Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:859, Did:0, useCase: 3

Neredzamā fronte starp NHL un KHL

Neredzamā fronte starp NHL un KHL
Broks Troters tagad NHL klubam kalpo kā sarkana lupatiņa citiem - sak, viņš atgriezās mājās, lai par mazāku naudu tomēr spēlētu labākajā līgā. Vai spēlēs - nav svarīgi.

Foto:...

Lai gan vārdos to vēl neviens nav teicis, bet tā sauktā NHL klubu algas cepures palielināšana, vistiešākā veidā ir komandu īpašnieku bēgšana no krievu lāča. KHL agresivitāte hokejistu tirgū liek Ziemeļamerikai stresot.

Pēdējais lokauts, kas izgāza vienu sezonu, NHL klubu saimniekiem bija nepieciešams, lai aizbēgtu no ziepju burbuļa, kas draudēja pārplīst. Paši maksājot hokejistiem lielas algas un savā starpā sacenšoties, kam tiks pieprasītākie brīvie aģenti, komandu bosi pēkšņi saprata, ka turpinājums var izrādīties bēdīgs, jo – izmaksas piepampa, bet ieņēmumi kļuva pliekani. Pēc lokauta viss it kā sakārtojās pa plauktiem – tēriņi mazāki, ieņēmumi stabilizējās, spēlētāju algas tika pieskaņotas līgas kopējām finanšu veiksmēm (vai pretēji – neveiksmēm). Tomēr tagad viņi atkal brauc grāvī... Šīs vasaras darījumi brīvo un ierobežoto aģentu (spēlētāju) vidē liek domāt, ka NHL klubi ir izgudrojuši vai atklājuši naudas drukāšanas mašīnu. Viens ir skatīties uz saviem tuvākajiem konkurentiem – divīzijā, konferencē – pavisam kas cits, saprast, ka nemaksājot hokejistiem prasīto, viņi brauc uz turieni, kur maksā. KHL klātbūtne hokeja tirgū šajā gadījumā dzen NHL komandas stūrī, jo krievu piedāvājumi pārliecinoši konkurē ar ziemeļamerikāņu iespējām. Jā, krievu līga vēl jauna, kārtība un organizācija tiek slīpēta, taču ar katru nākamo sezonu KHL savā izpratnē un piedāvājumā par hokeja civilizāciju, sper krietnu soli tuvāk NHL noteiktajiem standartiem. Tas iedrošina hokejistus, mesties tālbraucienā pēc lielākas naudas, bet viņu palīgiem – aģentiem – iedod vēl vienu kārti pie saruna galda, lai kaulētos.

Ja vēl pirms pāris gadiem oficiālā NHL izlikās neredzam KHL projektu, tad šobrīd abas puses jau ne tikai runā, bet arī paraksta savstarpējās sapratnes un uzticēšanās memorandu. Tas nav līgums, kāds NHL ir ar Eiropas hokeja valstu federācijām – drīzāk to var saukt par nodomu protokolu, ka abas puses ievēros un respektēs hokejistu noslēgtos līgumus ar klubiem. Krieviem tas ir aktuāli, kad runa ir par jauno talantu bēgšanu pēc Amerikas labumiem, taču arī NHL jūt, ka nāk tā diena, ka sezonas vidū kāds no hokejistiem metīs galdā savas darba attiecības un pateiks īsi – braucu uz KHL... Skaļākais no šī virziena piemēriem ir Aleksandrs Radulovs, kas Nešvilas parakstīto līgumu iemeta papīra kurvī un atgriezās Krievijā. Redzot, kā spēlētāju aģenti uzvedās šajā pavasarī, ik pa brīdim piesaucot KHL piedāvājumu, NHL nekas cits neatlika, ka vispirms palielināt klubiem algas cepuri, ko tie var tērēt hokejistus samaksai, bet pēc tam parakstīt ar KHL vienošanos, par noslēgto līgumu neaizskaramību. Tādu tipisku kaulēšanās piemēru nav tālu jāmeklē: mūsu Kārlis Skrastiņš vispirms sagaidīja labu piedāvājumu no Jaroslavļas Lokomotiv, bet pēc tam aizgāja pie Dalasas Stars menedžeriem un pateica, ka – labprāt turpinātu spēlēt NHL, ja vien būtu saprātīgs līguma risinājums. Tagad zināms, ka Dalasa mūsējam neko nepiedāvāja un viņš paņēma krievu naudu, kas, starp citu, būs daudz lielāka par to, ko pat savos labākajos kaujas gados Skrastiņš pelnīja NHL.

