie japāņi nav vakcinējušies, tā ir viņu pašu problēma, sportistus tas principā neskar. Otrs variants. Liela daļa sportistu nav vakcinējušies. Kā? Ir pagājis pusgads kopš masveida vakcinācinas sākšanās. Kā viņi ir nokļuvuši Japānā nevakcinējušies? Varbūt ir atsevišķi sportisti kas dzīvo valstīs kur vakcīnas īsti nav nonākušas vēl. Bet tādā gadījumā kkādas olimpiskās komitejas nevar palīdzēt? It īpaši ja sportistiem jādodās uz valsti kura pilna ar mīzaliem kas negrib ne vakcinēties, ne arī noķert kovidu.

     [+] [-]

, 2021-07-20 19:08, pirms 3 gadiem
Cerams ka atceels. Nevienam sports bez skatītājiem nav vajadzīgs, savādāk izskatās pēc tāda amatieru saiēta

  -1 [+] [-]

, 2021-07-20 20:01, pirms 3 gadiem
Lido rakstīja: tev mazs mīzals biksēs sēž, kr0pli
Mazuli, nomierinies

     [+] [-]

, 2021-07-20 20:46, pirms 3 gadiem
Pirmdien noklausījos raidijumu "Ūdenszeļļus", kurā Edža teica, ka sportistiem nav jābūt obligāti vakcinētiem, bet jāievēro visas ar Covis saistītos ierobežojumus! Domāju, ka viņš zin, jo pats dodās uz Tokiju!

     [+] [-]

, 2021-07-20 20:55, pirms 3 gadiem
Slīpais rakstīja: Pirmdien noklausījos raidijumu "Ūdenszeļļus", kurā Edža teica, ka sportistiem nav jābūt obligāti vakcinētiem, bet jāievēro visas ar Covis saistītos ierobežojumus! Domāju, ka viņš zin, jo pats dodās uz Tokiju!
Tas neko labu nesola, kur Buļs tur zaude

  -1 [+] [-]

, 2021-07-20 21:27, pirms 3 gadiem
Patiesībā viss ir tik vienkārši - OLIMPISKĀS SPĒLES VAJAG SADALĪT DAUDZĀS ATSATSEVIŠĶĀS PARALĒLĀS OLIMPISKAJĀS SPĒLĒS!!!

1. grupa - Sportisti Parastie, kuri nezin kāpēc vēl nav vakcinējušies

2. grupa - Vakcinētie Sportisti

3. grupa - tajā varētu ietilpt visi Vakcinātori

4. grupa - tie Sportisti, kuriem ir VILTUS POZITĪVAS vai VILTUS NEGATĪVAS tā saucamā COVID-19 analīzes (šeit varētu startēt arī visi ar COVID-20,COVID-18,COVID-66 u.c. iezīmētie)

5. grupa - e-SPORTISTI (tā saucamie "ATTĀLINĀTIE")

6. grupa - SPORTISTI-TRANSPERSONAS!!! Pats par sevi saprotams, ka uz viņiem NEKĀDI IEROBEŽOJUMI NEATTIEKTOS, un ka viņi var brīvi izvēlēties, KURĀ OLIMPIĀDĒ GRIBĒTU PIEDALĪTIES (atbilstoši tam, kā viņi paši sevi identificētu...

Visus pārējos - IZOLĒT PĒC PAŠU VĒLĒŠANĀS!

Lai izdodas!!!

     [+] [-]

, 2021-07-21 17:26, pirms 3 gadiem
var mierīgi atcelt. pilnīgs fufelis tās OS vasaras spēles.