Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Kičenoka: "Ostapenko - ļoti spēcīga spēlētāja, man ar viņu ir komfortabli"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kičenoka: "Ostapenko - ļoti spēcīga spēlētāja, man ar viņu ir komfortabli"
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: Jimmie48 / WTA

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā turpinās "US Open", kur spēlē arī Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Ukrainiete atklāj, ka cilvēki ir jāizgrūsta ar elkoņiem, lai tiktu līdz laukumiem. Par to vēsta blogs "DariaTennis".

Ludmila daudz spēlējusi kopā ar māsu Nadju, tostarp Parīzes olimpiskajās spēlēs tika 1/4 finālā. Kāpēc nespēlējat kopā biežāk? "Viņai ir Aļona, viņas labi spēlē. Ja viņas labi spēlē, tad kāpēc kaut ko mainīt? Šogad viņas noteikti spēlē kopā," atzīst Nadja Kičenoka. "Labprāt spēlētu ar Ļudu, man patīk ar viņu spēlēt."

Ludmila Kičenoka par Nadju: "Kad mēs spēlējam kopā, nevis papildinām viena otru, bet otrādāk. Laukumā varam arī sastrīdēties. Iespējams, nākamgad pamēģināsim spēlēt."

Strīdējāties olimpiskajās spēlēs? "Pat ne strīdējāmies, bet mums bija tādi dialogi - arī ar Aļonu man gadās, kāda sasaspringta atmosfēra maču laikā," atklāj Ludmila. "Bet tas ir normāli, ka tā gadās. Tas ir labāk nekā nesarunāties un neteikt, kas neapmierina. Darba atmosfēra, tā kā nebija nekā īpaša."

Ludmila, vai esi apmierināta ar pārinieci Aļonu? "Jā, viss apmierina. Mums bija ļoti veiksmīgas divas pēdējās sezonas. Dažreiz viņa vairāk koncentrējas uz vienspēlēm, bet arī dubultspēlēs vienmēr cenšas spēlēt ar pilnu jaudu. Ja viņai arī ir kādi mīnusi, viņa ir ļoti spēcīga spēlētāja. Ar viņu spēlēt man ir komfortabli," atzīst Ostapenko pāriniece.

Nadja atklāj, ka citu valstu spēlētājas viņai vairs neprasa par karu Ukrainā. Zina, ka ir karš un jau pieraduši. Viena spēlētāja "no tās valsts" prasa, kā vecāki un kā iet mājās.

Dvīņu māsas mīt Bratislavā - apmetušās vienā ēkā (Ludmila 25. stāvā, Nadja 16. stāvā). Tikmēr māte dzīvo Vīnē, tēvs - Ukrainā. Kara dēļ tēvs meitām neļauj braukt uz dzimteni, jo mēdz būt uzlidojumi.

Ludmila, vai apmeklē arī citus "US Open" mačus? "Kad biju jaunāka, vairāk gāju un skatījos. Bet tagad man vairāk patīk skatīties televīzijā, jo citādi tas prasa daudz enerģijas. Lai tiktu līdz tiem laukumiem, cilvēki ir jāizgrūsta ar elkoņiem." Starp lielajiem turnīriem "US Open" izceļas ar lielu burzmu.

1. septembrī pēc plkst. 23.45 astotdaļfinālā spēkosies Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko / Ludmila Kičenoka un Brazīlijas-Vācijas duets Beatrise Hadada-Maija / Laura Zīgemunda.

Izmantotie resursi:
DariaTennis / ua.tribuna.com

     [+] [-]

, 2024-09-01 16:13, pirms 2 nedēļām
Dažreiz iekrāmē tik pa pakausi ka zvaignes vien nodžinkst un orientacija pazūd ! Bet nu nu ta citadi viss jau ļoti kruta !