Tas, ka starp abām pusēm šobrīd notiek izpēte stratēģiskā līmenī, liecina tas pats Skrastiņa piemērs. It kā jau NHL un KHL ir publiskojuši savu cieņas un ētikas protokolu, tajā pašā laikā nervozitāte saglabājas. Ja reiz Skrastiņš ir parakstījis ar KHL klubu līgumu, kāpēc NHL savā oficiālajā mājas lapā ievieto hokejista vārdu ar piezīmi – vēl pieejamie un neparakstītie brīvie aģenti. Kas interesanti – pirms mēneša šājā pašā sarakstā Kārli neviens nevarēja atrast ne ar sveci, ne šķiltavām, bet tagad, kad zināmas viņa juridiskās saistības ar Lokomotiv, amerikāņi uzspēlē uz krievu komandas nerviem. Kaut kas līdzīgs bija maija beigās, kad Skrastiņš vēl formāli bija Dalasas sistēmā, bet Jaroslavļā jau pūta visās stabulēs, ka „latiš podpisal” (latvietis parakstīja). Toreiz sūdīgi ap dūšu varēja būt Dalasai... Skaidrs, ka Skrastiņš tāpēc krievus tagad neuzmetīs, taču tirgū šie informatīvie zemteksti nes savu fonu. Ne jau par velti daudzi KHL klubu menedžeri (arī Sējējs) tagad spļaudās par NHL algu griestu palielināšanu, jo tas nocēla viņiem no deguna noskatītos hokejistus. Provizoriskās vienošanās izkūpēja brīdī, kad NHL klubi nolika uz galda savas iespējas, kas izrādījās mazliet lielākas nekā gaidīts. Materiālajā ziņā tās noteikti nekonkurē ar KHL treknumu, taču, ja jāizvēlas zīmols, tad loģiski – jebkurš spēlētājs par mazliet mazāku naudu paliks NHL vai tā tuvumā. Kā mūsu Broks Troters, kam Monreāla iedeva divvirziena līgumu – bez garantijām, bet ar cerību. Ko šajā sakarā raksta kanādiešu prese? Viņi Troteru sauc par brīdinājumu tiem, kas tagad Canadiens nometnē vēlas izspiest lielāku labumu no organizācijas. Raug, ir mums viens puisis, kas gadu uzspēlēja KHL klubā, mazliet nopelnīja un tagad atgriežas mājās ar vēlmi – spēlēt NHL. Par daudz mazāku piķi! Tā kā puiši – protieties, ņemiet to, ko jums dod, nevis to, ko vēlaties.

 +19 [+] [-]

, 2011-07-18 07:52, pirms 13 gadiem
NHL jau glābj tas, ka KHL ir leģionāru kvotas.

  +4 [+] [-]

, 2011-07-18 07:56, pirms 13 gadiem
konkurence ir ļoti laba lieta. ceru, ka KHL vēl paaugsies un nopietni konkurēs ar NHL. tagad ir tikai ziediņi un nauda

  +9 [+] [-]

, 2011-07-18 08:17, pirms 13 gadiem
Lai arī krieviem naudas daudz, klubu skaits jau arī nav bezgalīgs. Galvenais neļauties blefam no aģentu puses. Jā, kāds jau droši vien gribēs nogrābt lielo miljonu, bet tad, kad pabraukās apkārt pa Krievijas plašajām ārēm, gan jau aplauzīsies un atskries atpakaļ uz NHL ar asti kājstarpē. Sevišķi jau tie, kurus vēl nevar saukt par "norietā esošajām zvaigznēm"

  +1 [+] [-]

, 2011-07-18 09:22, pirms 13 gadiem
elninjo2 rakstīja: NHL jau glābj tas, ka KHL ir leģionāru kvotas.
+++

  -1 [+] [-]

, 2011-07-18 09:40, pirms 13 gadiem
Da driz tas KHL nogrims, lai arii to negribas! nu nevar liiga ilgi pastaveet bez neviena kluba, kas nestu pelnju. Ar to jau NHL no KHL atshkjiras. KHL reali ir vnk krievu veelme paraadiit, ka netikai jenkji mak uztaisit labu produktu.

