Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Francijas tenisistes šokē Šarapovu un Krieviju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Francijas tenisistes šokē Šarapovu un Krieviju
Alizē Kornē pēc uzvaras pret Svetlanu Kuzņecovu
Foto: AFP/Scanpix

Pārsteidzoši noslēgusies pirmā spēļu diena Federācijas kausa Pasaules grupā Maskavā starp Krieviju un Franciju. Pēc pirmajām divām vienspēlēm ar 2:0 vadībā viešņas, kurām rīt atliek uzvarēt vienu no trim mačiem, lai iekļūtu pusfinālā.

Krievijas kapteinis Šamils Tarpiščevs pirmajās vienspēlēs laida kortā (mači notiek „Olimpiskajā” stadionā Maskavā, telpās uz „hard” seguma”) Svetlanu Kuzņecovu un Mariju Šarapovu. Nevienai no viņām neparedzēja zaudējumu, taču paspēlēja abas. Vispirms Kuzņecova no seta un breika pārsvara nespēja tikt galā ar Alizē Kornē – 6:3, 3:6, 4:6.

Pēc tam kortā sasmelt Svetas izlieto ūdeni devās Šarapova, kurai pretī stājās Virdžīnija Razano. Abas pavisam nesen jau tikās Melburnā, toreiz divos setos sīvā cīņā pārāka ar 7:6(3), 6:3 bija Maša. Šarapova sāka ar ātri iegūtu breiku, taču turpinājumā zaudēja bez īpaši lieliem variantiem – 3:6, 4:6. Šarapovas vietā pret Kornē rīt spēlēs Anastasija Pavļučenkova. Vēl krievietēm sastāvā ir ļoti sliktā formā esošā Dinara Safina.

Citās 1. kārtas cīņās lielu pārsteigumu nav. Beļģija savās mājās Antverpenē ar 2:0 ir priekšā ASV izlasei. Janīna Vikmaijere ar 6:1, 7:6(6) pieveica Betāniju Mateku Sendsu, bet pēc tam Kima Klijstersa ar 6:0, 6:4 „saplosīja” Melāniju Udānu.

2:0 pārsvars pēc pirmajām divām vienspēlēm ir arī Čehijai, kas Bratislavā tiekas ar kaimiņu Slovākiju. Abas spēles čehietes uzvarēja divos setos. Lucija Šafaržova ar 6:1, 7:5 pieveica Danielu Hantuhovu, bet Petra Kvitova vēl vieglāk tika galā ar Dominiku Cibulkovu – 6:2, 6:3.

Visbeidzot neizšķirts 1:1 pēc pirmās dienas ir Hobārtā, kur Austrālija uzņem pašreizējās čempiones itālietes. Pirmajā cīņā Federācijas kausa debitante Jarmila Grota trīs setos ar 6:7(4), 6:3, 6:3 pieveica „French Open” čempioni Frančesku Skjavoni. Arī otrā spēlē bija nepieciešami trīs seti, lai noskaidrotu uzvarētāju. Flavija Penneta izcīnīja ceturto uzvaru četros mačos pret Samantu Stosuru – 7:6(5), 6:7(5), 6:4.

Rīt notiks atlikušās cīņas – divas dubultspēles un vienspēle. Pusfinālos, kas notiks no 16. līdz 17. aprīlim, Itālijas un Austrālijar pāra uzvarētājs tiksies ar Krievijas un Francijas mača uzvarētāju, bet otro pusfinālu, visticamāk, veidos Beļģija un Čehija. Fināls no 5. līdz 6. novembrim.

Pasaules grupā Nr.2 mūsu kaimiņienes igaunietes Tallinā spēlē ar Spāniju, pēc pirmās dienas cīnoties 1:1. Vispirms Anete Kontaveita bezcerīgi zaudēja Spānijas pirmajai raketei Marijai Hosē Martinesai Sančesai (2:6, 0:6), bet pēc tam igauņu līdere Kaja Kanepi ar 6:3, 6:2 sagrāva Karlu Suaresu Navarro. Igaunietēm rīt jāuzvar gan vienspēle (Kanepi pret Sančesu), gan arī dubultspēle, kur Kanepi pāriniece spēlē pret Nuriju Jagosteru Vivesu un Anabelu Medinu Garigesu būs Mareta Ani.

Izmantotie resursi:
Fed Cup - The Official Website of the...

     [+] [-]

, 2011-02-06 21:02, pirms 14 gadiem
Kas par comeback