Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijas basketbola simboliskajā izlasē piecu valstu pārstāvji, Durents apsteidz Dončiču

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tokijas basketbola simboliskajā izlasē piecu valstu pārstāvji, Durents apsteidz Dončiču
Luka Dončičs. Foto: FIBA

Šodien noslēgušās Tokijas olimpiskās spēles. Starptautiskā basketbola federācija paziņojusi vīriešu turnīra simbolisko piecinieku, un iekļauti basketbolisti no piecām dažādām valstīm.

Kā simboliskās izlases saspēles vadītājs izvēlēts spānis Rikijs Rubio, kurš vidēji izcēlās ar 25,5 punktiem un 6,0 rezultatīvām piespēlēm. Viņš eksplodēja mačā pret amerikāņiem, iemetot 38 punktus, kas kļuva par jaunu Spānijas olimpisko rekordu. Tāpat jāizceļ fakts, ka kopš 1992. gada, kad ASV sāka pārstāvēt profesionāļi, nevienam basketbolistam pret viņiem nebija izdevies iemest 38 punktus.

Otrā numura pozīcija atvēlēta Petijam Milzam, kurš palīdzēja Austrālijai izcīnīt bronzas medaļu, mačā pret Slovēniju iemetot 42 punktus un pievienojot deviņas rezultatīvas piespēles. Uzbrucēja pozīcijā izvēlēts slovēnis Luka Dončičs, bet FIBA norādījusi, ka realitātē viņš drīzāk uzskatāms par saspēles uzbrucēju. Dončičs vidēji izcēlās ar 23,8 punktiem, 9,7 atlēkušajām bumbām un 9,5 piespēlēm.

Par turnīra MVP tika atzīts Kevins Durents, kurš likumsakarīgi iekļuva arī simboliskajā pieciniekā. Viņš jau trešo olimpisko finālu pēc kārtas bija rezultatīvākais spēlētājs, pret Franciju iemetot 29 punktus, kas tikai par vienu atpalika no olimpiskā fināla rekorda. Kā nākamais reālākais kandidāts uz MVP ticis izcelts Dončičs.

Centra pozīcijā izvēlēts sudraba medaļnieks Rudī Gobērs. Finālā pret ASV viņš bija komandas līderis gan punktos (16), gan cīņā zem groziem (8). Pusfinālā pret Slovēniju viņš iekrāja 9+16, kā arī četrus blokus, bet ceturtdaļfinālā pret itāliešiem Gobērs izcēlās ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Izmantotie resursi:
Five nations represented in the All-Star Five...

  +1 [+] [-]

, 2021-08-08 22:22, pirms 3 gadiem
Dončičs ir Saspeles vadītājs nevis uzbrucējs!

     [+] [-]

, 2021-08-08 22:31, pirms 3 gadiem
Divi vienā...atlekušās bumbas vairāk kā centriem

  -1 [+] [-]

, 2021-08-08 22:39, pirms 3 gadiem
Diezgan precīzs un sakarīgs piecinieks. Lielākais prieks par šo piecinieku ir lieliskais Durents, kurš palīdzēja ASV izcīnīt Olimpisko zeltu, Petijs Milzs, kurš bija lielisks bronzas medaļu spēle pret Slovēniju un Rikijs Rubio, kuru diemžēl noraka tas, ka komanda vilcēji Gazoli nav jaunāki un nevilka, un pietrūka vēl, kāds komandas spēlētājs, kas varētu aizvest līdz medaļam. Dončics grupu turnīru spēles trakoja kā beigās pietrūka spēki, bet tāpat prieks par Slovēnijas 4. vietu. Gobērta stati neatšķiras no NBA sezonas.

     [+] [-]

, 2021-08-08 22:40, pirms 3 gadiem
Dončičs nav saspēles vadītājs, bet aizsargs/ vieglais uzbrucējs. Viņš Eiropā nekad nav spēlējis par saspēles vadītāju.

     [+] [-]

, 2021-08-08 23:28, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: Divi vienā...atlekušās bumbas vairāk kā centriem
Ja ir četri cilvēki, kas kapā, lai Tev bumba rokās iekrīt, kāpēc ne!?
Bet nu, Hārdens ir un paliek Hārdenes, nevienam nenozīmīgos mačos vāc nez kadu statistiku, bet izšķirošajos mačos pulveris vairs nav!
NEVIENS neatcerēsies šīs pārliecinošās uzvaras grupā...
Serbi 3x3 nez vai ir sajūsmā, ka ar vienu zāģi palika trešie!?