     [+] [-]

, 2011-07-18 09:56, pirms 13 gadiem
Robis rakstīja: Da driz tas KHL nogrims, lai arii to negribas! nu nevar liiga ilgi pastaveet bez neviena kluba, kas nestu pelnju. Ar to jau NHL no KHL atshkjiras. KHL reali ir vnk krievu veelme paraadiit, ka netikai jenkji mak uztaisit labu produktu.
Drīz tas nebūs...KHL ar visu Ģinamu-riga nogrims vai var nogrimt tikai tad, ja stulbie amerikāņi beigs savus daudzos mazos kariņus musulmaņu valstiņās un naftas & gāzes cenas (uz kurām turas krievu ekonomika) nokritīsies 90-o gadu līmenī...

  +4 [+] [-]

, 2011-07-18 09:58, pirms 13 gadiem
Robis rakstīja: Da driz tas KHL nogrims, lai arii to negribas! nu nevar liiga ilgi pastaveet bez neviena kluba, kas nestu pelnju. Ar to jau NHL no KHL atshkjiras. KHL reali ir vnk krievu veelme paraadiit, ka netikai jenkji mak uztaisit labu produktu.
Arī par to var diskutēt, kam lielāka perspektīva.

Vai tas tas, kam hokejs ir pliks biznesa projekts (plānāks maciņš, cerība nopelnīt, izspiest no spēlētājiem un skatītājiem pēdējo asintiņu) un ja nesanāk, tad komandu pārdod vai vienkārši pamet kādā tuksneša vidū?

Vai tas, kam hokejs ir sirdslieta/sociālais projekts un komanda tiek uzturēta (var atļauties) neskatoties uz finanšu cipariem un rezultātiem?

  +6 [+] [-]

, 2011-07-18 10:02, pirms 13 gadiem
Robis rakstīja: Da driz tas KHL nogrims, lai arii to negribas! nu nevar liiga ilgi pastaveet bez neviena kluba, kas nestu pelnju. Ar to jau NHL no KHL atshkjiras. KHL reali ir vnk krievu veelme paraadiit, ka netikai jenkji mak uztaisit labu produktu.
Par grimšanu es nebūtu tik droša. Arī krievu oligarhiem nauda kaut kur jāliek un nauda Krievijā ir daudz. Cits pērk futbola klubus, cits uztur hokeju. Bizness ir bizness, bet, kā rāda Eiropas klubu jaunā tabula, tad daudziem krievu klubu īpašniekiem šovasar būs par ko palepoties pie cigāra un ikriem. KHL vēl ir tālu, kur augt, bet NHL ir vajadzīga veselīga un mazliet nekaunīga konkurence. NHL sistēma samaļ daudzus jaunus un labus hokejistus. Tagad viņiem ir vēl viena iespēja, kur palikt un ceru, ka ar laiku līgai radīsies atbilstošs prestižs, nevis tipa lūzeru līgas reputācija, kā tur tagad kanādieši mēģina pūst.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-18 10:13, pirms 13 gadiem
Robis rakstīja: Da driz tas KHL nogrims, lai arii to negribas! nu nevar liiga ilgi pastaveet bez neviena kluba, kas nestu pelnju. Ar to jau NHL no KHL atshkjiras. KHL reali ir vnk krievu veelme paraadiit, ka netikai jenkji mak uztaisit labu produktu.
Es tik nevaru saprast, ko Tu saproti ar klubu peļņu? Vai tad sponsoru nauda nav klubu peļņa?

