Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:859, Did:0, useCase: 3

Edgars Bebris: britu vai latviešu hokejists?

Lielbritānija ir diezgan populārs „darbalauks” arī hokejistiem. laiku pa laikam Latvijas hokejisti piestāj dažādos britu klubos un secina, ka britu stiprāko hokeja līgu – EIHL un EPIHL – līmenis „nav zemē metams”. Edgars Bebris britu hokejā nometinājies no 13 gadu vecuma. bija „pauze” ar dažām sezonām Latvijā, bet tagad jau pilna sezona aizvadīta Šefīldā.

TUVPLĀNĀ: Edgars Bebris

Edgars Bebris par nokļūšanu Lielbritānijā un Šefīldas komandās, par savu sniegumu Sheffield Steeldogs sastāvā un komandas sniegumu EPIHL čempionātā, par britu līgu salīdzinājumu ar Baltkrievijas ekstralīgu, par savu valstisko piederību.

izziņai: Edgars Bebris

- dzimis 1991. gada 7. augustā
- ampluā: uzbrucējs
- “figūra”: 193 cm; 94 kg
- 2010./2011. g. sezonā: Sheffield Steeldogs (Lielbritānijas 2. līmeņa līgā EPIHL = English Premier Ice Hockey League)
- iepriekšējās sezonas: HK Ogre; Dinamo Juniors; SK Rīga komandas; HS Prizma/Hanza; Sheffield Steelhawks; Steel City Scorpions; Bradford Pirates; Sheffield Rapiers
- pirmais treneris: Ojārs Rode

JAUTĀJUMI / ATBILDES:

jautājums: šo sezonu aizvadīji britu otrās stiprākās līgas – EPIHL klubā Sheffield Steeldogs. taču šī nav Tava pirmā reize Lielbritānijā un Šefīldā – pirms dažām sezonām Tev fiksēta dalība Sheffield Steelhawks komandā britu U-19 līgā un citās jaunākās vienībās agrāk. kā esi nonācis tik salīdzinoši agros gados leģionāru gaitās un tieši Lielbritānijā?

Edgars Bebris: Kad man bija 13 gadu, mana ģimene 2004. gadā pārbrauca uz dzīvi Lielbritānijā. Tētis mani aizveda uz Šefīldu, un tā es sāku spēlēt pie jauniešu komandas un pēc tam papildu pie Sheffield Steelhawks. Lai gan biju augumā mazāks un vecuma ziņā jaunāks man ļāva spēlēt pie Sheffield Steelhawks, jo bija ļoti labi rādītāji savā vecuma grupā.

kāpēc tieši Šefīldas komandās? vai šī ir pati hokejiskākā britu pilsēta?

Pirmkārt, tāpēc ka Šefīlda atradās vistuvāk mūsu dzīves vietai, un kā pēc tam izrādījās, Šefīlda tiešām ir pati hokejistiskākā pilsēta; tā, ka man paveicās.

Sheffield Steeldogs ierindā ar 39 punktiem (16+23) 52 spēlēs esi komandas trešais rezultatīvākais spēlētājs regulārajā čempionātā. junioru vecumā tas ir ļoti pat neslikts rādītājs. kā pats vērtē šo sezonu Šefīldā?

Statistiski, protams, esmu apmierināts, bet uzskatu, ka vienmēr ir jācenšās sasniegt vēl labākus rezultātus. Esmu izvērtējis savus mīnusus un strādāju pie tā, lai nākošajā sezonā mani rezultāti būtu vēl labāki.

kas šajā sezonā ir mainījies Tavā sniegumā, salīdzinot ar iepriekšējo (2009./2010.) sezonu Dinamo Juniors un HK Ogre ierindā? esi kļuvis pieredzējušāks, ātrāks, gudrāks?

Mainījies ir daudz kas, un to var redzēt pēc statsitikas rādītājiem. Bez šaubām esmu kļuvis pieredzējušāks, ātrāks un gudrāks… Taču mani visvairāk motivē tas, ka, spēlējot hokeju šeit, es izjūtu lielāku brīvību; man uzticas, paļaujas, un tas ļauj pilnībā koncentrēties spēlei un saviem uzbrucēja pienākumiem.

kā Tu vērtē britu otrās stiprākās līgas EPIHL līmeni salīdzinājumā ar Baltkrievijas ekstralīgu, kurā izmēģināji spēkus Dinamo Juniors rindās? ar ko atšķiras britu hokejs no Baltkrievijas Atklātā čempionāta (BAČ) ekstralīgā piekoptā?

