Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Indijas lauka hokejisti pēc 41 gada pārtraukuma sasniedz olimpisko pusfinālu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Indijas lauka hokejisti pēc 41 gada pārtraukuma sasniedz olimpisko pusfinālu
Indijas lauka hokejisti svin vārtu guvumu. Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu lauka hokeja turnīrā vīriešiem pusfinālā iekļuvušas galvenās favorītes Beļģija un Austrālija, kā arī Vācija un Indija, kas labāko četrinieku olimpiskajās spēlēs nebija sasniegusi kopš 1980. gada.

Tokijas olimpiskā ceturtdaļfināla pirmajā mačā Vācija ar 3:1 pārspēja Argentīnu, līdz 48. minūtei iekrājot drošu trīs vārtu pārsvaru. Pusfinālā vācieši 3. augustā spēkosies pret Austrāliju, kas ar lielām grūtībām ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā salauza Nīderlandes pretestību.

Pārliecinošu sniegumu turpina rādīt Beļģijas valstsvienība, kas, pateicoties diviem turnīra labākā vārtu guvēja Aleksandra Robija Hendriksa precīziem metieniem, ar 3:1 pieveica Spāniju. Beļģi pusfinālā eksaminēs Indiju, kas cīņas izskaņā izturēja piecu minūšu mazākumu, ar 3:1 apbēdinot Lielbritāniju.

Lauka hokejs vasaras olimpisko spēļu programmā ar pārtraukumiem bijis iekļauts jau kopš 1908. gada. Visvairāk zelta medaļu (astoņas) vīriešu sacensībās izcīnījusi Indija (pēdējais tituls an izcīnīts tālajā 1980. gadā). Četras reizes olimpiskajās spēlēs triumfējusi Vācija, bet pa trim reizēm tas izdevies Pakistānai un Lielbritānijai. Pašreizējā olimpiskā čempione ir Argentīna, kas Riodežaneiru finālā ar 4:2 apspēlēja Beļģiju. Pasaules ranga pirmo piecinieku pašlaik sastāda Austrālija, Beļģija, Nīderlande, Indija un Vācija.

Lauka hokeja spēle tiek sadalīta četrās 15 minūšu ilgās ceturtdaļās, laukumā katrā komandā vienlaicīgi atrodoties desmit laukuma spēlētājiem un vienam vārtsargam.

Ceturtdaļfināls

SpēleRezultāts
Vācija - Argentīna3:1
Austrālija - Nīderlande3:2 PM
Beļģija - Spānija3:1
Indija - Lielbritānija3:1

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-01 23:32, pirms 3 gadiem
Mani favorīti kopš 1980 gada.