  -2 [+] [-]

, 2011-07-18 11:42, pirms 13 gadiem
NHL pāārdzīvoja WHA ,kas finansiāli bija ļoti nopietns konkurents un pārdzīvos arī šito krievu izklaides līgu,jo ilgi neviena lejputrija neturpinās un algu griestu pacelšana NHL ir pareizs gājiens ,lai krievus pieliktu pie vietas.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-18 12:30, pirms 13 gadiem
Principā var piekrist, ka savā veidā tas Habs līgums ar Troteru ir zināmā veidā, ja tā var teikt, "politisks triks"', lai vismaz pacenstos noturēt pie sevis labākos AHL kadrus (tuvākās rezerves), kuri pie noteiktiem apstākļiem (teiksim kā mūsu pašu Daugavam) varētu izdomāt "uzlikt mīksto" uz saviem potenciālajiem divvirziena līgumiem un varētu braukt pelnīt lielāku naudu uz KHL vai Eiropu....

  +1 [+] [-]

, 2011-07-18 12:48, pirms 13 gadiem
elninjo2 rakstīja: NHL jau glābj tas, ka KHL ir leģionāru kvotas.
Dažbrīd rodas tāda sajūta, ka NHL speciāli piķo Treķjakam, lai tik tas tur "stingro līniju" legionāru kvotu sakarā, jo savādāk, ja notiktu pēc KHL bosu interesēm un mērķiem ("lučšaja ļiga v mire"), tad dopmāju, ka arī tādā KHL to leģionāru kvotu nebūtu .... Treķjaks protams var aizbildināties, ka leģionāru kvotas ir vajadzīgas, lai "aizsargātu vietējos spēlētājus un domātu izlases kontekstā", bet ne jau visas tās krievu viduvējības, kas spēlē KHL "seredņičokos" kādreiz varēs tikt kaut tuvumā krievu izlasei... Un pat, ja nebūtu KHL vairs tās leģionāru kvotas, tad šaubos vai tas dikti ietekmētu krievu izlasi, jo tāpat tur tiek tikai labākie vietējie kadri, kuri tāpat pat bez tām leģionāru kvotām tāpat tiku klubu sastāvos. A jaunajiem gurķiem priekš viņu izaugsmes ir tagad gan MHL, gan VHL (var teikt krievu AHL variants) un kad šie būs gatavi sisties par vietu kādā KHL komandā, tad arī varēs to darīt, jo,domāju , tāpat arī paši klubi tad joprojām būs ieinteresēti labāk ņemt un iesaistīt komandā kādu savu draftēto labāko jauno talantu, kas īpaši neatpaliks meistarībā uz komandas kopējā fona nekā ņemt pa lielāku naudu kādu leģionāru.

     [+] [-]