Lai es varētu salīdzināt, man būtu bijis reāli jāspēlē Dinamo Juniors; diemžēl, man tika dots smieklīgi mazs spēles laiks, kurā paspēju tikai izslidot uz laukuma un noslidot no laukuma. Kopumā, ņemot vērā savu hokejista pieredzi, varu teikt, ka EPIHL līmenis ir zemāks salīdzinājumā ar Baltkrievijas ekstralīgu; taču, ja salīdzina britu augstāko līgu EIHL ar BAČ, es teiktu, ka britu augstākā līga līdzinās BAČ-am, varētu būt pat spēcīgāka. Gribu teikt, ka hokejs ir ne tikai spēka un izturības spēle, bet arī prāta spēle; spēlējot šeit, es varu izmantot šo kombināciju pilnībā. Laikam nebūs nekas jauns, ja teikšu, ka britu hokejs vairāk līdzinās Ziemeļamerikas hokejam, bet BAČ-ā vairāk piekoptas Krievijas hokeja metodes.

šosezon pēc 54 spēlēm Sheffield Steeldogs ieņēma 8. vietu 10 komandu konkurencē, kā pēdējā vienība kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. bet play off-ā tālāk par ceturtdaļfinālu (1. kārtu) netika. kā vērtē komandas sniegumu šajā sezonā?

Kopumā vērtējot, komanda darīja, ko varēja. Sapratām arī to, ka bija jāmaina treneris. Viss tas kopumā ietekmēja spēļu rezultātus; līdz ar to pagājušajā sezonā esam tur, kur esam. Labā ziņa ir tā, ka mūsu komandai pievienojas 4 jauni spēlētāji no citiem klubiem, līdz ar to nākamā sezona izskatās perspektīva.

Sheffield Steeldogs ir diezgan latviska komanda; komandā aizvadītajā sezonā uzspēlēja četri Latvijas pārstāvji – Tu, Jānis Ozoliņš, Krišs Grundmanis, Kristaps Pete. kāpēc Šefīldā tā ir izveidojies? treneri vai cits komandas personāls ir "latviski"?

Tas laikam jāprasa Sheffield Steeldogs vadībai, kāpēc izvēlas latviešus. Sheffield Steeldogs treneri un komandas personāls ir pat ļoti angliski.

vai Latvijas hokejisti ir devuši komandas vadības gaidīto pienesumu komandas sniegumā? kā kluba vadība atsaucas par Tavu sniegumu?

Domāju, ka vadība ir apmierināta ar Latvijas hokejistu sniegumu. Kas attiecas uz mani, esmu atzīts un novērtēts no kluba vadības puses; līdz ar to nākošajā sezonā darīšu visu, lai mans sniegums būtu vēl labāks.

statistikas reģistros Tev parādās divas pavalstniecības – Latvijas un Lielbritānijas. vai tas nozīmē, ka savu hokeja nākotni esi nopietni saistījis ar Lielbritāniju? ja jā, tad kāpēc tāda izvēle?

Laikam ir pienācis laiks izkliedēt šaubas; uz doto brīdi esmu Latvijas valsts pilsonis! Pieļauju, ka šāda informācija par divām pavalstniecībām statistikas reģistros ir saistīta ar to, ka iepriekš 2 sezonas biju spēlējis Lielbritānijā. Bet dzīve rādīs, ar kuru valsti nākotnē saistīsies mana hokeja karjera.

cik noprotams, no Tavas hokeja biogrāfijas aktuālajām fiksācijām, arī nākamsezon cīnīsies Sheffield Steeldogs komandā. kādi ir Tavi tuvāko gadu plāni hokejā? EPIHL, britu stiprākā līga - EIHL, citur? ko esi iecerējis sasniegt?

Lai sasniegtu to, ko vēlos, būs atkarīgs no tā, kā es nospēlēšu nākošo sezonu. Varu tikai teikt to, ka mērķi man ir lieli.

lai veicas!

lasāmvielai vēl:

- Edgara Bebra statistikas kopsavilkumi:
Edgars Bebris profile - Едгарс Бебрис Профиль -...
Eliteprospects.com - Edgars Bebris
Latvijas Hokeja federācija
- Sheffield Steeldogs spēlētāju statistika 2010./2011. g. regulārajā čempionātā:
Sheffield Steeldogs 2010-2011
- EPIHL oficiālā web sadaļa:
English...
- EPIHL 2010./2011. g. regulārā čempionāta tabula:
English Premier League Statistics 2010-2011
- fotogalerija ar Edgara Bebra fotoattēliem:
edgar bebris - Flickr: Search
- Sheffield Steeldogs spēlētāju aktuālā statistika (nav līdz galam atjaunota):
Sheffield Steeldogs : Statistics
- Krišs Grundmanis par britu hokeju:
TUVPLĀNĀ: Krišs Grundmanis « Petrovich27...
- Mārtiņš Raitums par britu hokeju:
TUVPLĀNĀ: Mārtiņš Raitums « Petrovich27...

