Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Šī ir mana vājākā sezona pēdējos 15 gados"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džokovičs: "Šī ir mana vājākā sezona pēdējos 15 gados"
Novaks Džokovičs. Foto: US Open

Ņujorkā turpinās "US Open" uz cietā seguma. 2023. gada turnīra čempions Novaks Džokovičs (Serbija) šoreiz apstājās trešajā kārtā. Preses konferencē serbs atzina, ka parādīja vienu no savām sliktākajām spēlēm.

"Trešā kārta ir panākums, ņemot vērā to, kā es jutos un spēlēju šajā turnīrā. Spēlēju vienu no sliktākajiem tenisiem savā karjerā, turklāt serve bija pārliecinoši visu laiku sliktākā," serbs rezumē aizvadīto turnīru.

Trešajā kārtā Džokovičs pārsteidzoši piekāpās austrālietim Aleksejam Popirinam - 4:6, 4:6, 6:2, 4:6. "Ja es spēlēju bez serves uz tik ātra seguma, bez iespējas izcīnīt vieglus punktus, ar ļoti zemu pirmās serves procentu un ar daudz dubultkļūdām, tad uzvarēt nevar. Nevar uzvarēt, it īpaši tenisistu, kurš ir tādā formā kā Aleksejs, spēcīgi servē un izdara lielu spiedienu uz manu servi. Jā, man tas bija vienkārši šausmīgs mačs."

Džokovičs šovasar triumfēja Parīzes olimpiskajās spēlēs. "Iztērēju daudz enerģijas, lai izcīnītu zeltu. Un ierados Ņujorkā, nejūtoties mentāli un fiziski svaigs. Nebija nekādu fizisku problēmu. Vienkārši pietrūka enerģijas - to varēja redzēt manā spēlē. Brīžiem izskatījos un jutos kā amatieris," atzīst tenisists.

37 gadīgais serbs atskatās uz šo sezonu, kurā nav izdevies izcīnīt ATP titulu. "Bija sajūta, ka varu izcīnīt "French Open" titulu, taču tur guvu traumu. Vimbldonā spēlēju finālā. Olimpiskās spēles bija lielākais mērķis, un tur spēlēju vislabāk. Ja ir tāds gads, lai izcīnītu tikai to zeltu, es to pieņemu, jo gaidīju visu savu dzīvi. Rezultātu ziņā vājākā sezona pēdējos 15 gados, tā man liekas."

Džokovičs ir 24kārtējais "Grand Slam" čempions un septiņkārtējais ATP finālturnīru čempions.

Izmantotie resursi:
tennis365.com

  -1 [+] [-]

, 2024-08-31 21:13, pirms 2 nedēļām
Dzoko daudz sezonu vairs nav palicis, janiu nāk iekšā. Uzskatu, ka 1-2 Grand Slam titulus vēl pievienosie, bet vairāk nebūs!

  -1 [+] [-]

, 2024-08-31 21:50, pirms 2 nedēļām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Dzoko daudz sezonu vairs nav palicis, janiu nāk iekšā. Uzskatu, ka 1-2 Grand Slam titulus vēl pievienosie, bet vairāk nebūs!
Arī manas domas

     [+] [-]

, 2024-08-31 22:08, pirms 2 nedēļām
Nepiekrītu abiem augstāk esošajiem komentāriem. Viņš dominēs vismaz līdz šīs desmitgades beigām ar 10+ grandslam tituliem. Tālāk viss atkarīgs no Medicīnas fakultātes pašreizējo studentu noslēguma darbiem.

     [+] [-]

, 2024-08-31 23:46, pirms 2 nedēļām
Būtu 1375 citiem profesionāļiem tik laba sezona cik Nolem slikta.
Nepiekrītu nevienam - 25. varētu būt tūlīt pēc JG tuvākajā GS. Turklāt atkarīgs no izlozes un pretinieku traumatisma.
Viņš visu ir izdarījis. Tikvien kā nākamruden paziņot, ka 25.gada sezona ir bijusi sliktākā pēdējos 17 gados.