, 2011-07-18 13:02, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Dažbrīd rodas tāda sajūta, ka NHL speciāli piķo Treķjakam, lai tik tas tur "stingro līniju" legionāru kvotu sakarā, jo savādāk, ja notiktu pēc KHL bosu interesēm un mērķiem ("lučšaja ļiga v mire"), tad dopmāju, ka arī tādā KHL to leģionāru kvotu nebūtu .... Treķjaks protams var aizbildināties, ka leģionāru kvotas ir vajadzīgas, lai "aizsargātu vietējos spēlētājus un domātu izlases kontekstā", bet ne jau visas tās krievu viduvējības, kas spēlē KHL "seredņičokos" kādreiz varēs tikt kaut tuvumā krievu izlasei... Un pat, ja nebūtu KHL vairs tās leģionāru kvotas, tad šaubos vai tas dikti ietekmētu krievu izlasi, jo tāpat tur tiek tikai labākie vietējie kadri, kuri tāpat pat bez tām leģionāru kvotām tāpat tiku klubu sastāvos. A jaunajiem gurķiem priekš viņu izaugsmes ir tagad gan MHL, gan VHL (var teikt krievu AHL variants) un kad šie būs gatavi sisties par vietu kādā KHL komandā, tad arī varēs to darīt, jo,domāju , tāpat arī paši klubi tad joprojām būs ieinteresēti labāk ņemt un iesaistīt komandā kādu savu draftēto labāko jauno talantu, kas īpaši neatpaliks meistarībā uz komandas kopējā fona nekā ņemt pa lielāku naudu kādu leģionāru.
Tretjakam ir pilnīga taisnība.
Viņam kā Krievijas Hokeja Federācijas "galvai" savs spēlētāju tirgus ir jāaizsargā.
Un tas ir tikai loģiski - nafig Krievijas hokeja tirgu pārpludināt ar lētiem importiem.
Tam pat īsti nav sakara ar izlasi - vienkārši labāk dot iespēju savējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-18 14:40, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: Tretjakam ir pilnīga taisnība.
Viņam kā Krievijas Hokeja Federācijas "galvai" savs spēlētāju tirgus ir jāaizsargā.
Un tas ir tikai loģiski - nafig Krievijas hokeja tirgu pārpludināt ar lētiem importiem.
Tam pat īsti nav sakara ar izlasi - vienkārši labāk dot iespēju savējiem.
Kas Tev teica, ka tie būs "lēti importi"? Leģionāri tieši tur ir diezgan dārgi importi, jo ja leģionārs brauc uz KHL tad ne jau, lai tur par "kapeikām" spēlētu! Un, ja leģionārs ir labāks par kādu vietējo viduvējību, tad tās jau ir šī viduvējības problēmas.... lai trenējas, kļūst labāks un pienāk nākamgad un ja tad varēs izkonkurēt to leģionāru, tad arī vieta komandā viņam atradīsies un es neticu, ka krievu klubi labāk gribēs ņemt drīzāk kādu viduvēju lētu leģionāru nekā viduvēju (vai +/- tik pat labu) pašmāju kadru. Viņi tomēr tur savējos cenšas vairāk ņemt un domāju tāpat to darīs arī pat, ja nebūs tā leģionāru limita. Treķjaks tur "šarahajetsja" ne pa tēmu...

  +1 [+] [-]

, 2011-07-18 14:49, pirms 13 gadiem
Pat vājākajām NHL komandām ir jāiztērē 48 miljoni spēlētāju algās. KHL noteikumi neko tādu nepieļauj (ja vien kāds klubs neizdomā 1 spēlētājam maksāt 25 miljonus par sezonu).
Šobrīd NHL lielākais drauds ir nevis KHL bet gan algu grīda, kas liek "mazākajām" komandām pārmaksāt spēlētājiem, lai tās komandas to grīdu sasniegtu. Tas spēlētāju tirgū rada algu inflāciju.

     [+] [-]

, 2011-07-18 15:51, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Kas Tev teica, ka tie būs "lēti importi"? Leģionāri tieši tur ir diezgan dārgi importi, jo ja leģionārs brauc uz KHL tad ne jau, lai tur par "kapeikām" spēlētu! Un, ja leģionārs ir labāks par kādu vietējo viduvējību, tad tās jau ir šī viduvējības problēmas.... lai trenējas, kļūst labāks un pienāk nākamgad un ja tad varēs izkonkurēt to leģionāru, tad arī vieta komandā viņam atradīsies un es neticu, ka krievu klubi labāk gribēs ņemt drīzāk kādu viduvēju lētu leģionāru nekā viduvēju (vai +/- tik pat labu) pašmāju kadru. Viņi tomēr tur savējos cenšas vairāk ņemt un domāju tāpat to darīs arī pat, ja nebūs tā leģionāru limita. Treķjaks tur "šarahajetsja" ne pa tēmu...
Novokuzņecka, Habarovska, Jekaterinburga, Nižņekamska u.t.t. - tur ir daudz "dārgo importu"?
Tādā Habarovskā būs lētāk pagrābt kārtējo AHL/ECHL kanādieti, kuri būs laimīgi spēlēt par minimālo ciparu. Nav jau KHL visi klubi tie biezākie - no leģionāru kvotas atcelšanas klubu budžeti jau nepieaugs ne pa kapeiku (ja nu vienīgi SKA - kuriem atkal vajadzēs
kādu, viņuprāt, "zvaigzni").