  -4 [+] [-]

, 2011-08-16 19:10, pirms 13 gadiem
...neiebraucu kāpēc tieši par šo Edgaru Bebri ir šis raksts?!?! 20 gadi un spēlē anglijas otrajā līgā...šādi hokejisti mums ir izsēti pa visu pasauli sākot no 10 gadīgiem līdz .... gan ar latviešu saknēm, gan bez tām!

  +3 [+] [-]

, 2011-08-16 19:45, pirms 13 gadiem
... varbūt tāpēc, ka viņš ir viens no retajiem, kas 20 gados saka, ka jāspēlē arī ar galvu.

  +7 [+] [-]

, 2011-08-16 19:47, pirms 13 gadiem
gintsc rakstīja: ...neiebraucu kāpēc tieši par šo Edgaru Bebri ir šis raksts?!?! 20 gadi un spēlē anglijas otrajā līgā...šādi hokejisti mums ir izsēti pa visu pasauli sākot no 10 gadīgiem līdz .... gan ar latviešu saknēm, gan bez tām!
Nu... tev jau nav aizliegts nelasīt šo rakstu.

 +15 [+] [-]

, 2011-08-16 19:50, pirms 13 gadiem
gintsc rakstīja: ...neiebraucu kāpēc tieši par šo Edgaru Bebri ir šis raksts?!?! 20 gadi un spēlē anglijas otrajā līgā...šādi hokejisti mums ir izsēti pa visu pasauli sākot no 10 gadīgiem līdz .... gan ar latviešu saknēm, gan bez tām!
atskiriba starp Petrovichu un piemeram Puci vai Matuli ir ta, ka Petrovich palukojas talak par degungalu un neraksta tikai dinamo, dinamo, dinamo, dinamo. Hokejs nesakas un nebeidzas ar vienu maksligu uzpustu klubu.

 +11 [+] [-]

, 2011-08-16 20:23, pirms 13 gadiem
gintsc rakstīja: ...neiebraucu kāpēc tieši par šo Edgaru Bebri ir šis raksts?!?! 20 gadi un spēlē anglijas otrajā līgā...šādi hokejisti mums ir izsēti pa visu pasauli sākot no 10 gadīgiem līdz .... gan ar latviešu saknēm, gan bez tām!
Komentaros sad un tad ir bijusas runas par to, vai Bebris ir Latvijas vai Lielbritanijas pilsonis. Uz to tagad ari ir atbildets, turklat klat interesantai sarunai.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-16 22:02, pirms 13 gadiem
RĪGAS DOMEI bebri nepatīk

  -4 [+] [-]

, 2011-08-17 10:56, pirms 13 gadiem
gintsc rakstīja: ...neiebraucu kāpēc tieši par šo Edgaru Bebri ir šis raksts?!?! 20 gadi un spēlē anglijas otrajā līgā...šādi hokejisti mums ir izsēti pa visu pasauli sākot no 10 gadīgiem līdz .... gan ar latviešu saknēm, gan bez tām!
Pilniigi piekriitu, visu cienju puisim, un lai viss izdodas, bet raksts tik pat labi vareja buut par mani vai kaadu no jums cieniijamie sportacentra lietotaaji, kas ziemaa otrdienaas, sveetdienaas uzspeele hokeju uz vieteejaa diikja !

     [+] [-]

, 2011-08-17 14:46, pirms 13 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Pilniigi piekriitu, visu cienju puisim, un lai viss izdodas, bet raksts tik pat labi vareja buut par mani vai kaadu no jums cieniijamie sportacentra lietotaaji, kas ziemaa otrdienaas, sveetdienaas uzspeele hokeju uz vieteejaa diikja !
Nesatraucies, iespējams kādreiz būs arī par Tevi. Bet laikam tas čalis autoram liekas ievērības cienīgs, atšķirībā no tevis....Tik nedusmo

  -1 [+] [-]

, 2011-08-17 22:23, pirms 13 gadiem
nosit bebru- izglāb koku

  +2 [+] [-]

, 2011-08-17 22:48, pirms 13 gadiem
to: agrimonya
Izskatās ka tas izglābtais koks tev riktīgi pa pauri trāpījis.