Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Andrade atnes Brazīlijai pirmo medaļu vingrošanā olimpisko spēļu vēsturē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Andrade atnes Brazīlijai pirmo medaļu vingrošanā olimpisko spēļu vēsturē
Rebeka Andrade. Foto: AFP/Scanpix

Vingrotāja Rebeka Andrade šodien kļuva par pirmo Brazīlijas sportisti, kura izcīnījusi medaļu kādā no vingrošanas disciplīnām olimpiskajās spēlēs. Andrade kļuva par olimpisko čempionu atbalsta lēcienā, kamēr vīriešiem brīvajās kustībās pirmo reizi karjerā zelta medaļu olimpiskajās spēlēs izcīnīja Ukrainā dzimušais Izraēlas pārstāvis Artjoms Dolgopjats.

Tokijas olimpisko spēļu vingrošanas sacensībās par pārsteigumu parūpējās brazīliete Rebeka Andrade, kura kļuva par Brazīlijas vēsturē pirmo vingrotāju, kura olimpiskajās spēlēs izcīnījusi medaļu. Andrade triumfēja atbalsta lēcienā, iegūstot 15.083 punktus. Šis ir sportistes lielākais panākums karjerā. Otro vietu ar iegūtiem 14.916 punktiem izcīnīja amerikāniete Mikaila Skinera, bet trešo ar 14.733 punktiem Korejas vingrotāja Seojonga Jeo. Skinera izcīnījusi pirmo medaļu kā individuāla sportiste, līdz šim trīs zeltus izcīnot kopā ar ASV komandu pasaules čempionātos.

Vīriešiem brīvajās kustībās par olimpisko čempionu kļuva izraēlietis Artjoms Dolgopjats, kurš saņēma rezultātu 14.933. Par olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēju kļuva spānis Raiderlejs Zapata, bet bronzas godalgu ar 14.766 iegūtiem punktiem saņēma ķīnietis Ruotengs Ksiao. Ukrainā dzimušajam Dolgopjatam šī ir pirmā olimpiskā medaļa. Līdz šim sportists bija kļuvis par 2020. gada pasaules čempionu, bet 2017. un 2019. gada čempionātos izcīnīja sudrabu.

Zirgā vīriešiem kārtējo olimpisko medaļu izcīnīja Lielbritānijas vingrotājs Makss Vitloks, kurš saņēma rezultātu 15.583 punkti. Otro vietu izcīnīja Hongkongas sportists Kaijs Lī ar 15.400 punktiem, bet bronzas medaļas Japānas vingrotājs Kazuma Kaja ar 14.900 punktiem. Vitloks karjeras laikā izcīnījis trīs zelta medaļas un trīs bronzas medaļas olimpiskajās spēlēs, kamēr pasaules čempionātos brits trīs reizes triumfējis, bet piecas reizes ieguvis sudraba medaļas.

Līdztekās ar dažāda augstuma kārtīm sieviešu konkurencē par olimpisko čempioni kļuva beļģiete Ņina Dervela, kura ieguva 15.200 punktus. Aiz sevis beļģu vingrotāja atstāja Krievijas Olimpiskās komitejas sportisti Anastasiju Iļjankovu ar 14.833 punktiem un ASV vingrotāju Sunisu Lī ar 14.500 punktiem. Beļģietei šis ir pirmais triumfs olimpiskajās spēlēs. 2018. un 2019. gadā Dervela kļuva par pasaules čempioni, bet 2017. un 2018. gadā Eiropas čempioni.

Vingrošanas sacensības noslēgsies 3. augustā.

Vingrošana Tokijas olimpiskajās spēlēs

DatumsDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
26. jūlijsVīriešu komandasROCJapānaĶīna
27. jūlijsSieviešu komandasROCASVLielbritānija
28. jūlijsIndividuālā daudzcīņa vīriešiemHašimoto (JPN)Ruotens (CHN)Nagornijs (ROC)
29. jūlijsIndividuālā daudzcīņa sievietēmLī (ASV)Andrade (BRA)Meļņikova (ROC)
1. augustsBrīvās kustības vīriešiemDolgopjats (ISR)Zapata (SPA)Ksiao (KOR)
Atbalsta lēciens sievietēmAndrade (BRA)Skinera (USA)Jeo (KOR)
Zirgs vīriešiemVitloks (GBR)Lī (TPE)Kaja (JPN)
Līdztekas ar dažāda augstuma kārtīm sievietēmDervela (BEL)Iļjankova (ROC)Lī (USA)
2. augustsApļi vīriešiem
Brīvās kustības sievietēm
Atbalsta lēciens vīriešiem
3. augustsLīdztekas vīriešiem
Līdzsvara baļķis sievietēm
Stienis vīriešiem

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!