vēlreiz atkārtoju - pat no ekonomikas teorijas puses, Tretjaks rīkojas ļoti pareizi, aizsargā savu tirgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-18 16:12, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: vairakkart parlasiju tavu komentu,NEKO NESAPRATU 48 miljoni ir minimums jeb maksimums? ja jau tu runa par potencialiem 25 miljoniem kadam no potencialajiem KHL speletajiem algu grida atrodas LEJA jeb AUGSA ? un ko nozime termins ALGU INFLACIJA? kaut kads jaunievedums ekonomikas un finansu zinatne
zini, ir tāda anekdote:

Dusmīgs tēvs bļauj uz dēlēnu:
"Tu es stulbs vai izliecies?!"
Dēlēns (ar asarām acīs):
"Es neesmu izliecies..."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-07-18 16:49, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: si anekdote ir tikpat trula ka JK koments vismaz TU padoma logiski:ja "algu grida"ir leja,tad ka var PARMAKSAT? un ka var SASNIEGT kaut ko,kas ir LEJA?un kas ir ALGU INFLACIJA? ja par 48 miljoniem var nopirkt 70 miljonu hamburgeru sodien,tad tas nenozime to,ja rit hamburgers paliks dargaks,tad vainiga bus alga
ļoti elementāri - kluba rīcībā ir komanda (bars spēlētāju), kuriem kopēju algas čeku summa ir, piemēram, 37 mlj. USD, taču pēc jaunajiem noteikumiem, šī summa nedrīkst būt zemāka kā 48 mlj. USD. Loģiski, ka klubam dēļ šī noteikuma ir jāpalielina algas spēlētājiem - un nevis par labi padarītu darbu, bet gan tāpēc, ka NHL vadība tā grib.

Līdzīgs piemērs ir arī KHL - "individuālā 1 spēlētāja algas grīda" (lasi, minimālā alga) KHL reglamentā ir noteikta 100.000 USD sezonā. Loģiski, ka, RD šis cipars ir jāmaksā Meijam un vēl dažiem, kaut viņi spēlētu arī par, piemēram, uz pusi mazāku ciparu. Taču KHL reglamentā tā ir ierakstīts uz basta.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-18 17:23, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: vairakkart parlasiju tavu komentu,NEKO NESAPRATU 48 miljoni ir minimums jeb maksimums? ja jau tu runa par potencialiem 25 miljoniem kadam no potencialajiem KHL speletajiem algu grida atrodas LEJA jeb AUGSA ? un ko nozime termins ALGU INFLACIJA? kaut kads jaunievedums ekonomikas un finansu zinatne
NHL algu budžeta minimums (grīda) ir 48 miljoni, maksimums (griesti) 64. Ja pareizi atceros, tad KHL tie cipari ir 7 un 23. Tātad nevar runāt par līdzvērtīgu līgu rocību algu ziņā. KHL var atļauties pārmaksāt vienam, diviem spēlētājiem komandā un tie paši ir galvenokārt tādi, kuru vērtība NHL strauji krītas.
NHL nabadzīgākās komandas nevar atļauties algās tērēt vairāk par līgas noteiktu minimumu, bet viņi nedrīkst arī to nedarīt. Piemērs - Islanders ir nepieciešams līdz sezonas beigām parakstīt 1 līdz 4 spēlētājus par kopējo summu 10 miljoni ASV dolāru, lai sasniegtu minimālo algu budžetu. Spēlētāju tirgū šobrīd nav ne viens spēlētājs kurš būtu vērts 10 miljonus sezonā, ne 4 kuri būtu 2,5 miljonus vērti. Tātad būs jāparmaksā tādiem spēlētājiem, kuri labākajā gadījumā saņemtu sezonā miljonu. Ja kāds tādam maksās tos 2 un vairāk miljonus tad arī viņam līdzvērtīgs spēlētājs no citas komandas prasīs tikpat. Un tā arī rodas algu inflācija - pieprasījums pēc dārgiem spēlētājiem ir lielāks nekā piedāvājums, tāpēc lētiem spēlētājiem tiek pārmaksāts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-18 19:50, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: Novokuzņecka, Habarovska, Jekaterinburga, Nižņekamska u.t.t. - tur ir daudz "dārgo importu"?
Tādā Habarovskā būs lētāk pagrābt kārtējo AHL/ECHL kanādieti, kuri būs laimīgi spēlēt par minimālo ciparu. Nav jau KHL visi klubi tie biezākie - no leģionāru kvotas atcelšanas klubu budžeti jau nepieaugs ne pa kapeiku (ja nu vienīgi SKA - kuriem atkal vajadzēs
kādu, viņuprāt, "zvaigzni").

