Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

10 tūkstoši brīvprātīgo atteikušies no dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs

Rolands Eliņš

10 tūkstoši brīvprātīgo atteikušies no dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs
Foto:REUTERS/Issei Kato

Tokijas olimpisko spēļu organizatori mazāk nekā divus mēnešus pirms spēļu sākuma bijuši spiesti atzīt, ka vairāki tūkstoši brīvprātīgo palīgu atsaukuši savu pieteikumu dalībai olimpisko spēļu rīkošanā.

Olimpisko un paralimpisko spēļu noorganizēšanai palīgos bija pieteikušies apmēram 80 tūkstoši brīvprātīgo palīgu. Spēļu organizētāji ziņo, ka apmēram desmit tūkstoši jeb astotā daļa ir no šīs iespējas atteikusies.
Organizatori medijiem norādīja, ka nevar vispārīgi raksturot šo atteikumu iemeslu, taču atzina, ka daļa no tiem saistīti ar bažām par Covid-19 izplatību.

Atšķirībā no sportistiem un citiem olimpiskā ciemata iedzīvotājiem, brīvprātīgajiem palīgiem nekāda īpaša attieksme vakcīnu ziņā nav paredzēta, jo plānots, ka viņi tik un tā izvairīsies no tieša kontakta ar OS dalībniekiem. Kā ziņo "Associated Press", SOK paredz, ka vismaz 80% personu no OS dalībvalstu delegācijām būs pilnībā vakcinētas.

Japānā vakcinācijas process norisinās salīdzinoši lēnu, un tiek ziņots, ka šobrīd pilnu vakcinācijas procesu izgājuši tikai 2-3% valsts iedzīvotāju. Japānas sabiedrība kopumā izturas noraidoši pret olimpisko spēļu rīkošanu, liecina dažādas sociālās aptaujas.

OS organizētāji solījuši, ka brīvprātīgo palīgu atteikumi neietekmēs spēļu norisi un sagatavošanās darbus.

Brīvprātīgie palīgi ir liels atspaids spēļu rīkošanā, jo ļauj organizētājiem ietaupīt vairākus miljonus darba algās. Brīvprātīgie palīgi parasti saņem dažādus OS suvenīrus un apmaksātas ēdienreizes darba laikā, pret ko tiek piedāvāta tieša dalība lielajā sporta pasākumā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...