Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Akmens izcīna Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmi

Rolands Eliņš

Akmens izcīna Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmi
Roberts Akmens. Foto: Canoe Europe.

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens šodien Ungārijā notiekošajās OS atlases sacensībās Eiropas zonā kanoe airēšanā un smaiļošanā izcīnīja otro vietu 200m distancē vieniniekiem , kas ļāva viņam garantēt karjeras pirmo olimpisko ceļazīmi.

VIDEO: Smaiļotājs Akmens izrauj olimpisko ceļazīmi

25 gadus vecais Roberts Akmens vakar priekšsacensībās savā kārtā ieguva trešo vietu astoņu sportistu konkurencē, bet pēc tam pusfinālā ieguva otro vietu, kvalificējoties A finālam, kas tika aizvadīts šodien.

A finālā deviņu sportistu vidū tika izspēlētas divas olimpiskās ceļazīmes, un pirmo vietu ieguva Krievijas sportists Jevgeņijs Lukancovs. Akmens distanci veica 36.43 sekundēs, no uzvarētāja atpaliekot par 0.61 sekundi, kas ļāva iegūt otro vietu un arī kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Sešu sekundes simtdaļu attālumā no Latvijas sportista palika slovēnis Vids Debeljaks. Līdz ar to talsinieks Akmens, kurš 2019.gadā kļuva par pasaules čempionu U23 grupā, pirmo reizi karjerā kvalificējies olimpiskajām spēlēm.

K-1 200m distancē olimpiskajām spēlēm ceļazīmi ieguvusi arī Lielbritānija, Serbija, Spānija, Francija, Itālija un Zviedrija pēc pasaules čempionāta rezultātiem, kā arī Argentīna, Dienvidkoreja, Ēģipte un Samoa pēc reģionālo atlases sacensību rezultātiem.

Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs Latviju šajā distancē pārstāvēja Aleksejs Rumjancevs, kurš izcīnīja piekto vietu, kamēr Dagnis Iļjins startēja divās disciplīnās, iegūstot 13. vietu C-1 disciplīnā 1000m distancē. Rumjanceva paveiktais Rio spēlēs 2016. gadā bija trešais labākais sniegums izcīnītās vietas ziņā Latvijas olimpiskajā delegācijā, tikai aiz septiņcīņnieces Lauras Ikaunieces un svarcēlājas Rebekas Kohas, kuras ieguva ceturtās vietas.

Rumjancevam atgriezties olimpiskajās spēlēs neizdevās, nacionālajā atlasē piekāpjoties tieši Akmenim.

Izmantotie resursi:
Izmantotie resursi:
canoeicf.com

  -1 [+] [-]

, 2021-05-13 21:25, pirms 3 gadiem
RIO 4.vieta bija arī Kohai, ne tikai Ikauniecei, tātad Rumjancevam nebija 2.labākais rezultāts mūsējiem iepriekšējās spēlēs. Nav brīnums, ka Eliņš atkal kļūdas pieļauj, nekomptents skribelētājs.

P.S. Apsveikums Robertam!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-13 21:50, pirms 3 gadiem
Malacis!

Rumjancevam ta vairs nav šancu tikt...?

  -1 [+] [-]

, 2021-05-13 22:38, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: RIO 4.vieta bija arī Kohai, ne tikai Ikauniecei, tātad Rumjancevam nebija 2.labākais rezultāts mūsējiem iepriekšējās spēlēs. Nav brīnums, ka Eliņš atkal kļūdas pieļauj, nekomptents skribelētājs.

P.S. Apsveikums Robertam!
Lai arī ir izlabots, tātad atzīstot kļūdu, teorētiski tas arī ar Kohas 4. vietu ir 2. rezultāts abas 4. vietas, dalīts 1.

     [+] [-]

, 2021-05-13 22:42, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Lai arī ir izlabots, tātad atzīstot kļūdu, teorētiski tas arī ar Kohas 4. vietu ir 2. rezultāts abas 4. vietas, dalīts 1.
Es par to, ka tika aizmirsts Kohas sasniegtais. Tas bija svarīgākais, ko vajadzēja uzsvērt, ja pieminēta bija Ikauniece.

     [+] [-]

, 2021-05-14 00:02, pirms 3 gadiem
Apsveicus, smagais sarbs sūrajos apstākļos ir atmaksājies, veiksmi olimpiādē