vēlreiz atkārtoju - pat no ekonomikas teorijas puses, Tretjaks rīkojas ļoti pareizi, aizsargā savu tirgu.
Švakajos krievu klubos nav dārgo importu un tādu tur arī nebūs un tieši tur arī tās jaunās krievu zvaigznītes varēs augt un attīstīties ar vai bez importiem (tieši tā arī tagad notiek) un no turienes tie jaunie krievu "stāri" arī varēs tikt tālāk gan uz spēcīgākām KHL gan arī NHL komandām un tas nebūs atkarīgs no kaut kādiem leģionāru limitiem (vai viņu nebūšanas), bet tikai un vienīgi no tā vai čali gribēs spēlēt par tādu pašu ciparu kādu kluba saimnieki piedāvās teiksim kādām ECHL/AHL leģionāram .... sak' : "Vaņa tu esi mūsējais (naš) un es tevi labāk ņemtu savā komandā nekā to aizjūras jefiņu (Džefu), bet tikai tas Džefs te ir ar mieru spēlēt par 200-300K gadā a tu tagad prasi 500K..... ja nometīsi nost 100-200K, tad pie mums spēlēsi tu"! Un būs tīrā tirgus ekonomika - neatkarīgi no tā vai čalis būs leģionārs vai vietējais, bet pie daudzmaz vienāda spēles līmeņa, kas prasīs mazāku samaksu tas arī spēlēs...

  +3 [+] [-]

, 2011-07-18 21:54, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Kas Tev teica, ka tie būs "lēti importi"? Leģionāri tieši tur ir diezgan dārgi importi, jo ja leģionārs brauc uz KHL tad ne jau, lai tur par "kapeikām" spēlētu! Un, ja leģionārs ir labāks par kādu vietējo viduvējību, tad tās jau ir šī viduvējības problēmas.... lai trenējas, kļūst labāks un pienāk nākamgad un ja tad varēs izkonkurēt to leģionāru, tad arī vieta komandā viņam atradīsies un es neticu, ka krievu klubi labāk gribēs ņemt drīzāk kādu viduvēju lētu leģionāru nekā viduvēju (vai +/- tik pat labu) pašmāju kadru. Viņi tomēr tur savējos cenšas vairāk ņemt un domāju tāpat to darīs arī pat, ja nebūs tā leģionāru limita. Treķjaks tur "šarahajetsja" ne pa tēmu...
Ja atcels algu griestus, tad KHL tiks pārpludināti ar lētiem ārzemniekiem. Neviens jaunos neaudzinās, jo lētāk ir nopirkt jau gatavu hokejistu. Būs tāpat kā basketbolā, kur ASK un Barons ziedu laikos veselu buķeti ārzemnieku savāca. Ja esi sporta līdzjutējs tad atcerēsies arī kādi "monstri" tika Liepājā savākti, kamēr jaunie liepājnieki sildija soliņu. Jebkurā gadījumā, ārzemnieks sanāk lētāk, kā vietējais. Krievu hokejs no kvotu atcelšanas daudz zaudētu, bet nav ko noliegt, latviešu hokejisti iegūtu. Jo tad viņus jau kā pieredzējušus KHL bukus par daudz lielāku naudu paņemtu krievu klubi. Bet Dinamo arī latviešus neredzētu, jo par jaunajiem teiktu , ka nav gatavi spēlēt tādā līmenī. Un komanda tiktu komplektēta no Petrovickiem un Mikušiem. Kuri ir ļoti gatavi KHL. Jo ir tak pirms 15 gadiem spēlējuši Slovākijas izlasē.

