Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Udžam pozitīva arī B prove, Lielbritānijai var atņemt sudrabu 4x100 metru stafetē

Agris Suveizda

Udžam pozitīva arī B prove, Lielbritānijai var atņemt sudrabu 4x100 metru stafetē
Lielbritānijas stafetes komanda. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--PA Media/DPA. Britu sprinterim Čidžindu Udžam arī Tokijas olimpisko spēļu analīžu B paraugā konstatētas aizliegtas vielas, paziņojusi Starptautiskā analīžu veikšanas aģentūra (ITA).

Udžas analīžu paraugs iesniegts 6.augustā, skaidro ITA, tajā pašā dienā, kad viņš bija daļa no Lielbritānijas komandas, kas izcīnīja sudrabu 4x100 metru stafetē. Aģentūra apstiprinājusi, ka B paraugs, tāpat kā sportista A paraugs, ir pozitīvs un viņa lieta nodota Sporta arbitrāžas tiesas Antidopinga nodaļai (CAS ADD).

Antidopinga nodaļa izskatīs antidopinga noteikuma pārkāpumu un lems par Lielbritānijas stafetes komandas diskvalifikāciju, otrdien paziņoja ITA. Jau ziņots, ka pēc A parauga analīžu rezultātiem pagājušajā mēnesī Udža 14.augustā laida klajā paziņojumu, ka viņš pēc testa rezultātiem ir "šokēts un sagrauts". AIU informēja, ka Udžas analīzēs atrasta selektīvo androgēnu receptoru modulatoru (SARM) ostarīna un S-23 klātbūtne. Šīs vielas ierasti tiek izmantotas muskuļu masas palielināšanai.

Ja Udžam dopinga lietošana tiks pierādīta, viss britu stafetes kvartets, tostarp Žarnels Hjū, Ričards Kiltijs un Neteniels Mičels-Bleiks visticamāk paliks bez sudraba medaļām. Vispirms tiks izskatīta iespējamā medaļu atņemšana, bet pēc tam Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU) lems par sankcijām pret Udžu.

Uzvaru Tokijas spēlēs izcīnīja Itālijas spritnteri, otrie bija briti, trešie - Kanādas sportisti, bet pie bronzas medaļām Lielbritānijas izlases diskvalifikācijas gadījumā tiks Ķīna, kas finišēja ceturtā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2021-09-14 21:31, pirms 3 gadiem
Madžai 63,25 Zagrebā!

  -1 [+] [-]

, 2021-09-15 08:22, pirms 3 gadiem
Krievi uzreiz tiktu diskābelī, ar angļiem kaut ko auklējas

     [+] [-]

, 2021-09-15 09:25, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Krievi uzreiz tiktu diskābelī, ar angļiem kaut ko auklējas
Ne jau tikai krievi, Jamaiku ar visu Boltu arī noņēma Pekinā. Šķiet, ir bijuši gadījumi, kad komandu nediskvalificē, ja pieķertais piedalījies tikai priekšskrējienā. Šajā gadījumā, kad šamais skrējis finālā, neredzu variantus, ka angļus varētu atstāt.