Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Francija izsēj 2-0 pārsvaru, taču pārspēj KOK un izcīna pirmo OS zeltu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Francija izsēj 2-0 pārsvaru, taču pārspēj KOK un izcīna pirmo OS zeltu
Francijas volejbolisti. Foto: Sergei Boblyev/TASS/Scanpix

Par Tokijas olimpisko spēļu čempioni volejbolā vīriešiem kļuvusi Francijas valstsvienība, kas mača gaitā izsēja divu setu pārsvaru, taču piektajā setā nolauza Krievijas Olimpiskās komitejas izlasi, uzvarot ar 3-2 (25:23, 25:17, 21:25, 21:25, 15:12). Francūži pirmo reizi vēsturē triumfēja olimpisko spēļu volejbola sacensībās vīriešiem.

Spēles pirmajā setā līdz pat tā izskaņai KOK komanda atradās viena līdz trīs punktu vadībā. Seta galotnē Francijas volejbolisti guva četrus punktus pēc kārtas, no 19:22 panākot 23:22. Krievijas Olimpiskā komiteja vēl reizi paguva izlīdzināt rēķinu, taču pēdējos divus punktus setā guva francūži, uzvarot ar 25:23.

Otrajā setā laukumā notikumi risinājās diametrāli pretēji tam, kā tas bija mača pirmajā setā - Francijas izlase, ieguvusi pārliecību, dominēja un ātri iekrāja trīs punktu pārsvaru (6:3). Seta turpinājumā izdevās attālināties pat septiņu punktu atstatumā (19:12), tomēr KOK pārstāvji vēl rokas nenolaida, atspēlēdami četrus punktus pēc kārtas. Seta izskaņā gan sekmīgāka padevās Francijas volejbolistiem, kuri guva sešus no pēdējiem septiņiem punktiem, nonākot viena uzvarēta seta attālumā no pirmā olimpiskā zelta.

Trešais sets izvērtās par līdz šim līdzīgāko, jo nevienai no komandām neizdevās iegūt pārsvaru, kas lielāks par diviem punktiem. Seta galotnē labāki izrādījās KOK volejbolisti, pašā kulminācijā pirmo reizi panākot trīs un četru punktu pārsvaru, un izcīnot pirmo mazo panākumu setā - 21:25. Spēles ceturto setu atkal veiksmīgāk iesāka francūži, izvirzoties priekšā ar 7:3, taču Krievijas Olimpiskā komiteja atspēlējās un galotnē nodemonstrēja pārākumu - 21:25 un jāspēlē piektais, izšķirošais sets.

Piektajā setā KOK vienība sekmīgāk darbojās tā pirmajā pusē, panākot trīs punktu pārsvaru. Francūži atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas un pārņēma spēles iniciatīvu. Seta noslēgumā pie 14:12 KOK volejbolisti izsita bumbu autā un pieprasīja čelendžu, kas bija neprecīzs. Francijas volejbolisti nebija skāruši tīklu, guva izšķirošo puntku un pirmo reizi triumfēja olimpisko spēļu volejbola turnīrā vīriešiem, ar 3-2 pārspējot Krievijas Olimpisko komiteju.

Ervins Engapets vēsturisko Francijas triumfu kaldināja ar 26 punktiem, savukārt 15 pievienoja Žans Patrī. Krievijas Olimpiskās komitejas rindās 21 punkts Maksimam Mihailovam, bet 20 Jegora Kļukas rēķinā.

Volejbols olimpisko spēļu programmā sieviešu un vīriešu konkurencē iekļauts kopš 1964. gada Tokijas spēlēm. Francijas volejbolisti iepriekš bija piedalījušies tikai četrās olimpiskajās spēlēs 1988. gadā Seulā, 1992. gadā Barselonā, 2004. gadā Atēnās un 2016. gadā Riodežaneiro. Francūži ne reizi nebija finišējuši augstāk par astoto vietu.

Nominālā pastarīte triumfēja arī bronzas mačā, kurā Argentīna ar 3-2 (25:23, 20:25, 20:25, 25:17, 15:13) pievieca Brazīliju, izcīnot trešo vietu. Tā ir argentīniešu otrā bronza olimpiskajās spēlēs. Pirmā tika izcīnīta 1988. gadā Seulā.

Tokijas olimpisko spēļu volejbola turnīrs vīriešiem

VKomanda
1.Francija
2.KOK
3.Argentīna
4.Brazīlija
5.Polija
6.Itālija
7.Japāna
8.Kanāda
9.Irāna
10.ASV
11.Tunisija
12.Venecuēla

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-07 18:26, pirms 3 gadiem
Francija kļuva par otro izlasi pēc PSRS 1988.g., kas vienās OS iekļuva gan vīriešu volejbola, gan basketbola, gan handbola finālos. Ja Francija būtu uzvarējusi ASV basketbola finālā, tad būtu kļuvusi par pirmo valsti, kura vienās OS uzvarējusi pieminētajos 3 sporta veidos vīriešu konkurencē.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-07 18:34, pirms 3 gadiem
Pēc 3-6 5 setā- džeki nomierinājās un salika tos ROC!

  +2 [+] [-]

, 2021-08-07 18:38, pirms 3 gadiem
flipsider rakstīja: Pēc 3-6 5 setā- džeki nomierinājās un salika tos ROC!
EČ spēlēsim pret OS čempioniem.
Slēpts komentārs: MrMaybe

  +4 [+] [-]

, 2021-08-07 18:44, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Žēl mūsu kaimiņi. Garīgo slimu homoseksuālu atbalstītāju valstij tomēr paveicās. Lai vai kā, joprojām mūsu latviešu ģimene tur īkšķus par mūsu kaimiņiem Krievijas izlasi. Malači krieviņi, cīnās par medaļām visos sporta veidos, par spīti rietumu teroram politiskajos jautājumu ziņā.
Dāmu handbola finālā arī būs Francija-ROK. Vēlēsim vēl vienu uzvaru Francijai.

