Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Ūdenspolo sieviešu finālā ASV lūkos aizstāvēt olimpisko čempioņu godu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ūdenspolo sieviešu finālā ASV lūkos aizstāvēt olimpisko čempioņu godu
ASV ūdenspolo izlases spēlētājas. Foto: AFP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu ūdenspolo sieviešu turnīra finālā iekļuvusi pašreizējā olimpiskā čempione ASV, kas pusfināla spēlē ar 15:11 sakāva Krievijas Olimpiskās Komitejas (KOK) komandu, kā arī Spānija, kas spraigākā spēlē ar 8:6 pieveica Ungāriju.

Amerikānietes, kuras Tokijas olimpisko spēļuceturtdaļfinālā ar 15:6 sakāva Kanādu, pret krievietēm pēc divām ceturtdaļām atradās iedzinējos ar 6:7, spējot atrast spēkus otrajā puslaikā, kurā ASV izdevās dominēt un izcīnīt visnotaļ drošu panākumu. Piecus vārtus ASV izlases labā iemeta Medija Maselmena.

Otrajā pusfinālā Spānija stingrus pamatus uzvarai ielika pirmajās trīs ceturtdaļās, ceturtdaļfinālā ar 11:7 Ķīnu uzveikušajām spānietēm pirms noslēdzošās ceturtdaļas esot priekšgalā ar 8:4. Cīņas pēdējā cēlienā ungārietes centās atspēlēties, taču divkārtējām pasaules un trīskārtējām Eiropas meistarsacīkšu uzvarētājām pietrūka laika. Pa trīs reizēm pretinieču cietokšņus iekaroja Spānijas spēlētāja Anna Espara Ļakē un ungāriete Dorotja Šilaģi.

Finālspēle starp pēdējo divu olimpisko spēļu un seškārtējo pasaules čempioni ASV un Spāniju paredzēta 7. augustā pulksten 10:30 pēc Latvijas laika.

Ūdenspolo sacensības sievietēm olimpisko spēļu programmā bijušas kopš 2000. gada, kad Sidnejas spēlēs par pirmo čempioni kļuva mājiniece Austrālija.

Pusfināls ūdenspolo sievietēm

SpēleRezultāts
KOK - ASV11:15
Spānija - Ungārija8:6

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!