Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

ASV volejbolistes revanšējas brazīlietēm par zaudētiem fināliem un izcīna pirmo titulu

Agris Suveizda

ASV volejbolistes revanšējas brazīlietēm par zaudētiem fināliem un izcīna pirmo titulu
ASV sieviešu volejbola izlases prieki. Foto: AFP/Scanpix

Pirmoreiz vēsturē par olimpiskajām čempionēm kļuvušas ASV zāles volejbolistes, kuras finālspēlē trīs setos sakāva Brazīliju un sagādāja tai pirmo zaudējumu Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Pirmo setu amerikānietes sāka ar 4:0 un iniciatīvu vairs neatdeva, otrā seta sākumā no 2:4 panāca 6:4 un vairs ne reizi nebija iedzinēju lomā, bet trešajā setā izšķirošo izrāvienu veica ar sešiem punktiem pēc kārtas pie rezultāta 7:7. ASV uzvarēja ar 25:21, 25:20 un 25:14.

Brazīlija līdz finālam bija uzvarējusi visās septiņās spēlēs, bet ASV vienīgo neveiksmi piedzīvoja pret Krievijas Olimpiskās komitejas komandu, kas gan neliedza apakšgrupā ieņemt pirmo vietu. Krievietes ceturtdaļfinālā zaudēja Brazīlijai, bet bronzu ieguva Riodežaneiro vicečempiones serbietes, kuras trīs setos pārspēja Dienvidkoreju. Riodežaneiro čempione Ķīna pat neizkļuva no apakšgrupas un netika astoņu labāko komandu skaitā.

ASV līdz Tokijai bija piecas olimpiskās medaļas, taču nevienas zelta – trīs sudraba un divas bronzas. Pirmoreiz finālā amerikānietes spēlēja 1984. gada Losandželosas olimpiskajās spēlēs, mājās ar 0:3 piekāpjoties ķīnietēm, bet 2008. un 2012. gada finālos ASV ar 1:3 zaudēja Brazīlijai. Pirms pieciem gadiem amerikānietes tika pie bronzas. Pasaules čempionātos ASV ir viens tituls – 2014. gadā.

Atgādinām, ka vakar par vīriešu klasiskā volejbola čempioni kļuva Francija, piecos setos apspēlējot krievus, bet bronzu piecos setos ieguva Argentīna, pārspējot Brazīliju. Pateicoties sieviešu basketbola un sieviešu volejbola izlasēm un treka riteņbraucējai Dženiferei Valentei, ASV šorīt ir pārņēmusi vadību olimpiskajā kopvērtējumā, ar 39 zeltiem pret 38 apsteidzot Ķīnu. Abām valstīm vēl priekšā pa finālcīņai boksā. Tālāk ar 27 zeltiem seko mājiniece Japāna.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:

     [+] [-]

, 2021-08-08 11:54, pirms 3 gadiem
Kas ir 'Zāles Volejbolistes'?!
Kādu zāli viņas lieto?!

     [+] [-]

, 2021-08-08 13:39, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Kas ir 'Zāles Volejbolistes'?!
Kādu zāli viņas lieto?!
Sporta zāle....netēlo pajoliņu