Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Jāšanas sports Tokijā noslēdzas ar Zviedrijas uzvaru konkūra komandu ieskaitē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jāšanas sports Tokijā noslēdzas ar Zviedrijas uzvaru konkūra komandu ieskaitē
Peders Fredriksons. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien kā pēdējie jāšanas sportā Tokijas olimpiskajās spēlēs zeltu ieguva Zviedrijas jāšanas komanda konkūra komandu ieskaitē, spraigā cīņā uzvarot ASV sportistus. Bronzu ieguva Beļģijas pārstāvji, kuri apsteidza Nīderlandes, Šveices un Brazīlijas sportistus.

Ar konkūra sacensībām komandām šodien Tokijas olimpiskajās spēlēs noslēdzās arī sacensības jāšanas sportā. Spraigā cīņā zelta medaļas ieguva Zviedrijas sportisti, kuri bija labāki par ASV un Beļģijas jāšanas sporta pārstāvjiem.

Katrā komandā uz starta devās trīs sportisti, medaļas iegūstot tai komandai, kurai būtu vismazāk soda punkti. No desmit izlasēm divas - ASV un Zviedrija savu trīs posmus noslēdza ar astoņiem soda punktiem, kā rezultātā abām nācās trasi veikt vēlreiz.

Zeltu pēc atkārtotas trases veikšanas izcīnīja Zviedrijas jāšanas sportisti. Abas izlases nepieļāva nevienu kļūdu, tāpēc visu izšķīra sasniegtais laiks trasē. Zviedri to veica 122.90 sekundēs, kamēr amerikāņi par gandrīz pusotru sekundi vēlāk. Henriks fon Ekermans, Malina Barjarda-Džonsone un Peders Fredriksons izcīnīja zelta medaļas. Visi sportisti iekļuva labāko sešiniekā arī individuālajās sacensībās.

Bronzu ar 12 soda punktiem ieguva Beļģijas jāšanas sporta pārstāvji. Beļģi apsteidza Nīderlandes sportistus, kuri sacensības pabeidza ar 17 soda punktiem, bet labāko sešinieku noslēdza Brazīlija ar 29 soda punktiem.

Jāšanas sacensības konkurā komandu ieskaite

V.ValstsSoda punktiLaiks
1.Zviedrija8122.90
2.ASV8124.20
3.Beļģija12242.02
4.Nīderlande17243.35
5.Šveice28238.18
6.Brazīlija29244.01

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-07 22:00, pirms 3 gadiem
Un tomēr dzīvniekus iesaistīt OS liekas nepieņemami...laiks iet,domāsāna attīstās...

     [+] [-]

, 2021-08-07 22:08, pirms 3 gadiem
Jūtu līdzi vienīgi zirdziņam - kas viņam tagad būs par šo? Bet cilvēki, ja grib būt sportā, lai lec, skrien, sacenšas paši, nevis izmanto citas būtnes kā sporta inventāru un rīku. Visu cieņu tiem, kuri izliek tikai paši sevi! Sporta dzīvnieki daudz cieš cilvēku ambīciju dēļ.