Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2964, Did:0, useCase: 3

Sporta špikeris: kāpēc lielākā daļa tenisistu pirms serves apskata vairākas bumbiņas?

Andris Liepa
Andris Liepa

Sporta špikeris: kāpēc lielākā daļa tenisistu pirms serves apskata vairākas bumbiņas?
Foto: mohammad_saemian / Unsplash

Tenisa skatītāji noteikti būs ievērojuši, ka lielākā daļa tenisistu pirms servēm saņem vairākas bumbiņas, tad tās apskata un patur sev divas. Šāda prakse tenisā ir novērojama jau ilgu laiku. Bet kāpēc tā tiek darīts un vai saņemtajām tenisa bumbiņām ir atšķirība?

Dažāda līmeņa tenisa sacensību noteikumos ir atrunāts, cik spēles (seti vai geimi) tiek spēlētas ar vienām un tām pašām bumbiņām. Spēles laikā tās nolietojas – kļūst pūkainākas, paliek mīkstākas un lēnākas. Pārsvarā tenisisti, pirms serves apskatot bumbiņas, izvēlas tās divas, kuras ir vienmērīgākas ar vismazāk nolietojuma pazīmēm, lai maksimāli palielinātu serves ātrumu, tā gūstot sev nelielas priekšrocības.

Piemēram, viens no tiem, kuri dod priekšroku potenciāli ātrākajai bumbiņai, īpaši pirmajā servē, ir Šveices tenisists Rodžers Federers. Arī bijušais tenisists Endijs Rodiks atzinis, ka izvēlējies bumbiņas, kas lidos ātrāk. Aļona Ostapenko “Pusnakts šovā septiņos” minējusi, ka, uzreiz paņemot bumbiņas, var redzēt, kuras ir labākas un vienmēr kāda bumbiņa būs labāka par otru. Bet bijusī pirmā rakete Karolīna Vožņacka bumbiņu izvēlē ņēmusi vērā stratēģiju, pretinieces spējas un arī tā brīža noskaņojumu.



Šo bumbu izvēles procesa laiku sportisti var izmantot arī, lai sakoncentrētos un apdomātu turpmāko stratēģiju. Latviešu labākais tenisists Ernests Gulbis savulaik atzinis, ka līdz ar bumbiņu virpināšanu rokā viņš uzsāk koncentrēšanos konkrētajai servei un izspēlei. Brīdī, kad bumbiņas nonāk viņa rokās un notiek īstās izvēle, viņš koncentrējas tikai spēlei, cenšoties neievērot apkārt notiekošo. Citi tenisisti ir māņticīgi, un izvēlas spēlēt ar to pašu bumbiņu ar kuru tika gūti iepriekšējie punkti. Kad punkti zaudēti, tad tiek izvēlēta cita bumbiņa.

Izmantotie resursi: https://mytennishq.com/why-do-tenni...

     [+] [-]

, 2021-06-18 14:20, pirms 3 gadiem
Arī volāni badmintonā tiek šķērdēti uz nebēdu. Šie abi sporta veidi noteikti nav dabai draudzīgi, jo milzum daudz inventāra tiek utilizēts pa visu pasauli.

     [+] [-]

, 2021-06-18 23:29, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Arī volāni badmintonā tiek šķērdēti uz nebēdu. Šie abi sporta veidi noteikti nav dabai draudzīgi, jo milzum daudz inventāra tiek utilizēts pa visu pasauli.
bērni trenējas pēc tam ar tām 7 geimu bumbiņām
ja gribi piketēt, tad dodies uz autosporta sacensībām un skaiti nokūpinātās riepas