     [+] [-]

, 2011-07-19 00:36, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Švakajos krievu klubos nav dārgo importu un tādu tur arī nebūs un tieši tur arī tās jaunās krievu zvaigznītes varēs augt un attīstīties ar vai bez importiem (tieši tā arī tagad notiek) un no turienes tie jaunie krievu "stāri" arī varēs tikt tālāk gan uz spēcīgākām KHL gan arī NHL komandām un tas nebūs atkarīgs no kaut kādiem leģionāru limitiem (vai viņu nebūšanas), bet tikai un vienīgi no tā vai čali gribēs spēlēt par tādu pašu ciparu kādu kluba saimnieki piedāvās teiksim kādām ECHL/AHL leģionāram .... sak' : "Vaņa tu esi mūsējais (naš) un es tevi labāk ņemtu savā komandā nekā to aizjūras jefiņu (Džefu), bet tikai tas Džefs te ir ar mieru spēlēt par 200-300K gadā a tu tagad prasi 500K..... ja nometīsi nost 100-200K, tad pie mums spēlēsi tu"! Un būs tīrā tirgus ekonomika - neatkarīgi no tā vai čalis būs leģionārs vai vietējais, bet pie daudzmaz vienāda spēles līmeņa, kas prasīs mazāku samaksu tas arī spēlēs...
kā pierādīja gana liberālais leģionāru limits krievu futbolā jau vairāk kā 10 gadu garumā, Tev galīgi nav taisnība.

     [+] [-]

, 2011-07-20 00:13, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: personigi es esmu par NHL izputesanu un ceru ka KHL augs un attistities,lai tos treknos jenkiu naudas maisus noliktu pie vietas del ta vien fakta,ka sie tur tai pus dikia ciniski IGNORE starptautiskos turnirus,liek miksto uz nacionalo izlasu interesem,nerekinas ar IIHF,bet gan dikte visai hokeja pasaulei savus noteikumus,NHL ir pelnijis manu,un ne tikai manu,negativu attieksmi un pelnitu atmaksu PASLIKVIDACIJAS veida KHL atskiriba no viniem,savu kalendaru sastada nenonakot pretruna ar IIHF rikotajiem pasaules 4empionatiem,rekinoties ar visu valstu nacionalo izlasu interesem.novelu no sirds KHL jo atrak jo labak parnemt no NHL monopolu uz pasaules labakajiem hokejistiem!!!
Es zinu, ka nav smuki tā teikt, bet tu... (vismaz brīžiem tā šķiet) esi cirvis.
1) Nebūtu NHL un savulaik padomju hokeja skolas "sacensības", un pēc tam (pēc PSRS izjukšanas) nebūtu NHL uz ko tiekties, nebūtu mūsu labāko spēlētāju, nebūtu Latvijas hokeja kā tāda (varbūt būtu amatieru limenī - vai tā ka Lietuvā, pāris pasaules mēroga zvaigznes ir un parējais ir... tālēs zilajās no Elites un valsti nekas nopietns nenotiek).
2) Turklāt ari tagad kad ir KHL ir vajadzīga konkurence.
3) Pēdējais... par turniru ignorēsanu... Zini, ir tāds teiciens: Kas maksā tas pasūta mūziku. To šajā gadījumā varētu pārveidot par: kas izdomāja spēli (es domāju īsto hokeju nevis to, ko pirms 2-3 gadsimtiem spēlēja Anglijā un Nīderlandē ar koku un bumbu un ne uz ledus), tas arī nosaka noteikumus/rīkojas pec sava prāta. Un loģiski, kāpēc viņiem būtu baigi jāņem pierē kaut kada tur IIHF no šveices, par kuru lielāka daļa viņu spēlētāju pat nav dzirdējuši (nu te es iespējams nedaudz parspīlēju).
4) vēlēt kadam launu tikai tādēļ, ka tev viņš nepatīk (neticu, ka tevc personīgi NHL kadu ļaunumu nodarijusi), ir vienkārši maziski, lai neteiktu skarbāk.
P.S. Man ar nepatīk ASV,Izraēlas un dažu citu valstu (ār)politika. Man nepatīk basketbols, bet es tādēl nenovēlu tām bankrotu (kaut vai tādeļ, ka tas paraus līdzi daudzas citas valstis...)