  -3 [+] [-]

, 2021-08-07 20:16, pirms 3 gadiem
MrMaybe - es arī par Rus - pēdējo balto normālu vērtību bastionu pasaulē, pret kuru tāpēc tiek vērsti pasaules zilo globālistu, sātanistu hibrīduzbrukumi - krāsainās revolūcijas Rus pierobežā utt.
Bet par Franciju es atceros to dienu, kad Francijas parlaments balsoja par homolaulību legalizēšanu - francūži bija tomēr milzīgu pūli savākuši protesta akcijai, kaut kas ap miljonu vai vairāk. Sabrauca no visas Francijas Parīzē. Tauta negribēja šo homo ceļu iet. Bet ko tu padarīsi, ja varu sagrābusi šaura zilo sātanistu elite. Nobalsoja un uzspļāva tautas gribai.

  +4 [+] [-]

, 2021-08-07 20:39, pirms 3 gadiem
Andree, Tev gan tāda dīvaina izpratne par "baltuo normāluo" vērtībām. Ja šajā juomā runā par pēdējuo bastionu, tad pirmais, kas nāk prātā ir Polija vai Ungārija. Nu bet tie, kas pieraduši verguot, pruotams, ka ilguojas pēc putļera un viņa bandas valdīšanas.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-07 20:48, pirms 3 gadiem
Njā..... izrādās pie mums tiešām vergi ir..... nav taču grūti nopirkt biļeti un pēc 250km esat sapņu zemē😁😁😁

  -4 [+] [-]

, 2021-08-07 21:14, pirms 3 gadiem
Skaties, ka pats uz ceļiem nelūgsies, lai Rus ielaiž, kad Latvijā zilo rietumu sātanistu plāni tiks izpildīti - ieviesti visi gomo likumi, obligātā bērnu "izglītošana" dzimumu maiņā jau skolas mazajās klasēs utt. Jebkāda homo kritikas kriminalizēšana. Par atteikšanos atļaut savam bērnam realizēt dzimuma maiņu (ko nenobriedušam prātam viegli skolā ieskalos profesionāli cilvēki) bērns tiks izņemts no ģimenes utt. Tas nav nekāda fantastika vai Orvels, bet jau realitāte lielākajā daļā rietumvalstu. Atgādinu, ka pašnāvību līmenis homo un transgenderu vidē ir šaušalīgi augsts (jo jebkuram normālam cilvēkam ir skaidrs, ka šī ideoloģija sakropļo cilvēka psihi). Tātad, kad tavs 10 gadīgais bērns atnāks mājās un pateiks, ka mainīs dzimumu un tu nevarēsi to aizliegt, bet pēc 3 gadiem viņš izdarīs pašnāvību un tu viņu apraksi, varēsi tad pamurgot par "ļauno Putinu un Lukašenko", kas šos zilos globālistus sorosistus sātanistus pie varas nelaiž, ar autoratīvām metodēm, protams, jo demokrātiju ar tiem izdzimteņiem spēlēt nevar - ātri sacep visādas delnas, paristus, progresīvos, vienotības un nemanāmi pārņem varu.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-07 23:47, pirms 3 gadiem
Andree rakstīja: Skaties, ka pats uz ceļiem nelūgsies, lai Rus ielaiž, kad Latvijā zilo rietumu sātanistu plāni tiks izpildīti - ieviesti visi gomo likumi, obligātā bērnu "izglītošana" dzimumu maiņā jau skolas mazajās klasēs utt. Jebkāda homo kritikas kriminalizēšana. Par atteikšanos atļaut savam bērnam realizēt dzimuma maiņu (ko nenobriedušam prātam viegli skolā ieskalos profesionāli cilvēki) bērns tiks izņemts no ģimenes utt. Tas nav nekāda fantastika vai Orvels, bet jau realitāte lielākajā daļā rietumvalstu. Atgādinu, ka pašnāvību līmenis homo un transgenderu vidē ir šaušalīgi augsts (jo jebkuram normālam cilvēkam ir skaidrs, ka šī ideoloģija sakropļo cilvēka psihi). Tātad, kad tavs 10 gadīgais bērns atnāks mājās un pateiks, ka mainīs dzimumu un tu nevarēsi to aizliegt, bet pēc 3 gadiem viņš izdarīs pašnāvību un tu viņu apraksi, varēsi tad pamurgot par "ļauno Putinu un Lukašenko", kas šos zilos globālistus sorosistus sātanistus pie varas nelaiž, ar autoratīvām metodēm, protams, jo demokrātiju ar tiem izdzimteņiem spēlēt nevar - ātri sacep visādas delnas, paristus, progresīvos, vienotības un nemanāmi pārņem varu.
Tu vēl neesi aizbraucis uz pēdējo bastionu dzīvot?

  +1 [+] [-]

, 2021-08-08 00:25, pirms 3 gadiem
Andree, tu jau tur laimes zemē? Nu tad uz neatgriešanos😄😄😄
Par mums neuztraucies. Mēs šeit labi dzīvojam😀

     [+] [-]

, 2021-08-08 00:49, pirms 3 gadiem
FRANČI (nevis francūži), vienskaitlī francūzis vai francūziete, ir Francijas iedzīvotāji ...